Juicing Assistant: En digital hjälpreda för din juice
Sommaren har sedan länge lämnat oss och i delar av Kanada har till och med snö fallit. Därför kanske tanken på uppfriskande juicer inte längre känns lika lockande. Men om du använder juice som ett komplement till din kost, då är webbappen Juicing Assistant ett verktyg du kommer att uppskatta, eller åtminstone vilja bokmärka inför nästa sommar. Denna app ger dig möjlighet att välja vilken typ av juice du vill göra, utifrån tre olika kategorier: Vitamin, Energi och Antioxidant. Utifrån ditt val listar appen sedan ingredienser, både frukter och grönsaker, som matchar dina behov. Du kan sedan välja vilka av dessa du vill använda i din juice. Appen ger dig också receptet, det vill säga hur mycket du ska använda av varje ingrediens, tillsammans med utförlig näringsinformation.
Låt mig börja med att framhålla appens otroligt inbjudande gränssnitt. Jag är särskilt förtjust i de fina renderingarna av frukter och grönsaker som används. För att komma igång, klicka på startknappen.
Här får du välja vilken typ av juice du önskar tillreda. Även om det inte finns något ”Jag är jättehungrig”-alternativ så täcker Juicing Assistant kategorierna vitamin, energi och antioxidant. Appen ger dig sedan förslag på ingredienser som passar bäst för ditt val. Genom att hålla muspekaren över en ingrediens kan du få veta mer om dess hälsofördelar. Om du gillar en viss ingrediens och har den hemma, dra och släpp den till en av de tomma rutorna. När du har lagt till alla ingredienser du vill ha, klicka på knappen ”Click to Juice” längst ner. Oroa dig inte om sidan skakar lite, det är bara juicepressen som gör sitt jobb.
Därefter presenteras ett recept som innehåller alla ingredienser du valt, samt ytterligare förslag. Du får också information om det totala kaloriinnehållet, sockermängden och kolhydraterna i din dryck. Detta recept kan enkelt delas på Pinterest, Facebook och Twitter. Om du scrollar neråt på sidan hittar du andra recept som matchar ditt ursprungliga val av juice-typ. Dessa recept innehåller med stor sannolikhet minst en av de ingredienser du valde tidigare, men kan också innehålla andra ingredienser som du inte inkluderade. Även för dessa recept finns detaljerad näringsinformation tillgänglig.
Jag har enbart positivt att säga om appens gränssnitt, och allt verkar fungera smidigt utan problem. När det gäller framtida funktioner, skulle jag gärna se en liknande app för smoothies samt ett verktyg som gör det möjligt för användarna att lägga till smakförstärkare till drycken och därefter kunna analysera hur detta påverkar det totala näringsvärdet.