Vad Xboxs ”obehöriga” tredjepartskontrollförbud innebär för spelare

Viktiga takeaways

  • Xbox förbjuder ”oberoende” tredjepartskontroller för att säkerställa säkerhet och kvalitetskontroll på sin plattform.
  • Om du ansluter en ”obehörig” kontroller till din Xbox får du en felkod och har två veckor på dig att kontakta tillverkaren eller begära en återbetalning.
  • Du kan fortfarande använda en majoritet av tredjepartskontroller som är involverade i Designed for Xbox-programmet eller har en officiell Xbox-logotyp.

Tredjepartstillbehör kan vara ett mångsidigt och billigare alternativ till officiella konsolkontroller. Men med Xbox:s förbud mot inofficiella kontroller och tillbehör, kommer du förmodligen att vilja veta hur du påverkas som Xbox-ägare. Låt oss ta en titt.

Varför har Xbox förbjudit ”obehöriga” kontrollenheter från tredje part?

Om du använder Xbox-kontroller från tredje part vill du veta varför Xbox begränsar dina tillbehörsval. Xboxs förbud påverkar dock bara ”obehöriga” tredjepartskontroller, vilket framgår av den officiella Xbox-webbplatsen. Alla tillbehör från tredje part som är involverade i Designed for Xbox-programmet påverkas inte.

När det gäller varför Xbox kände behovet av att förbjuda ”obehöriga” tillbehör och kontroller från tredje part, finns det några huvudfaktorer:

  • Genom att förbjuda ”obehöriga” tredjepartsenheter kan Xbox säkerställa att alla kontroller och tillbehör på dess plattform är en del av programmet Designed for Xbox och säkra att använda.
  • Tredjepartsleverantörer av inofficiella Xbox-tillbehör kan inkludera enheter som Cronus Zen som tillåter eller gör fusk lättare.

Bildkredit: Cronus ZEN

  • Genom att förbjuda inofficiella tredjepartsenheter säkerställer Xbox att du bara kan köpa officiella eller Designed for Xbox-tillbehör och kontroller, vilket uppmuntrar Xbox-försäljning.

Så även om det finns försäljningsincitament för Xbox, fungerar förbudet i sig för att kvalitetskontrollera de tredjepartskontroller och tillbehör som du kan använda på Xbox One eller Xbox Series X|S.

Men om du ansluter en Xbox-kontroller till din PC kan du fortfarande använda inofficiella kontroller för PC-spel, bara inte via en Xbox One eller Series X|S.

Vad händer om du använder en ”obehörig” kontrollenhet från tredje part

Även om Xbox kan ha haft goda skäl att förbjuda inofficiella tredjepartsenheter, vill du fortfarande veta hur dina enheter påverkas av förbudet.

Lyckligtvis, hur Xbox förbjuder ”obehöriga” tredjepartsenheter ger dig tid att returnera din enhet eller kontakta tillverkaren. Så angående vad som händer om du ansluter en ”obehörig” tredjepartsenhet till din Xbox, är processen följande:

  • Om du ansluter en obehörig kontroller eller tillbehör till din Xbox-konsol får du felkoden: 0x82d60002.
  • Från det att du får felkoden 0x82d60002 har du två veckor på dig innan din enhet förbjuds från att användas med din Xbox.
  • Xbox rekommenderar att du inom två veckors tidsram kontaktar tillverkaren av enheten eller returnerar den för att begära en återbetalning.

Bildkredit: NBA 2K24 Intel/Twitter

Om du är osäker på om din tredjepartsenhet är ”obehörig” kan du ansluta den till din Xbox. Så länge du inte får felkoden 0x82d60002 vet du att du kan fortsätta använda din enhet som vanligt.

Vilka tredjepartskontroller kan du fortfarande använda med din Xbox?

Även om dina tredjepartsenheter får felkoden 0x82d60002, behöver du inte överge tredjeparts Xbox-kontroller helt och hållet. Trots förbudet kan du faktiskt använda en stor majoritet av Xbox-enheter från tredje part.

Xbox stöder fortfarande enheter från tredje part som är involverade i programmet Designed for Xbox. Men Xbox framhåller också att alla tredjepartskontroller som har en officiell Xbox-logotyp mellan vänster och höger trigger bör kunna användas på alla Xbox-konsoler.

Bildkredit: Xbox-support

När det gäller att identifiera om tredjepartsenheter är designade för Xbox, bör du leta efter den officiella Designed for Xbox-logotypen när du köper nya enheter. Alternativt kan du registrera dina tredjepartsenheter via den officiella Microsoft-webbplatsen för att avgöra om din enhet är officiell.

Och du kan fortfarande använda de bästa Xbox Wireless Controller tips och tricks för användning med de flesta Designed for Xbox gamepads, och bibehålla funktionaliteten.

Använd enheter från tredje part på Xbox utan att kompromissa med din konsol

Medan Xboxs förbud mot inofficiella kontroller och tillbehör från tredje part begränsar de enheter du kan använda på Xbox, garanterar det säkerheten och säkerheten för din Xbox-konsol och spelupplevelse.

Och med massor av tredjepartsenheter som är en del av Designed for Xbox-initiativet, kan du fortfarande använda tredjepartsenheter, bara så länge de är officiellt godkända av Xbox.