Vad du bör veta om View-Once Media på WhatsApp

Viktiga takeaways

  • WhatsApps View Once Media-funktion låter dig skicka foton och videor som försvinner efter att ha setts, vilket ger bekvämlighet och integritet.
  • Mottagarna kan fånga eller spara media som visas en gång genom metoder som att ta ett foto av skärmen eller använda skärminspelningsverktyg.
  • Medan WhatsApp säger att det inte har tillgång till media som visas en gång, kan företaget få en kopia om det rapporteras för att ha brutit mot användarvillkoren.

WhatsApps View Once Media-funktion är ett bekvämt sätt att skicka foton och videor som försvinner efter att de har setts. Den är utformad för att skydda din integritet och spara lagringsutrymme. Men det finns några saker du bör veta om att använda det, inklusive risker.

Visa en gång media är vilken bild eller video som helst som du skickar på WhatsApp med alternativet visa en gång aktiverat. Du kan aktivera det här alternativet genom att trycka på ikonen ”1” bredvid skicka-knappen när du väljer en mediefil från ditt galleri.

När du skickar visnings-en gång-foton och videor på WhatsApp kommer mottagaren att se ett meddelande som säger ”Foto” eller ”Video” med en ”1”-ikon bredvid. När mottagaren trycker på meddelandet kommer de att kunna se media en gång, och sedan försvinner den från chatten.

Du kan också skicka röstanteckningar för visning en gång på WhatsApp, vilket i grunden är ett sätt att få dina röstanteckningar att självförstöra efter att de har lyssnats på.

Kan någon spara eller skärmdumpa ett View Once-meddelande?

Medan view-once-medier är utformade för att vara tillfälliga och privata, finns det några sätt som någon kan spara eller fånga en kopia av den. De kan till exempel använda en annan enhet för att ta ett foto eller en video av skärmen medan de tittar på media.

Den senaste versionen av WhatsApp blockerar användare från att ta skärmdumpar eller spela in media som visas en gång. Du kan dock inte alltid se vilken version av WhatsApp mottagaren använder. Vissa enheter kan också stödja skärminspelning visa en gång media.

Därför bör du bara använda view en gång för att skicka media som du litar på mottagaren med och som du inte har något emot att sparas eller delas av dem. Du bör också vara medveten om riskerna och begränsningarna med funktionen för att visa en gång och inte lita på den för fullständig integritet eller säkerhet.

Varför kan jag inte öppna en View-Once-bild på WhatsApp?

Om du får en visningsbild på WhatsApp, men inte kan öppna den, kan det bero på att du använder skrivbords- eller webbversionen av WhatsApp. Visa-en gång-bilder kan endast öppnas med mobilappen på Android- eller iOS-enheter. Detta för att säkerställa integritet och förhindrar mottagare från att använda en skärminspelare eller klippverktyg på sin dator för att lagra media.

WhatsApp säger att det inte har tillgång till en gång media tack vare dess end-to-end-kryptering. Det finns dock ett undantag: om någon rapporterar ditt visningsmeddelande till WhatsApp för att ha brutit mot dess användarvillkor eller gemenskapsstandarder.

Om någon rapporterar ett visningsmedie till WhatsApp kommer WhatsApp att få en kopia av mediefilen tillsammans med rapporten. Detta hjälper WhatsApp att granska och vidta åtgärder mot kränkande eller olagligt innehåll på sin plattform.

Enligt WhatsApps vanliga frågorlagras oöppnade media för visning en gång i upp till två veckor på dess servrar innan de förfaller från chatten.

Visa-en gång-meddelanden och din integritet

WhatsApps View Once-funktion låter dig skicka foton och videor som försvinner efter att mottagaren har öppnat dem. Det kan vara användbart för att dela känslig eller privat information, eller bara lägga till lite extra integritet till dina chattar.

Visnings-en gång media på WhatsApp är dock inte idiotsäker. Därför bör du använda funktionen med vetskap om att dina media kan delas vidare om mottagaren vill. Du bör också undvika att skicka något olagligt, skadligt eller stötande.