Vad betyder det för din Windows 11-dator?

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Microsoft vill att Copilot ska vara nästa startknapp, vilket gör den till en inflytelserik AI-assistent.
  • En Copilot-nyckel läggs till på tangentbord för att effektivisera processen för att öppna och använda Copilot.
  • Även om inte alla tangentbord kommer att ha en Copilot-tangent, kommer det sannolikt att bli vanligare om Copilot visar sig vara framgångsrik.

Från början av 2024, om du köper en ny bärbar dator eller en PC, finns det en chans att du hittar en helt ny tangent på ditt tangentbord: MIcrosofts nya Copilot-nyckel.

Microsoft har gått på rekord och sagt att de vill att Copilot ska vara ”nästa startknapp”, men vad är Copilot-nyckeln och vad gör den?

Vad är Copilot?

Du undrar säkert vad Microsoft Copolit är. Tja, det är Microsofts AI-assistent designad för att hjälpa dig med dina uppgifter. Det började livet som ett GitHub-projekt men har nu spridit sig över Microsofts ekosystem, från Office 365 till Microsoft Edge till Windows 11 Start-menyn.

Vad är en Copilot Key?

hodim/Shutterstock

Microsoft Copilot är tillgängligt på Windows 10 och 11, men du kan också installera Copilot på Android och iOS, och det finns en version av Copilot för macOS också. I skrivande stund är Copilot inte särskilt funktionsrikt; den kan utföra chatbot-relaterade uppgifter, rita AI-genererad konst och utföra några systemrelaterade uppgifter.

För att hjälpa användare att ta upp Copilot snabbare, lägger Microsoft till en Copilot-tangent på tangentbordet. När du trycker på knappen, anropar den Copilot, så att du kan använda den för frågor på både din lokala dator och internet. Microsoft använder Copilot-nyckeln för att ersätta Windows-nyckeln, och den kommer att utföra en specifik systembaserad åtgärd för att effektivisera processen att öppna den och komma åt dess AI-funktioner.

Varför lägger Microsoft till en Copilot Key?

Sedan ett tag tillbaka har Microsoft lämnat tangentbordet relativt som det är. Microsoft har lagt till den udda tangenten på tangentbordet här och där, till exempel en emoji-tangent och en Microsoft Office-tangent.

Det är dock lite annorlunda med Copilot-nyckeln. I en intervju sa Microsofts vd Satya Nadella att han ville att Copilot skulle vara ”som startknappen.” Enligt PC World:

Det blir orkestratorn för alla dina appupplevelser. Så till exempel går jag bara dit och uttrycker min avsikt och det navigerar mig antingen till en applikation eller så tar den applikationen till Copiloten, så det hjälper mig att lära mig, fråga och skapa – och helt förändrar, tror jag, användarvanorna.

Med tanke på hur säker Satya Nadella är på att Copilot kommer att vara lika ikonisk för Windows som Start-knappen, är det vettigt för Microsoft att lägga till en dedikerad nyckel. När allt kommer omkring, om Start-menyn har en, varför inte Copilot?

Utöver detta finns det en mycket god chans att framtida versioner av Windows kommer att vara starkt beroende av Copilot. Det föreslagna operativsystemet ”Windows 12” har antytts vara mycket mer AI-drivet än Windows 11, och med Copilot som fungerar som Mcirosofts de facto AI-assistent, finns det en mycket god chans att det kommer att inta en central roll i Windows 12. Microsoft har till och med höjde minimistandarden för RAM till 16 GB för att stödja dessa nya AI-processer.

Kommer det att finnas en Copilot Key på varje tangentbord?

Lyckligtvis, Microsoft kommer inte att kräva att alla tangentbordstillverkare lägger till nyckeln. Men om Microsoft kommer att gå för fullt med Copilot i Windows 12, finns det en god chans att tangentbordsdesigners kommer att känna att de ”måste” inkludera det.

Samtidigt, om Copilot visar sig vara en flopp, betyder det att tangentbordstillverkarna har friheten att släppa tangenten om det behövs. Och om du är orolig för att Copilot-tangenten bara kommer att vara ännu ett mål för din katt att trampa på under en olämplig tid, kommer det sannolikt att finnas tangentbord utan en Copilot-tangent.

Eftersom Microsoft vill att Copilot ska vara lika inflytelserik som nästa Start-knapp, är det bara naturligt att se en dedikerad nyckel. Microsoft är dock inte främmande för att lägga till nycklar till ett tangentbord tidigare, och alla av dem gick inte ut. Vi måste se om Copilot-nyckeln kommer att vara en häftklammer eller bli en relik som Microsoft vill att vi ska glömma.