Vad är Tello? (Och är denna T-Mobile MVNO rätt för dig?)

Viktiga takeaways

  • Tello är ett prisvärt alternativ till toppoperatörer i USA. Planerna sträcker sig från $5 till $25 per månad.
  • Företaget är en MVNO som hyr åtkomst till T-Mobile-nätverket och erbjuder lägre priser utan att behöva teckna ett kontrakt.
  • Tello erbjuder helt anpassningsbara planer och gratis internationella samtal till över 60 länder. Du kan beställa ett Tello SIM på Amazon.

Att gå in i en populär operatörs butik för att registrera dig för ett telefonabonnemang är inte en bra idé, eftersom du kommer att spendera mer pengar än du behöver. Det bästa är att välja en mindre känd operatör, och Tello är ungefär lika prisvärt som det kan bli.

Vad är Tello?

Tello är en mobil virtuell nätverksoperatör (MVNO), vilket innebär att den hyr åtkomst till ett mobilt nätverk snarare än att bygga och underhålla sina egna mobiltorn. Eftersom MVNO:er inte behöver bygga sin egen infrastruktur, och de flesta inte heller erbjuder fysiska butiker, kan de erbjuda planer till betydligt lägre priser.

Tello har funnits sedan 2016. Dess telefoner körde ursprungligen på Sprint-nätverket, men efter sammanslagningen mellan T-Mobile och Sprint bytte Tello till T-Mobile-nätverket för täckning.

Hur mycket kostar Tello?

Tello låter dig bygga en plan som passar dina behov. Du kan välja datatilldelningar från ingen data upp till en obegränsad plan, och du kan göra detsamma med minuter.

Om du inte använder data och sällan ringer telefonsamtal kan du få täckning för så lite som $5 per månad. Planer är max $25 per månad för obegränsat med allt. Du kan till och med bygga planer för endast data utan minuter, vilket är användbart om du vill ersätta din operatör med verktyg med öppen källkod som Cheogram och JMP.

För att få en känsla för vad du kan göra, här är några av de möjliga planerna du kan skapa:

  • Inga data + 100 minuter: $5 per månad
  • 1 GB + 500 minuter: $8 per månad
  • 5 GB + Obegränsade minuter: $14 per månad
  • Obegränsad data + obegränsat antal minuter: $25 per månad

Tello erbjuder förbetalda planer, så du behöver inte skriva på ett kontrakt eller betala en aktiverings- eller avbokningsavgift. Du kan också spara mer pengar genom att hänvisa vänner; du får 10 $ rabatt för varje person som går med med hjälp av din hänvisningslänk (de får 10 $ rabatt också).

Vilka funktioner erbjuder Tello?

För alla planer är textmeddelanden obegränsade, och så länge du har data ingår både hotspot-data och Wi-Fi-samtal också.

Du får också gratis internationella samtal till över 60 länder, även om vissa länder kräver att du ringer ett fast telefonnummer för den förmånen. För andra platser varierar priserna kraftigt. Till exempel kostar samtal till Australien 1,3 cent per minut, medan du måste betala 26,5 cent per minut för att nå en mobiltelefon i Rwanda.

Obegränsade planer kommer med 35 GB höghastighetsdata och sakta ner efteråt tills din cykel förnyas. Tello erbjuder både 5G och 4G LTE för anslutning

Vilka telefoner fungerar med Tello?

Unsplash

Tello säljer telefoner från några märken direkt, inklusive Apple, Google, Motorola och Samsung. Den erbjuder också en billig flip-telefon. De flesta av de telefoner som erbjuds är enheter med låg eller mellanklass, med de mest kraftfulla erbjudandena är några äldre flaggskepp, som iPhone 12, Galaxy S22 och Pixel 7 Pro.

Även om det finns pengar att spara skäl att byta till en MVNO, är den verkliga skönheten med en operatör som Tello möjligheten att ta med sin egen telefon. Detta är vanligtvis det billigaste alternativet eftersom du sannolikt kan använda din nuvarande telefon eller köpa en olåst från någon annanstans än Tello, oavsett om det är till en lägre kostnad eller en nyare enhet än Tello erbjuder.

Alla operatörsupplåsta telefoner som är kompatibla med T-Mobile-nätverket fungerar med Tello. Telefoner som är kompatibla med AT&T:s nätverk tenderar också att vara kompatibla med T-Mobiles. För att bekräfta i förväg anger du ditt IMEI på Tellos onlinekompatibilitetskontroll.

Köpa ett Tello SIM-kort

Tello har inga egna skyltfönster, inte heller kommer du att hitta dess SIM-kort tillgängliga i andra butiker. Du kan dock köpa kort direkt från Tellos webbplats eller beställa ett från Tello på Amazon, där du sannolikt har snabbare fraktalternativ.