Apple Watch GPS vs. Cellular: Är Cellular värt det?

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Uppgradering till en mobil Apple Watch kommer med extra kostnad, men det låter dig lämna din iPhone bakom dig medan du fortsätter att ringa telefonsamtal och streama musik.
  • Både de mobila och GPS-bara Apple Watch-modellerna har samma hårdvara, men den mobila versionen låser upp Family Setup och exklusiva urtavlor.
  • Batteritiden är ungefär 18 timmar för båda modellerna, men om man förlitar sig starkt på en mobilanslutning tar batteriet ur snabbare.

Apple erbjuder GPS- och mobilanslutningsmöjligheter för sina Apple Watch-modeller, men den senare kostar mer. Ska du lägga extra mycket på mobilvarianten, eller räcker modellen med endast GPS? Vi jämför de två och hjälper dig att bestämma.

Pris

Först och främst kommer en uppgradering till en mobil Apple Watch att innebära en extra kostnad om du inte köper den dyrare varianten av rostfritt stål eller en Apple Watch Ultra; dessa modeller kommer med mobilanslutning som standard.

För att lägga den ökade kostnaden i siffror, kommer uppgradering till en mobil Apple Watch SE (andra generationen) att kosta ytterligare 50 $, medan en cellulär Apple Watch Series 9 kommer att ge dig tillbaka 100 $ mer.

Tänk också på att för att få ut det mesta av denna mobila anslutning måste du länka din Apple Watch till en pågående mobilplan. Även om det finns billiga dataplaner för Apple Watch, är den återkommande avgiften fortfarande en faktor att överväga.

Anslutningar och tillagda funktioner

Aryan Surendranath/MakeUseOf

Förutom det faktum att den mobila Apple Watch kan använda ett eSIM för att ansluta till mobila nätverk, finns det inga skillnader i hårdvara att notera. Båda modellerna har samma GPS-, Wi-Fi- och Bluetooth-hårdvara.

Dessa två modeller skiljer sig dock åt i de funktioner som är tillgängliga för dig. Till exempel kan mobilmodeller strömma musik, använda navigeringsappar och till och med ringa telefonsamtal när de är borta från sina anslutna iPhones.

Å andra sidan måste de med en Apple Watch endast med GPS ha musik förnedladdad. Att använda andra internetbaserade appar eller ta emot samtal är begränsat till när den ihopparade iPhone är inom räckhåll eller ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Apple Watch.

En annan anmärkningsvärd funktion som är exklusiv för den mobila Apple Watch är Family Setup, som låter dig ställa in en Apple Watch för någon utan en iPhone – som ditt barn.

Så även om det finns många saker som en Apple Watch kan göra utan en iPhone, låser mobilanslutning upp några smarta användningsfall. Det är särskilt fallet om du är en förälder som vill hålla kontakten med dina barn.

Batteri

Unsplash

När det kommer till batteritid hävdar Apple 18 timmars användning, oavsett vilken Apple Watch-variant du äger. Medan dina användningsmönster påverkar hur länge din Apple Watch varar mellan laddningarna, bör du komma ihåg att användning av ett mobilnät på din Apple Watch kommer att belasta batteriet lite mer.

Apples påstående 18 timmar för den mobila modellen innebär fyra timmars användning över LTE och 14 timmars anslutning till en iPhone via Bluetooth. När det gäller GPS-modellen innebar alla 18 timmars test att vara ansluten till en iPhone via Bluetooth. Användning av lågeffektläge förlänger också användningen av båda varianterna till 36 timmar.

Titta på ansikten och mer

Aryan Surendranath/MakeUseOf

När du köper en mobil Apple Watch kommer du att märka en extra Explorer-uppsättning urtavlor. Den här serien har en kombination av röda tim- och minutvisare – andra urtavlor har vita tim- och minutvisare – tillsammans med en indikator för signalstyrka. Det är ett snyggt litet tillägg för mobilanvändare som hjälper till att differentiera deras klocka och sätter viktig information i framkant.

Men när det kommer till att välja mellan fodralmaterial och bandalternativ finns det inga skillnader i användarupplevelsen. Den enda märkbara detaljen är den röda ringen på Digital Crown, som identifierar cellulära varianter.

Vilken Apple Watch-variant ska du köpa?

De främsta fördelarna med den mobila Apple Watch inkluderar möjligheten att lämna din iPhone bakom sig och använda Family Setup för att låta en familjemedlem utan iPhone använda den bärbara enheten.

Så om du vill ta bort din telefon ur ekvationen eller letar efter en lösning för att hålla kontakten med dina barn – och inte vill bry dig om den extra kostnaden – är en mobil Apple Watch ett rimligt köp.

Men om du sällan finner dig själv utan din iPhone och inte har något emot den tjudrade livsstilen som erbjuds av en Apple Watch endast med GPS, rekommenderar vi att du sparar dina surt förvärvade pengar. Kanske kan du använda dessa pengar till nya band eller skyddstillbehör till din Apple Watch.