Släng dina anteckningsböcker och skaffa den här istället

Viktiga takeaways

  • Boox Note Air3 C är en färg E-Ink-enhet som ersätter traditionella bärbara datorer och erbjuder en tydlig och levande display.
  • Den körs på Android 12, vilket gör att användare kan installera sina favoritappar och anpassa gränssnittet.
  • Medan enheten har begränsningar när det kommer till videouppspelning och vissa appar, erbjuder den utökad lagring och ett anpassningsbart gränssnitt.

Onyx Boox Note Air3 C är en anteckningsbok med e-bläck i färg som låter dig enkelt skriva ner mötesanteckningar och inköpslistor, göra anteckningar medan du läser e-böcker eller rita efter ditt hjärtas lust. Du får samma drag som du gör på faktiskt papper, så det känns fantastiskt att skriva på. Tillgänglig för en cool $500, paketet innehåller en penna, flera ersättningsspetsar och ett magnetiskt fodral. Men medan den kör Android 12 och kan hantera ett brett utbud av vardagliga uppgifter, innebär de inneboende begränsningarna hos en E-Ink-skärm att videouppspelningen fortfarande kommer att haka, och inte alla appar kommer att vara lämpliga.

Onyx Boox Note Air3 C

Boox Note Air3 C är en färg E-Ink-enhet som kommer att ersätta alla dina bärbara datorer. Den här enheten körs på Android och har 64 GB lagringsutrymme för alla appar du vill installera, men du kan enkelt utöka till 2 TB med ett microSD-kort.

Märke Boox

Skärm 10,3 tum Kaleido 3 Carta

Upplösning 2480 x 1860 (300 ppi)

Lagring 64GB

Anslutning WiFi (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.0

Frontljus Ja

OS Android 12

Batteri 3700mAh

Knappar Power

Vikt 430 g (15 oz)

Mått 8,9 x 7,6 x 0,23 tum (226 x 193 x 5,8 mm)

CPU 2,4Ghz Octa-core + BSR

RAM 4GB

Portar USB-C

Fördelar

  • Tydlig och levande display
  • Utökningsbart lagringsutrymme upp till 2TB (64GB inbyggt)
  • Kör Android 12, så att du kan installera någon av dina favoritappar
  • Anpassningsbart gränssnitt och kapabel för delad skärm

Nackdelar

  • Det magnetiska fodralet erbjuder begränsat skydd och gör laddningen svår
  • Inneboende E-Ink-begränsningar när det kommer till video och vissa appar

Vad du behöver veta om Boox Note Air3 C

När jag recenserade Boox Palma sa jag att den hade lite av en identitetskris eftersom den ville göra så många saker även om den i första hand var en e-läsare. Onyx Boox Note Air3 C verkar inte ha samma problem, eftersom den är märkt som en ”färg ePaper-anteckningsbok.” Det är precis vad den här enheten är, även om den kommer med några extra funktioner som är mer än välkomna.

Enheten är lite bredare än en A5-anteckningsbok, med lite extra grepputrymme på sidan. Den är också mycket bärbar, mäter 8,9 x 7,6 x 0,31 tum och väger 15 oz (430 g).

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Boox Note Air3 C har en E-Ink Kaleido 3 Carta-skärm med 4 096 färger och 300 ppi upplösning, vilket gör den perfekt för att skriva anteckningar, göra anteckningar, läsa nyheter, söka information online, läsa böcker och så vidare. Skärmen ligger perfekt i linje med aluminiumhöljet, vilket ger den ett elegant utseende och en fantastisk känsla. Du bör dock vara extra noga med att inte tappa den eftersom dess magnetiska hölje inte ger så mycket skydd mot stötar. Skärmen inkluderar också justerbar frontbelysning, som du faktiskt inte kommer att se – men den finns där. Beroende på dina inställningar kan detta dämpas och lysa upp beroende på ljusnivåerna i ditt rum.

Note Air3 C har bara en knapp för tre funktioner: ström, lås/standby (utan att stängas i det vikbara fodralet) och som fingeravtrycksläsare. Den vänstra sidan av enheten har USB-C-porten för laddning. Värt att notera här är att om du använder Note Air3 C med ett fodral måste du lämna den öppen när du laddar eftersom du inte kan komma åt den annars.

I samma område hittar du också en MicroSD-kortplats som gör att du kan utöka enhetens minne från de inbyggda 64 GB till upp till 2 TB; samt några högtalare så att du kan lyssna på musik medan du arbetar. Batteriet på 3 700 mAh kan hålla dig i drift i veckor, även om det beror på vilka appar du använder och hur många timmar du spelar med det.

Installera vad som helst: Det kör Android 12

Gabriela Vatu / MakeUseOf

En sak du måste veta om Boox Note Air3 C är att den körs på Android 12 och kommer med fullt stöd för Google Play Store. Du kan installera vilken app du vill, från Google Books till Keep till Spotify och olika e-boksappar som Kindle eller Kobo. I grund och botten, om det finns i appbutiken, kan du installera det. Frågan är förstås inte om man kan, utan om man borde. Det här är trots allt en E-Ink-surfplatta, så den har sina begränsningar. Även om den är mycket bättre på att spela upp video än Palma i smartphonestorlek, kommer den fortfarande inte att vara din huvudsakliga videotittande enhet. Återigen, den har inte ens för avsikt att göra det. Istället kan du använda den för att spela upp en snabb nyhetsvideo i en artikel så pass bra att du förstår vad som händer utan att behöva byta enhet. Du kommer inte att slappna av på Netflix när som helst snart, eller slösa bort timmar på TikTok, men det är inte meningen att du ska. Du kan dock spela musik medan du arbetar. Jag installerade Spotify och högtalarna är tillräckligt bra för att jag inte bytte tillbaka till min vanliga enhet på några timmar när jag jobbade. Eftersom den också är utrustad med Bluetooth kan du ansluta dina hörlurar till Note Air3 C om du vill. Att lyssna på vissa ljudböcker kommer att fungera som en charm.

Du kommer också att känna att arbeta med den här elektroniska anteckningsboken är bekant om du redan är en Android-användare. Om du drar den översta raden från vänster får du tillgång till aviseringar, medan du drar den från höger för att få fram kontrollcentret. Du kan stänga av ljudet på enheten, aktivera trådlös casting eller pilla med E-Ink-inställningar. Du kan till exempel justera förbättringsnivån för mörk färg, livfullhet och färgens ljusstyrka.

En annan sak du kan göra härifrån är att justera skärmens uppdateringsläge. Enheten levererar fyra förinställningar: HD, Balanced, Fast och Ultrafast. HD-läget är standard för de flesta appar och är perfekt för textläsning. Om du vill njuta av video bör du välja Ultrafast. Det bästa är att du kan anpassa standarduppdateringsläget för varje app du använder. Surfplattan gör detta automatiskt där det är möjligt, men du är fri att åsidosätta detta, och den kommer ihåg ditt val för varje app.

En app som du kommer att använda ständigt är BOOXDrop. Det är förinstallerat på enheten och det är det snabbaste sättet att överföra filer från din dator. Oavsett om du är e-böcker eller PDF-filer, måste du besöka tjänstens webbsida, ansluta till ditt konto (med ditt telefonnummer eller e-postadress) och sedan dra och släppa filerna du vill skicka till Note Air3 C. Sekunder senare kan du kommer att kunna öppna samma filer. Det är ett mycket bekvämt sätt att ladda upp dokument du behöver. På tal om filer, Note Air3 C kan öppna de flesta populära filformat, som PDF, EPUB, DOCX, PPT och ZIP. Det kan också öppna flera bild- och ljudformat.

Boox Note Air3 C låter användarna dessutom välja om de vill styra enheten enbart med hjälp av gester eller via en navigeringsfält. Om du väljer gesterna finns det tre områden längst ner på skärmen som du kan svepa upp från (vänster för att ta fram E-Ink-inställningarna, mitten för att gå tillbaka till startskärmen och höger för att gå tillbaka en skärm) . Alternativt kan du använda ett navigeringsfält och välja en av fem knappordningar, beroende på vad du gillar bäst.

Det är också möjligt att använda vertikala gester till sidorna av skärmen för att kontrollera volymen eller ljusstyrkan, justera kontrasten och så vidare. I stort sett alla gester kan anpassas till en specifik uppgift.

Du kommer att älska att skriva på Boox Note Air3 C

Vi har pratat tillräckligt om hårdvara och inställningar, så låt oss börja. Hur är det att faktiskt använda Boox Note Air3 C? Nåväl, låt oss uttrycka det så här: jag har inte satt penna på papper sedan jag öppnade lådan. Jag är den typen av person som för alltid skriver ner artikelkonturer, produkter att inkludera i sammanfattningar, påminnelser om att ringa samtal, inköpslistor, budgetar, slumpmässiga tankar och mer. Som ett resultat köper jag alltid vackra anteckningsböcker, planerare och söta pennor. Sedan tar jag bort dem och skriver på en annan. Det är en röra, jag erkänner. Sedan jag fick Boox Note Air3 har jag inte rört någon av dem.

Jag öppnar bara ett nytt anteckningsblock varje dag, lägger till det i en mapp och skriver ner allt jag behöver under dagen. Jag lägger till ett datum i filnamnet så att det är lättare att hitta om det behövs. Note Air3 C erbjuder ett brett utbud av mallar, som matematiska rutnät, rutnätspunkter, horisontella linjer och mer. Du hittar mallar för både vertikalt och liggande läge, så att du kan välja vilken du behöver.

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Sedan sätter du bara pennan på ePaper och skriver. Tack vare lagren på skärmen blir det lite drag när man skriver, ungefär som på riktigt papper. Detta var en trevlig överraskning eftersom det verkligen fick det att kännas mer verkligt. När jag använder samma handskriftsfunktion på surfplattor som jag har testat tidigare, försämrade LCD-skärmen upplevelsen.

När du skriver kan du lämna din handstil som den är, eller så kan du använda den inbyggda textigenkänningsfunktionen för att ”översätta” dina klotter till verklig text. Nu beror graden av framgång för den här funktionen på hur mycket din handstil liknar en läkares. Om du skriver en kyckling, förvänta dig inte att Boox känner igen dina ord. I sådana fall är det förmodligen bäst att bara lämna den funktionen av och läsa dina egna anteckningar (om du kan!)

Andra Smart Scribe-funktioner du kan använda är Shape Perfection, som ger dig perfekta cirklar när dina ser ut som om de har ramlat en eller två, och Lasso Recognition, som kommer att förstå när du försöker välja ord genom att cirkla in dem. Den bästa är dock Strikethrough Erase, som gör att du kan klottra över de ord du vill radera.

När du skriver kan du använda flera färger, justera bredden på borsten och välja mellan pennor, penslar, kulspetspennor, pennor eller markörer. Dessa är också bra för att rita. Boox Note Air3 C hanterar en snabb skiss med lätthet. Förutom att välja mellan skrivinstrument kan du använda fyllningsfunktionen för att lägga till färg till dina former eller leka genom att lägga till lager i din fil.

En annan sak som jag tyckte om var möjligheten att lägga till länkar till mina anteckningar. Jag kunde inte bara länka till anteckningar jag tidigare skrivit och filer jag har på enheten, utan också till webbplatser, vilket gör det superenkelt att följa från den ena till den andra när det behövs.

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Boox Note Air3 C kommer också med delad skärm. Eftersom skärmen är ganska rymlig kan du enkelt dela upp den mellan till exempel din anteckningsapp och din webbläsare. Eller, ännu bättre, när du läser en PDF-fil för jobbet, kan du ha webbläsaren öppen, dubbelkolla data och information och göra anteckningar på sidan av filen.

Några coola funktioner är också tillgängliga när du läser böcker. Du kan slå en linje under en fras och göra anteckningar som bara visas när du trycker på texten och lägga till höjdpunkter eller en länk. Jag gjorde också något som jag aldrig någonsin skulle göra på en verklig fysisk bok, som var att skriva överst på sidan. Om du vill fortsätta läsa boken men behöver göra något annat i det ögonblicket kan du bara låta enheten läsa upp sidorna åt dig. Dess AI-röst är inte den bästa, men det är inte oväntat för en gratis funktion på enheten.

Ska du skaffa Boox Note Air3 C?

Jag var skeptisk till hur mycket jag skulle använda skrivfunktionerna i Note Air3 C, eftersom jag visste hur mycket jag älskar att använda riktiga anteckningsböcker och söta pennor jag stjäl från min sons förråd (döm mig inte – han kommer med en inbyggd- i suddgummi!) Och ändå känner jag mig klistrad vid den här enheten.

Skriver du ner en julklappslista för att se till att tomten inte glömmer någon? Jag har grävt ner den i en mapp så min son hittar den inte. En lista över funktioner jag måste inkludera i en artikel? Ännu en kladdring på Note Air3 C. Och det är inte bara för att göra anteckningar – som e-läsare är skärmen superlätt för ögonen, så jag har flyttat ett urval av böcker till den.

Men är det värt prislappen på 500 dollar? Tja, det är lite svårare att bestämma sig. ReMarkable 2 har ungefär samma pris, med en större A4 monokrom skärm och färre funktioner totalt sett. Kindle Scribe har en skärm i samma storlek som Note Air3 C, men den är lite billigare, utan färgskärm och med det låsta Amazon-ekosystemet. I det sammanhanget är Boox Note Air3 C en väl avrundad enhet med massor av mångsidighet, så håll utkik efter en affär.