Vad är Kittl? Och hur jämför det med Canva?

Viktiga takeaways

 • Kittl erbjuder AI-intuitiva designlösningar för print on demand-marknader, vilket gör det till ett bättre alternativ för designers i denna nisch.
 • Både Kittl och Canva har AI-verktyg, men Canvas Magic Studio erbjuder ett bredare utbud av AI-funktioner för design.
 • Kittls mall- och tillgångsbibliotek växer och erbjuder mångsidighet för designers. Särskilt på print on demand-marknaden.

Kittl och Canva erbjuder båda lättillgängliga designlösningar. Canva fokuserar hårt på marknaden för sociala medier och Kittl ser till printbaserade designprodukter. Så, med tanke på deras överlappande verktyg och liknande marknader, hur jämför Canva och Kittl?

Vad är Kittl och hur jämför det med Canva?

Kittls webbläsarbaserade designverktyg påstår sig vara den mest intuitiva designplattformen på marknaden. Det delar likheter med Canva, inklusive dess början med att erbjuda webbläsarbaserade designlösningar. Kittls växande kraftpaket av designverktyg och funktioner är stor konkurrens för Canva.

Medan Canva är otroligt välkänd över design- och sociala medier-hemisfärerna, Kittl får fart inom AI-intuitiv design med fokus på print on demand (POD)-marknader. De två plattformarna delar många liknande funktioner och kan användas för samma typer av design. Så, hur jämför de sig egentligen med varandra?

Kittl vs. Canva: Prisalternativ

Som med många designplattformar erbjuder Kittl en nivåbaserad prenumerationsmodell. Detta utgår från gratis-för alltid-planen, som erbjuder 15 AI-poäng, utrymme för 20 projekt och 500 MB uppladdningslagring. Det är begränsat till lågupplösta filnedladdningar och ett krav på att tillskriva alla Kittl-tillgångar när du publicerar dina mönster.

Kittl Pro kostar $10/månad, faktureras årligen. Detta inkluderar 100 AI-poäng/månad, plus mer lagrings- och projekttillägg. Den kommersiella licensen är tillgänglig utan krav på tillskrivning.

Kittl Expert börjar från $24/månad, faktureras årligen, och anpassade affärsplaner finns också tillgängliga. Kittl erbjuder rabatter och remissplaner för studenter och lärare, samt en remissrabatt för Pro-användare.

Canva erbjuder en gratisversion med massor av funktioner, inklusive en 50-kreditgräns för AI-verktyg och appar, och – som Kittl – erbjuder den begränsade exportalternativ. Canva Pro ger användarna premiummallar, tillgångar, redigeringsverktyg och appar och bättre filexportformat, inklusive transparenta PNG- och SVG-filer. Det finns många anledningar att uppgradera till Canva Pro.

Canva Pro kostar 119,99 $ för en årlig prenumeration med en 30-dagars gratis provperiod; Canva for Teams är $149,90/år för de första fem personerna; Canva for Education-prenumerationer erbjuds lärare och studenter utan kostnad.

Kittl vs. Canva: AI-funktioner

Både Kittl och Canva har en mängd olika AI-verktyg. En gratis Kittl-plan begränsar användarna till endast 15 AI-poäng totalt – du måste prenumerera på en mer omfattande plan för att få fler AI-poäng. Canvas kostnadsfria plan inkluderar 50 AI-krediter, även om vissa AI-baserade appar behöver externa registreringar.

Du kan använda dina AI-krediter för Kittls AI-logotypgenerator – som genererar redigerbar grafik från en textprompt – eller text-till-bild-generatorn för att skapa ett stort utbud av konst- och bildstilar; dessa resultat är dock inte redigerbara. Kittl har några andra AI-baserade verktyg, som en offertgenerator, ett verktyg för borttagning av bakgrund och en produktbakgrundsgenerator. Den tillhandahåller också ett AI-genererat bildbibliotek för tillgångar som är fria att använda.

2023 tillkännagav Kittl sitt kraftpaket för generativ AI-grafisk design, Kittl AI-X1, som driver logotypgeneratorn och förväntas inkludera fler generativa AI-verktyg från 2024 och framåt.

Canva tillkännagav sin AI Magic Studio, en samling av AI-drivna funktioner, 2023. Canva Magic Studio är en Canva Pro-förmån. Canva Free-användare tillåts dock 50 AI-krediter att använda för vissa av AI-tjänsterna.

Canvas Magic Studio består av:

 • Magic Media med text-till-bild och text-till-video funktioner
 • Magic Write med sin AI-skrivverktygslåda inklusive översättning
 • Magic Beats för att lägga till synkroniserad musik till dina Canva-videor eller animationer
 • Magic Eraser för smart bakgrundsborttagning
 • Magic Edit för att ersätta objekt
 • Magic Grab som låter dig välja och flytta delar av en bild
 • Magic Expand för att utöka gränserna för dina bilder
 • Magic Animate för snabba och enkla animationer
 • Magisk design för en övergripande AI-glow-up för dina mönster

Många av de integrerade apparna i Canva erbjuder också externa AI-verktyg som AI-voiceovers, genererade videopersonas och andra verktyg.

Är Kittl bra för Print on Demand?

Print on demand (POD) är ett utmärkt sätt för designers att tjäna passiv inkomst från sina designs, och Kittl har hoppat på för att göra det ännu enklare för designers att sälja sitt arbete. Det finns inte bara ett bibliotek med design och tillgångar att använda, utan Kittls kommersiella licens gör det inbjudande att designa med färdiga tillgångar samt lägga till originalelement.

Kittl har gjort POD-resan ännu enklare med sina inbyggda POD-funktioner. Den erbjuder en lista med mallstorlekar för många vanliga POD-tillverkare, samt mockup-bilder för populära plagg och produkter, vilket gör att du slipper lära dig om att skapa mockups själv.

Du kan spara din design som en vektorgrafik av hög kvalitet för att skicka till tredjepartsskrivare, eller så kan du använda Kittls inbyggda print on demand-erbjudanden som är tillgängliga globalt. Att använda Kittl för print on demand gör att skillnaden helt elimineras. Allt du behöver göra är att marknadsföra din produkt, så kan Kittl ta hand om resten.

Kan du designa från grunden med Kittl?

Du kan designa från grunden direkt i Kittl Editor; Kittl tillhandahåller dock inga verktyg för att rita eller redigera former.

Textredigeringsfunktionen fungerar med Kittls stora typografibibliotek – inklusive inkluderande licenser för alla teckensnittsalternativ – och texteffektredigeraren. Du kan skapa vackra typografiska mönster med Kittls verktyg, inklusive att lägga till texturer, kröknings- och formalternativ och redigera textradsbanan efter att du skrivit.

Det finns gränser för att skapa formade mönster från grunden. Formbiblioteket tillhandahåller såväl grundläggande former som förillustrerade former och mönster. Det finns ingen väg att redigera formerna med, så du måste använda dem som de är. Formerna kan färgas om och ha grundläggande yttre effekter tillämpade dock.

Med Kittls omfattande tillgångsbibliotek kan du skapa en mängd originaldesigner från grunden som inkluderar aspekter från olika tillgångar. Funktionen Texteffekter är det bästa sättet att skapa originalitet med Kittls Editor.

Däremot, även om Canva inte är ett mycket intuitivt designverktyg jämfört med sådana som Adobe eller Figma, erbjuder det mer anpassningsbara designfunktioner. Canva innehåller ett ritverktyg och möjligheten att lägga till effekter till bilder och former, men fortfarande inget redigerbart sökvägsalternativ.

Är Kittl-mallar bra för designers?

Kittls mall- och tillgångsbibliotek växer ständigt. Många mallar är gjorda av Kittl-skapare, och de är alla tillgängliga med kommersiella licenser för din användning. Till stor del är mallarna fullt redigerbara och Kittls tillgångar varierar i hur de kan redigeras.

När du har skapat en design i Kittl har du också möjlighet att släppa din design till Kittl-communityt. Detta förvandlar din design till en mall som kan användas och redigeras av andra Kittl-designers.

Eftersom Kittls fokus ligger mer på POD-designer och mindre på design av sociala medier, har mallarna och tillgångarna färre rörliga delar än vad Canvas gör. Canvas mallar fokuserar till stor del på inställningar för sociala medier med utbytbara delar. Canva erbjuder också video-, ljud- och animerade malltillgångar, som är mindre vanliga i Kittl.

Sammantaget har Kittl många likheter med Canva som kanske inte håller en låga för Canvas funktioner. Men för designers som vill bryta print on demand-marknaderna eller grafiska designers som vill skapa kläder är Kittl det bättre alternativet. Dess inbyggda POD-funktioner är användbara och inspirerande, och förväntningarna på Kittl AI-X1 kommer att kunna driva din design ytterligare med hjälp av generativa AI-designlösningar.