Anslut dina konsoler och PC samtidigt för en ny upplevelse

Viktiga takeaways

 • Astro A50 X är ett avancerat trådlöst spelheadset som erbjuder samtidig anslutning till PlayStation- och Xbox-konsoler, vilket gör det till ett utmärkt val för spelare med flera konsoler.
 • Headsetet har Bluetooth-anslutning och anpassningsbart ljud, så att spelare kan höra varje detalj medan de spelar.
 • Medan Astro A50 X är onekligen dyr, gör dess utmärkta ljudkvalitet, bekväma design och imponerande mikrofon den till en värdefull investering för spelare som letar efter ett förstklassigt spelheadset.

Under de senaste 10 åren har Astro A50-serien varit en stapelvara i sfären av avancerade trådlösa spelheadset. Den senaste iterationen i denna ikoniska linje – Astro A50 X – ger en betydande uppdatering.

Priset för $380, den har en banbrytande funktion: den kan samtidigt ansluta till både PlayStation och Xbox-konsoler, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för spelare som äger båda systemen. Den har också Bluetooth-anslutning och anpassningsbart ljud som låter dig höra varje detalj medan du spelar.

Detta spelheadset är onekligen dyrt, men det blåser en helt ny nivå av liv i spel som jag aldrig har upplevt förrän nu.

Logitech Astro A50 X

Med utmärkt ljud, samtidig PlayStation- och Xbox-anslutning, och Logitechs bekväma men eleganta design, är Astro A50 X-headsetet ett dyrt men fantastiskt alternativ för spelare.

Mikrofon rundstrålande

Kompatibilitet Xbox, Playstation, Windows, Mac

Vad ingår A50 X trådlöst headset, A50 X HDMI-basstation, USB-A till USB-C-kabel, USB-C-strömkombinationskabel, AC-adapter + kontakthuvuden, Dolby Atmos-aktiveringskort

Märke Logitech

Batteritid 24 timmar

Frekvenssvar 20-20 000 Hz

Laddningstyp Laddningsdocka, USB-C kabelansluten laddningsport

Mic Frequency Response 60-20 000 Hz

Fördelar

 • Basstationen kan ansluta och växla mellan PC, PlayStation och Xbox
 • Otrolig ljudkvalitet och anständig mikrofon
 • HDMI-omkopplare
 • Dolby Atmos
 • Strålande batteritid

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Konsoler måste vara nära varandra

Design: En bekant men ändå robust estetik

Georgie Peru / MakeUseOf

Designen på A50 X liknar sin föregångare, A50, med headsetet och vaggan bibehåller en liknande estetik. Oavsett om de är i svart eller vitt, de Astro-liknande öronkåporna som är fästa på de upphängda metallstängerna gör A50 X omedelbart igenkännbar. Även om designen inte har förändrats mycket, är byggkvaliteten lovvärd.

Öronkuddarna är desamma som A50-headsetet: magnetiskt, tygmaterial, men ändå helt andningsbart. Detta resulterar i att mycket ljud kommer in i öronkuddarna, men också att det kommer ut en rimlig mängd. Och om du vill byta ut dem mot alternativa öronkuddar kan du det. Men de är otroligt mysiga, vilket även sträcker sig till pannbandet. Klädd i samma plyschmaterial kan du enkelt bära A50 X under långa perioder utan att känna dig obekväm.

Georgie Peru / MakeUseOf

Eftersom du är fullt justerbar kan du ta tag i headsetet, vrida det och böja det. Jag vet inte hur det gör det, men den här saken är solid. Förutom att vara mindre ömtåliga än vissa andra spelheadset är A50 X en utmärkt följeslagare för glasögonbärare. Justerbarheten innebär mindre tryck runt tinningarna, vilket gör att du kan böja headsetet för att passa din huvudform och storlek.

Den vänstra öronkåpan har en flexibel bommikrofon, medan alla portar och kontroller är bekvämt placerade på den högra öronkåpan. Här kan du enkelt navigera mellan olika alternativ, som att växla mellan röst och spel, volym upp/ner, enhet, etc. Och, om du föredrar att inte använda den medföljande trådlösa basstationen kan du komma åt USB-C-porten för trådbunden laddning.

Basstationen som fungerar som både laddare och sändare är den viktigaste uppgraderingen i A50 X, som möjliggör samtidiga anslutningar till PC, PlayStation och Xbox. Under headsetet hittar du tre laddningskontakter i metall som bildar en anslutning när du placerar det på basstationen. LED-lampan lyser orange vid laddning, vilket är till hjälp eftersom det kan vara lite krångligt att få headsetet att sitta rakt under laddning medan du vänjer dig vid dess placering.

Georgie Peru / MakeUseOf

På framsidan av basstationen kan du enkelt se de fyra lysdioderna som visar headsetets batterinivå. En annan lysdiod visar vilken enhet headsetet är anslutet till.

Du hittar en mängd USB-C-portar på baksidan, var och en parad med en HDMI-port. Dessa är för Xbox-, PlayStation- och PC-anslutningar. Om du är bekant med A50s kommer du att märka att den här nya konfigurationen tar bort 3,5 mm aux-ingången, optisk ljudingång och -utgång samt USB-A-port.

Connectivity: A Technological Marvel

A50 X:s anslutningsmöjligheter är en enastående funktion som möjliggör sömlös integration med PC, PlayStation och Xbox samtidigt. Basstationens bakpanel är värd för tre USB-C-portar parade med HDMI-portar, för varje konsol. Det är en mycket enkel installation för PC-spel – anslut USB-C / Power Combo-kabeln till basstationens PC USB-port och se till att USB-C-kabeln och den medföljande strömadaptern är anslutna.

Det finns en något invecklad HDMI-kedjeprocess om du vill använda A50 X för konsolspel. Ändå, när det väl har konfigurerats, erbjuder headsetet en problemfri spelupplevelse på olika plattformar. Basstationen fungerar som en HDMI-switch, vilket förenklar kabelinstallationen och frigör HDMI-portar på TV:n.

För att förhindra att du går vilse under installationen, här är några tips som vägleder dig:

 • Placera basstationen på en central plats nära din spelinstallation.
 • Anslut basstationen till en strömkälla med den medföljande nätadaptern och USB-C-kombinationskabeln.
 • Anslut HDMI-kabeln från din PlayStation/Xbox till en av HDMI-portarna märkta för PlayStation/Xbox på baksidan av basstationen.
 • Anslut USB-kabeln från din PlayStation/Xbox till motsvarande USB-C-port på baksidan av basstationen.
 • Anslut HDMI-utgången från basstationen till din TV eller bildskärm med HDMI 2.1-kabeln.
 • Slå på dina PlayStation- och Xbox-konsoler.
 • På Logitech Astro A50 X-headsetet använder du enhetsknappen för att växla mellan PlayStation och Xbox och välj önskad konsol.

Du bör använda enhetsknappen på Logitech Astro A50 X-headsetet för att byta mellan PlayStation, Xbox och PC-ljudkällor. A50 X hämtar spelljud från HDMI-flödet och USB-anslutningen hanterar röstchattfunktioner. Basstationen kombinerar båda ljudkällorna i headsetet.

Georgie Peru / MakeUseOf

När du väl är ansluten är det enkelt att växla mellan varje konsol eller PC. Välj bara vilken enhet du använder, så har du det. Visst, den här inställningen kanske inte passar alla, men om du har din speldator i samma rum som din Xbox och/eller PlayStation utesluter den behovet av att ha ett headset för varje enhet eller smärtan med att ansluta via Bluetooth varje gång du vill växla mellan dem.

Ljudkvalitet: Dolby Atmos och imponerande mikrofonkvalitet

A50 X stöder en rad plattformar, inklusive Windows, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S. Noterbart inkluderar den Dolby Atmos för hörlurar-auktorisering för Windows PC och Xbox, samtidigt som den utnyttjar PlayStation 5:s 3D-ljudfunktion.

Bluetooth-anslutning ger mångsidighet, så att användare kan ansluta headsetet till smartphones eller andra Bluetooth-kompatibla enheter.

Även om det helt klart finns en dyr prislapp på A50 X-headsetet, börjar det bli tydligt exakt varför detta är fallet. Om du investerar i A50 X kan du släppa alla andra hörlurar eller headset du har för dina konsoler, speldator, telefon och så vidare, om du verkligen vill. Även om jag inte kan se mig själv gå ner med dessa, förstår du poängen jag försöker få fram här.

Georgie Peru / MakeUseOf

För användare som vill finjustera ljudet som kommer ut ur A50 X Logitech G Hub programvara erbjuder 10-bands EQ för ljudanpassning. Programvaran är intuitiv och du kan ladda ner appen för iOS/Android också.

Den tydliga nackdelen här är dock bristen på omfattande alternativ för mikrofonen. Även om mikrofonen inte har samma anpassningsnivå som i andra Logitech-headset, är dess out-of-the-box-prestanda imponerande, vilket gör den lämplig för röstchatt och tillfällig streaming.

Mikrofonens justerbarhet och klarhet gör den värd att överväga på sin egen förtjänst. Även om det kan sakna omfattande anpassningsalternativ, är standardprestandan mer än tillfredsställande.

Hörlurarna, utrustade med Logitechs 40 mm grafen-drivrutiner, levererar en fullständig och uppslukande ljudupplevelse, förbättrar ljudkvaliteten och ger ett mer balanserat och skarpt ljud än sin föregångare.

Spel: Uppslukande ljud och rumslig precision

Georgie Peru / MakeUseOf

A50 X:s ljudprestanda är en höjdpunkt och erbjuder kraftfull bas, klara mellantoner och detaljerade toppar. Fram till nu hade jag ingen aning om vad jag gick miste om när jag spelade. Jag har alltid antagit att ljudet jag hörde var tillräckligt bra, men när jag spelade en rad titlar med Astro A50 X, blev jag förbannad.

Det rumsliga ljudet är enastående. För att testa det laddade jag motvilligt upp Fortnite där jag förväntade mig min snabba bortgång. Men att kunna slå andra spelares fotspår, ladda om vapen och veta exakt var de skulle komma ifrån var en spelförändring! Varje detalj framhävdes – även ljudet från olika terränger – det var en upplevelse utan dess like.

Tester med musik visade också en välbalanserad ljudprofil, utan distorsion även vid maximala volymnivåer. Basen var kraftfull, klar och inte lerig, med detaljerade toppar som ofta går vilse.

De rumsliga ljudfunktionerna lyser i spel och ger en uppslukande upplevelse med riktad bildbehandling. Oavsett typ av spel levererade headsetet exceptionell ljudkvalitet, vilket visar upp dess skicklighet. Ännu en bock från mig.

En premiuminvestering

Logitech G Astro A50 X är ett utmärkt spelheadset som erbjuder en unik fördel för spelare med flera konsoler. Möjligheten att ansluta till både PlayStation och Xbox samtidigt, tillsammans med dess imponerande ljudprestanda, motiverar premiumprislappen. Även om installationsprocessen kan vara något invecklad, gör bekvämligheten och mångsidigheten det ger för spel på flera plattformar det till en värdefull investering för dem som äger både konsoler och en speldator.

Frånvaron av vissa portar och det höga priset kan avskräcka vissa användare, men det övergripande paketet och prestandan gör Astro A50 X till en topputmanare på marknaden för trådlösa spelheadset.

Logitech Astro A50 X

Med utmärkt ljud, samtidig PlayStation- och Xbox-anslutning, och Logitechs bekväma men eleganta design, är Astro A50 X-headsetet ett dyrt men fantastiskt alternativ för spelare.