Vad är Bard och hur kan det hjälpa dig?

Låt mig illustrera hur du kan använda Google Bard för många internetsaker.

Om nejsägarna behövde något för att ändra uppfattning om AI-kapacitet, var det 2023. Ärligt talat var jag en av dem som tvivlade på om allmänt tillgänglig AI kunde vara något bra.

Spola framåt några månader, vilket inkluderade min praktiska erfarenhet av verktyg som kan skriva, måla och skapa musik, och jag kan relatera till människor som säger att AI kan ta deras jobb.

Jag menar, jag förväntade mig inte så mycket förfining från första generationens AI. Och det förbryllar mig att tänka på framtiden där dessa maskiner kan arbeta sida vid sida med människor, om inte helt ersätta oss.

Men jag är inte här för att gråta över de skrämmande möjligheterna. Istället kommer jag att visa upp vad ett av de enklaste av sådana AI-verktyg, generativa AI-chatbotar, Google Bard i synnerhet, kan göra.

Vad är Google Bard?

Google Bard är ett gratis text-till-output AI-verktyg.

För närvarande tränas detta på Pathways Language Model 2 (PaLM 2), som är en Large Language Model (LLM), som hjälper Bard att förstå och generera människoliknande text. Sådana AI-chatbotar drivs av maskininlärning och drar också nytta av naturlig språkbehandling (NLP) för att svara konversationsmässigt.

Enkelt uttryckt, dess utbildning och underliggande teknologi hjälper Bard att förstå liknande oss och svara in natura. Du kan ”prata” med Bard precis som du skulle göra med en medmänniska. Se det här som en digital AI-assistent för att få saker gjorda snabbt.

I första hand är Bards roll att skrapa information från Google-sökningen och sammanfatta samtidigt som han citerar källor. Det finns dock mycket mer i det som vi snart kommer att avslöja.

💡 Visste du att det finns saker som Google Bard är bättre på än ChatGPT?

Hur använder man Google Bard?

Du behöver ett Google-konto för att komma igång med det. Om du inte har en, registrera dig för den och besök efteråt bard.google.com/.

Välkomstskärmen slår om dess möjligheter.

⚠️ Viktigt är att detta varnar för att inte ange något personligt, som kontolösenord, i meddelandefältet eftersom riktiga personer som vi kan granska inmatningarna.

Uppmaningsfältet finns längst ner, som också kan ta röstinmatning.

Dessutom kan man välja liknande utgångar genom att klicka på Regenerera utkast längst upp till höger i svarsfältet, vilket ger tre separata versioner av svaret.

Bredvid har du högtalarikonen för att lyssna på utgångarna.

Slutligen kan man ge feedback, verifiera dess riktighet, kopiera, dela och exportera och ändra från panelen längst ner i varje svar.

Det stöder förlängning av svaren till den grad att det inte blir mindre än ett fristående blogginlägg. Jag valde en längre utmatning tre gånger i rad för en uppmaning, och den gav runt 700+ ord, med texten snyggt kompletterad med bilder. Det var verkligen en fin touch!

Så dessa var några av dess egenskaper; låt oss nu kontrollera dess AI-magi i aktion.

Hur man frågar Bard?

Här är några exempel som hjälper dig på vägen!

How to plan for a trip to antarctica?

Försök att vara så specifik som möjligt, och glöm inte att krysskolla dina svar! När det gäller resor är AI-reseplanerare definitivt där för att stanna, tillsammans med dess andra sökkapacitet.

#2. Sammanfattande

Summarize:"content" or link

Det är här du kan klistra in innehållet för att förbereda en sammanfattning.

Alternativt kan du länka webbkällan och låta den läsa för att göra en synopsis.

#3. Skrift

Du kan prova detta för att skriva e-postmeddelanden, uppsatser, brev, etc., och även be om att justera detaljer.

Help me write an email to my clients about my upcoming 15-day vacation, informing them I won't be available to take their calls, emails, etc. during this period.

#4. Poesi

Write a short poem describing a possible AI apocalypse.

#5. Berättelse berättar

Oavsett om det är för engelska klasser eller att förbereda en berättelse för ditt band för digital marknadsföring, om du står inför writer’s block – prova Bard för storlek.

Can you think of a funny ending to the famous Hollywood movie, the Matrix, where a mouse cuts the power cable of the main computer and all the machines go dark and helpless? This gives time for the Neo to do the same to the main computer and destroy the emergency backup, leading to the ultimate human victory.

#6. Elementär matematik

Ja, avfyra en summa och få svaret! Faktum är att det finns många AI-baserade matematikplattformar också tillgängliga för elever i alla årskurser. Men det är mycket enklare att fråga Bard, eller hur? 😉

Solve: 3x^2 + 2x - 5 = 0

Så det finns många saker du kan göra med Google Bard. Men om du vill ha ett mer omfattande tillvägagångssätt, försök att använda två AI-verktyg tillsammans, men med AI är två huvuden inte nödvändigtvis bättre än ett. Här är en snabb jämförelse av Google Bard vs. ChatGPT baserat på deras snabba resultat.

AI Power med en nypa salt!

Det här var bara en glimt av vad Bard kan göra. Du kan vara kreativ och prova allt och allt; kom bara ihåg att inte ange känsliga detaljer och var försiktig med möjligheterna med AI-hallucinationer.

Men vi borde veta att den inte har egna data. Istället samlar detta helt enkelt några Google-sökresultat utan hänsyn till deras noggrannhet. Slutligen åligger användaren att dubbelkontrollera dess utdata eftersom det kan vara grovt felaktigt.

Och bara så du vet är Bard inte ensam. Om du är intresserad, låt mig visa dig dess mest potenta konkurrent, ChatGPT, vilket är anledningen till att allt började från första början.

Nästa upp, lär dig hur ChatGPT och Bard kan ge föräldrar möjlighet att lära ett barn.