Förbättra produktiviteten på 10 sätt

Det råder ingen tvekan om att generativ AI har förändrat hur vi använder AI för våra dagliga uppgifter.

Med Copilot tillgängligt i Windows 11 kan du nu använda det för att förbättra produktiviteten och ändra hur du använder och kommer åt olika Windows-funktioner.

Så, utan dröjsmål, låt oss komma igång.

Vad är Microsoft Copilot?

Microsofts Copilot är en AI-kompanjon som du kan använda i olika Microsoft-appar och -tjänster. Detta inkluderar GitHub, Microsoft 365, Edge, Bing och Windows 11.

Med ett AI-drivet ekosystem strävar Microsoft efter att ge dig möjligheten att förbli produktiv och förbättra dina arbetsflöden utan att förlita dig på någon AI-kompanjon från tredje part.

Så om du använder Microsofts svit med Office-appar (endast tillgängligt för Microsoft 365-versionen) som PowerPoint, Outlook, Teams, Excel och Word, kan du använda Copilot AI för att göra olika uppgifter som att generera unik text, få förslag för en resa, hjälp med att skapa utkast i Outlook eller sammanfatta tabeller. Möjligheterna är oändliga, och hur de använder det är upp till användaren.

Hur man aktiverar Copilot i Windows 11?

Om du inte har aktiverat Copilot i Windows, följ vår fiffiga guide om att aktivera Copilot AI på Windows 11.

Guiden innehåller alla steg för att aktivera Copilot på Windows 11 med olika metoder.

Använda Copilot för att förbättra produktiviteten i Windows 11

Det första du måste veta är hur du snabbt kommer åt Windows Copilot. Du kan komma åt det direkt från aktivitetsfältet eller genom att trycka på Windows-tangent + C. Det ger dig tillgång till ett välgjort användargränssnitt där du kan interagera med Copilot.

Den ger tillgång till tre konversationsstilar. Dessa inkluderar:

  • Mer kreativt: Det växlar Copliot för att svara på mer kreativa sätt. När kreativiteten tar över kan du se att Copilot inte strävar efter exakta fakta. Du som användare kan använda den kreativa stilen för att skriva e-postmeddelanden och webbsidainnehåll eller skriva kreativt innehåll för sociala medier.
  • Mer balanserad: Passar perfekt för de flesta användare eftersom det kräver ett balanserat tillvägagångssätt för att svara på frågor och frågor.
  • Mer exakt: Om du arbetar med fakta eller forskar, vill du att Copilot ska vara mer exakt, och det här läget låter dig göra just det.

Använda Copilot för att starta en app

Eftersom Copilot är integrerad med Windows 11 kan du använda den för att starta vilken lokal app som helst. Allt du behöver göra är att be Copilot att starta appen.

Det här är mycket snabbare än att öppna appen från Start-menyn eller använda sökalternativet i Windows 11.

Ändra PC-inställningar — mörkt läge, Bluetooth och mer

Du kan också använda Copilot för att ändra dina PC-inställningar. Ett populärt Copilot-användningsfall för Windows 11 är att byta till mörkt läge. Med Copliot kan du byta till mörkt läge med ett enkelt kommando, ”Slå på mörkt läge.”

Dessutom kan du också starta Windows-inställningar för att göra ändringar själv. Användningsfallen slutar inte här, eftersom du också kan starta Fire Explorer för att bläddra i filerna.

Allt du behöver göra är att skriva följande kommandon.

  • Öppna huvudpanelen för Windows-inställningar → ”Öppna Windows-inställningar”
  • Bläddra bland filer på din dator → ”Starta File Explorer”

I alla dessa kommandon kommer Copilot att be dig om bekräftelse. Klicka på ”Ja” för att fortsätta med det. Under åtgärden kommer den också att ge dig ett kort sammanhang om vad du ska göra.

Ta skärmdump

Av många Copilot-trick på Windows 11 är en av mina favoriter den sömlösa möjligheten att ta skärmdumpar.

Allt du behöver göra är att be Copilt att ”ta en skärmdump”, så öppnas klippverktyget. Härifrån kan du ta en hel skärmdump eller en beskuren.

Använd Copilot för att hjälpa dig att organisera Windows

För att förbättra produktiviteten måste du också kunna organisera Windows mest effektivt. Och Copilot låter dig göra just det. Du kan använda Copilot för att omedelbart starta Windows Snapping-verktyget för att hjälpa till att knäppa det öppna Windows.

För att göra det, skriv ”organisera mina fönster.”

Hitta snabba svar på dina frågor

Copilot AI är en medföljande app. Detta innebär att du kan använda den för att ställa frågor för dina dagliga uppgifter, både professionellt eller något som du älskar att göra på din fritid (matlagning, trädgårdsarbete, etc.)

Du kan till exempel fråga hur man gör en latte kaffe. Det ger dig de exakta stegen som du behöver följa.

I svaret hittar du länkar som tar dig till webbsidor där svaret samlades. Väldigt händig!

Generera innehåll

Eftersom Copilot AI är generativ AI kan du använda den för att skriva dikter, e-postmeddelanden eller blogginlägg. Det är fördelaktigt, särskilt om du vet hur du får ut det mesta av det. När du har skapat innehållet kan du redigera det efter dina behov. Det kan förbättra innehållsproduktionen och hjälpa anställda att skriva meningsfulla e-postsvar.

Skapa bilder

Den senaste Copilot-uppdateringen har gett möjligheten att skapa bilder som drivs av DALL-E 3. Dessa bilder kan hjälpa designers, marknadsförare på sociala medier och andra kreativa människor.

För att testa det bad jag Copilot att skapa en futuristisk Formel 1-bil. Resultaten var verkligen futuristiska!

Automatiserad transkription

Copilot AI i Windows 11 kan hjälpa dig att göra automatiserad transkription. Allt du behöver göra är att dra och släppa MP3-inspelningen i chatboten, så startar Copilot transkriptionsprocessen. Detta är väldigt praktiskt för journalister som arbetar med röstinspelningar hela tiden.

Sammanfatta en webbsida

Microsoft Edge är den senaste Windows-webbläsaren. Med den senaste uppdateringen kan du även använda Copilot direkt i webbläsaren, vilket gör Edge till en avancerad webbläsare. Du kan till exempel använda Copilot AI för att göra Bing-sökningar och sammanfattningstext.

För forskare, journalister och skribenter är funktionen utmärkt, med tanke på att den hjälper till att spara mycket tid. AI:n är tillräckligt bra för att ge dig en sammanfattning, vilket sparar mycket tid, särskilt när du skapar rapporter.

Identifiera bildkomponenter

Copilot kan också hjälpa dig att identifiera elementen i en bild. Även om det inte är användbart för dagligt bruk, kan det hjälpa dig att lösa dessa snygga bildutmaningar online.

I vissa fall kan det hjälpa till att identifiera föremål som du inte har någon aning om men vill ha det. För resenärer öppnar det upp för olika sätt att lära sig om en plats eller dess kultur.

Att identifiera bilder innebär en annan nivå av problemlösningsförmåga till hands. Om du till exempel monterar en cykel kan du ladda upp en bild av en komponent eller installationen till Copilot, så guidar den dig genom processen. I slutändan är möjligheterna oändliga, och det är upp till dig hur du använder det till din fördel.

Mer att komma – Copilot för Windows

Copilot för Windows är för närvarande i förhandsvisning. Med tiden siktar Microsoft på att släppa fler funktioner som ger dig fler möjligheter att förbättra din produktivitet. När allt kommer omkring är artificiell intelligens (AI) inte för att ersätta människor utan för att hjälpa ditt arbetsflöde och förbättra din produktivitet till nästa nivå.

Utan tvekan, Microsoft skördar frukterna av deras Öppet AI-partnerskap. Med utmärkta Open AI-modeller kommer Microsofts AI-svit av produkter och tjänster bara att förbättras.

Sammanfattningsvis är Windows 11 inställd på att få en betydande uppdatering snart. De har redan släppt förhandsvisningar för Copilot, DevHome och andra spännande funktioner. Det är en fantastisk sak, eftersom du kan prova dem själv.

Kolla sedan in vår artikel om Copilot X.