TimePIN Ändrar automatiskt PIN-koden för Android-låsskärmen efter aktuell tid

Spread the love

Telefoner är mer än bara kommunikationsenheter. För vissa är de en fristad för personliga stunder och minnen, och man gör vad man kan för att skydda dem från oönskade ögon. Det finns lösningar för att säkra vissa funktioner i telefonen som AppLock eller för att begränsa anslutning via Internet Lock, listan fortsätter. Nytt på den här listan är TimePIN, en gratis enhetssäkerhetsapp som använder PIN-lås på ett unikt sätt.

Som de flesta bra idéer härrör TimePIN från enkelhet. Den använder den inbyggda Android PIN-låsfunktionen med en vridning på baksidan för att säkerställa din enhets säkerhet, allt utan root-åtkomst. Din PIN-kod blir den aktuella visade tiden. Så om du låser upp din enhet klockan 8:45 blir din PIN-kod 0845, eller om du använder 24-timmarsformatet kommer 20:45 att bli 2045. Så du behöver faktiskt inte komma ihåg PIN-koden eftersom den kommer att skrivas precis där, medan alla som försöker ta sig in inte vet var de ska börja.

  Material Design Färgpaletter föreslår färger för din app [Android]

Dessutom, om du någonsin måste berätta för dina vänner den nuvarande PIN-koden, behöver du inte ändra den själv senare.

När du startar appen för första gången kommer den att fråga dig om administratörsrättigheter och sedan om en standard-PIN. Det senare kommer att fungera som en felsäker om du själv inte kan låsa upp enheten och för att skydda själva appen från att nås eller avinstalleras av någon annan. När du startar om enheten kommer du att bli tillfrågad om din standard-PIN. När det är gjort, startar TimePIN.

Om du vill ändra inställningarna på TimePIN måste du återigen ange din standard-PIN.

Appen tar det upp ett snäpp genom att lägga till några modifierare med en snabb praktisk handledning om hur man använder dem. Du kan välja mer än en modifierare om du vill; de kommer att köras i den ordning de är listade i appen.

  Så här ställer du in din standardapp för sms på Android

Den första av modifierarna är offset-PIN-koden, som lägger till ett valfritt nummer till den aktuella TimePIN-koden, dvs om förskjutningen är 10 blir din 2045-PIN 2055. Se till att inte använda en komplicerad off-set om du inte gör det Tänk på att behöva använda en miniräknare varje gång du behöver låsa upp din telefon.

Ett annat alternativ är Double Pin, vilket kräver att du anger samma PIN-kod två gånger (2045 blir 20452045). Spegel-PIN kräver att du skriver den ursprungliga PIN-koden och sedan dess baksida (2045 blir 20455402). Slutligen finns det omvänd PIN-kod, som kräver att du anger din PIN-kod omvänt (2045 blir 5402). Endast den sista är tillgänglig i gratisversionen. För resten måste du göra ett engångsköp i appen.

  Anpassningsbar kalender som följer din arbetsvecka [Android]

Någon som försöker få obehörig åtkomst till din enhet kommer att ges 5 försök att ange lösenordet, varefter enheten kommer att begränsa åtkomsten i 30 sekunder – gott om tid för att få oönskade inkräktare att tänka två gånger.

Sammantaget är det en innovativ lösning. Om din telefons säkerhet är ditt primära bekymmer är detta verkligen rätt väg att gå, för även om någon ser dig ange din PIN-kod kommer det inte att bli detsamma senare.

Installera TimePIN från Play Butik