Spara, kommentera och dela webbutdrag på Android med Nimbus Clipper

Jag har alltid använt Evernote Web Clipper för att spara fragment av innehåll som jag stöter på när jag surfar på webben. Om du letar efter liknande lösningar finns Nimbus Web Clipper för Chrome, som fungerar ungefär på samma sätt. Sedan vi senast täckte det har Nimbus Clipper utvecklats ganska mycket och erbjuder nu en Android-app med samma namn. Appen tillåter användare att snabbt fånga webbsidor, ta skärmdumpar, kommentera dem med en kraftfull inbyggd redigerare och få det hela synkroniserat med ditt Nimbus-konto när du är på språng.

Nimbus Clipper har ett anständigt och lättanvänt gränssnitt. När du hoppar på för första gången blir du ombedd att logga in på ditt Nimbus-konto. Genom att logga in kan du synkronisera dina utdrag till molnet, men om du bara vill spara innehållet offline kan du hoppa över det. Hemskärmen har tre knappar: Ta foto, Från Galleri och Web Clipper.

För att börja spara innehåll från en webbsida behöver du sedan navigera till avsnittet ”Web Clipper”, där du kan bläddra på webbplatser via Nimbus integrerade webbläsare. När du hittar något användbart kan du spara det på en mängd olika sätt. De tre knapparna längst ner gör att du kan spara hela webbsidan, bara artikeln inom, eller en skärmdump av det synliga området. Annat än det kan du också klippa bara en del av sidan – till exempel en bild eller textstycke – genom att trycka och hålla nere på den.

Förutom innehållsklippning erbjuder Nimbus ett anständigt bildanteckningsverktyg med former, text och frihandsritning. Förutom innehåll som sparats med Web Clipper, låter anteckningsverktyget dig ta nya bilder eller ladda befintliga bilder från ditt galleri. Alla kommentarer kan flyttas om och storleksändras i farten. När du är klar kan du beskära resultatet efter behov, sedan synkronisera det med Nimbus-molnet eller spara det offline.

När den väl har laddats upp låter appen dig kopiera dess URL till urklipp och dela den via andra appar.

Nimbus Clipper kan vara ny i Play Butik, men det är redan, enligt mina böcker, ett av de bästa sätten att snabbt fånga och kommentera webbutdrag på Android. Du kan ladda ner den till din enhet gratis via länken nedan.

Installera Nimbus Clipper från Play Butik