Snapdragon Glance är en användningsmedveten låsskärmsapp för Android

Android är oöverträffad när det gäller anpassning. Glöm ROM och launchers, bara låsskärmen kan anpassas med sådana som Cover och portade Galaxy S4 eller Note 3 låsskärmar. I den riktningen kanske ett annat låsskärmsverktyg inte verkar banbrytande. Källan gör dock skillnad. Efter förra årets Snapdragon Battery Guru har Qualcomms Xiam kommit ut i år med Snapdragon Glance, en gratis, intelligent låsskärmsersättning för Snapdragon-drivna enheter som ger dig omedelbar tillgång till aviseringar, viktig information och de appar du använder mest.

Det officiella uttalandet lovar att med den här appen, ”med ett ögonkast kan du snabbt se vad som är nytt sedan du senast tittade på din enhet: visa viktiga aviseringar, se när ditt nästa möte är, kolla vädret, starta relevanta appar och kontakta människor mer snabbt.”

Glance kräver att du har Snapdragons Battery Guru installerad då den använder appens användningsstatistik för att optimera din upplevelse. Battery Guru är en fantastisk app i sig. Om du inte har installerat det ännu, rekommenderar vi att du provar det. Det tar drygt tre dagar att lära sig ditt användningsbeteende och konfigurerar sig därefter.

När du startar appen tar den dig genom en snabb (och underbar) handledning om hur du bäst använder den, varefter den visar inställningsskärmen. Blick visas varje gång du trycker på strömknappen för att väcka skärmen och kan avslutas genom att helt enkelt trycka på hem- eller bakåtknappen. Om du någonsin har använt Symbian Touch series 60 (som Nokia N8), kommer du omedelbart att känna igen layouten på Glance-låsskärmen. Aviseringarna är i vanlig vy mitt på skärmen. Alla SMS, e-postmeddelanden, kalenderhändelser eller varningar på sociala medier kommer att visas här.

Utöver dessa visar Glance tiden, dina larm och adekvat väderinformation, allt innan du ens låser upp skärmen. Det känns naturligt att ha de viktigaste uppdateringarna ett tryck bort; det sparar oss verkligen besväret att gå igenom flera appar. Om du vill avvisa aviseringar, svep helt enkelt över dem individuellt eller tryck på ”X” ovan för att rensa alla på en gång.

Efter att ha lärt sig dina användningsmönster från Battery Guru, kommer Glance att känna till apparna du använder och de kontakter du interagerar mest med vid en viss tid på dagen, och kommer automatiskt att visa deras genvägar längst ner på skärmen. Dessa är dock inte huggna i sten; du kan lägga till dina egna genvägar till det här området.

Att svepa uppåt på genvägsfältet avslöjar ytterligare ett ”favoriter” område för anpassade appar och kontaktspecifika samtals-/meddelandegenvägar. Du kan också hålla ned ett appförslag från appen och utesluta det från framtida förslag eller lägga till det i favoritområdet.

Om du är orolig för säkerheten, gör det inte. Som standard går Glance förbi låsskärmen och dess lösenord, men du kan stänga av den här funktionen från dess inställningsskärm. När det är gjort kommer Glance att avslutas till standardlåsskärmen istället för hemskärmen.

Eftersom det fortfarande är i beta-stadier finns det några veck att stryka ut, en sådan är att standardlåsskärmen ibland dyker upp före Glance när skärmen slås på. Oftast tar det en sekund för Glance att ta standardlåsskärmens plats i sådana fall.

Även i sina betastadier har Snapdragon Glance fått en bra start, den enda begränsningen är att den är designad specifikt för Qualcomm-enheter. När det väl är som bäst föreställer vi oss att det kommer att bli en mycket elegant lösning. Jag ser fram emot det.

Installera Snapdragon Glance från Play Butik