Få animerade väderbakgrunder på din iPhone med väderbräda

För bara några dagar sedan täckte vi iDynamic, en Cydia-tweak som lägger till iOS 7s dynamiska tapetsamling. Weatherboard liknar den versionen något, men den följer ett enda tema: väder. Tweaks som WeatherIcon har redan gett användarna en smak av skönheten väderrelaterade animationer kan lägga till iOS. Med Weatherboard är animationerna dock inte bara begränsade till en appikon, eftersom den erbjuder de animerade bakgrunderna från stock Weather-appen som dynamiska bakgrundsbilder för ditt hem och låsskärmen. Weatherboard ställer inte automatiskt in tapeten efter det aktuella vädret (en funktion för framtida utgåvor, kanske), så du kan välja vilken som helst från över 80 tillgängliga animerade bakgrunder, där var och en finns i två smaker; en för dagen och en för natten.

Weatherboard fungerar på ett mycket okomplicerat sätt. Menyn som den lägger till i appen för aktieinställningar kommer med en omfattande uppsättning instruktioner skrivna under varje alternativ. För att aktivera eller inaktivera tweaken, använd växeln längst upp i menyn.

När tweaken är aktiverad avslöjar den sitt arkiv med bakgrundsbilder uppdelade i dag- och nattvarianter. Användare kan välja bland ett svindlande stort utbud av alternativ – allt från soliga till snöiga och stormiga förhållanden, vilket ger totalt mer än 40 bakgrundsbilder per meny.

Det skulle ha varit perfekt om tweaken hade använts i stock Weather-appen för att ändra tapeten automatiskt baserat på aktuella väderförhållanden. Som sagt, tweakens nuvarande sätt att hantera saker säkerställer att du aldrig fastnar för en viss bakgrund för länge.

Weatherboard erbjuder en förhandsvisning av varje tapet innan du applicerar den. Som med att ställa in vilken bild som helst som bakgrund kan du välja att använda olika bakgrunder på hem- och låsskärmarna. Första gången du applicerar en bakgrundsbild efter att du har aktiverat Weatherboard, visas den inte förrän du återställer din enhet. Konstigt nog finns inte alternativet att återfjädra i tweakens inställningsmeny.

Weatherboard är en enkel men fantastisk idé. Vi skulle gärna se alternativet att aktivera automatisk växling av bakgrunder baserat på det aktuella vädret, men som det är just nu kan vi inte klaga. Du kan få tag på Weatherboard för iOS 7 från BigBoss repo i Cydia-butiken för en knapp 1,49 dollar.