Ta bort alla oönskade element från iOS 7-gränssnittet med HideMe7

Du kommer säkert att hitta Cydia-tweaks för även de minsta delarna av iOS, speciellt om du vill göra visuella ändringar av ett visst UI-element. Även om en tweak inte är alltför specialiserad för bara en aspekt av iOS, slutar den ofta med att fokusera på ett enda område av firmware, som låsskärmen eller ikoner. CustomLS och Transparency är bara två exempel på sådana specifika Cydia-tweaks, trots att båda kommer packade med ett stort antal anpassningsalternativ. HideMe7 är en liknande tweak, men dess största fördel ligger i det faktum att den kan låta dig göra ändringar i alla viktiga delar av iOS. Tack vare detta paket kan du dölja UI-element från låsskärmen, Springboard, mappar, Notification Center och Control Center.

HideMe7 lägger till en egen omfattande meny till appen för aktieinställningar. Det finns separata avsnitt för olika delar av iOS 7, och att konfigurera alternativen är inte alls komplicerat. Användare förses med en rad växlar, och statusen för dessa växlar avgör synligheten för särskilda UI-element. På låsskärmen är det möjligt att dölja kameragrabben, CC-grabbern, NC-grabbern, hela NC, aktuellt datum och laddningsstatus. Eftersom HideMe7 bara döljer element, får ingen av ändringarna som görs din iPhone att se helt främmande ut. Springboard-förändringarna är lite mer uttalade, men fortfarande inte alltför så. Du kan stänga av ikonetiketter, märken, mappbakgrund och sidpunkter. Ett annat intressant alternativ i det här avsnittet är möjligheten att dölja skärmdumpsblixt.

Den mest befolkade delen av HideMe7-menyn är den som hanterar statusfältet. I grund och botten är det möjligt att dölja vilken ikon som helst som kan dyka upp i statusfältet. Du kan också växla batteriprocent via HideMe7s statusfältssektion. SMS är en så integrerad del av allas dagliga liv att HideMe7 kommer med en egen dedikerad meddelandesektion. Tack vare alternativen som finns där kan du göra ändringar i SMS-bubblor, tidsstämplar och andra visuella aspekter av stock Messages-appen i iOS 7.

För de av er som hatar att av misstag trycka på Store-knappen medan du lyssnar på musik på iPhone, erbjuder HideMe7 möjligheten att dölja den här knappen helt och hållet.

HideMe7 är en användbar tweak, men det finns bara en mindre förändring som den desperat behöver. De flesta av ändringarna du gör med HideMe7 implementeras inte om du inte återställer enheten, men tweaken återfjädras inte automatiskt, och den kommer inte heller med en återfjädringsknapp! Så tills HideMe7 uppdateras kommer du att manuellt återställa din enhet på andra sätt (vi använde WinterBoard för ändamålet). Sammantaget är dock tweaken helt värd att ha. Du kan göra det till ditt eget genom att titta i BigBoss repo och skjuta ut $0,99.