Snapchat-avisering fungerar inte? 9 bästa sätten att fixa!

Spread the love

Tack vare dess tillfälliga funktioner är Snapchat en av de mest populära meddelandeapparna bland tonåringar. Alla dina meddelanden, ljud och Snaps raderas automatiskt efter 24 timmar. Och av den anledningen är det viktigt att Snapchat-aviseringar fungerar smidigt, så att du enkelt kan hålla kontakten med dina vänner. Men många användare rapporterar att Snapchat-aviseringar ofta slutar fungera, och de får inte regelbundna uppdateringar om sin väns dagliga aktiviteter. Det kan finnas många anledningar till att du inte får Snapchat-meddelanden, som att DND-läget är aktiverat, korrupta cachefiler eller en buggyuppdatering. I den här guiden kommer vi att visa dig de bästa metoderna för att fixa det irriterande Snapchat-meddelandet som inte fungerar på din iPhone eller Android-telefon. Så låt oss inte gå runt och dyka in.

Åtgärda Snapchat-meddelanden som inte fungerar (2022)

Vi har inkluderat 8 metoder som hjälper dig att börja ta emot aviseringar för Snapchat på din mobila enhet. Men om du står inför Snapchat-aviseringsproblemet på din Apple Watch har vi en lösning för det också. Du kan använda tabellen nedan för att navigera genom metoderna:

1. Aktivera aviseringar i Snapchat-appen

Först och främst bör du kontrollera om aviseringar är aktiverade i Snapchat-appen eller inte. Följ stegen nedan för att gå över till Snapchat-inställningar och aktivera den:

Obs: Vi har demonstrerat den här metoden med Snapchat för Android men stegen förblir desamma på iPhone.

 • Öppna Snapchat och tryck på din profilbild (eller Bitmoji) längst upp till vänster. Tryck sedan på kuggikonen uppe till höger för att öppna Inställningar.

 • Tryck nu på ”Meddelanden” och se till att alternativet ”Aktivera aviseringar” är aktiverat. Det är här du kan välja och vraka alla de saker du vill bli meddelad om. Du kan också välja om du vill att din telefon ska ringa, vibrera och väcka skärmen när du får ett meddelande.

 • Bläddra sedan till botten och tryck på alternativet ”Hantera berättelseaviseringar”. Här kan du söka efter alla dina vänners namn och lägga till dem i listan om du vill få ett meddelande varje gång de lägger upp en ny berättelse.

Och det är allt. Du kommer nu att börja få aviseringar inte bara för meddelanden utan även berättelser från dina Snapchat-vänner.

2. Kontrollera din telefons meddelandeinställningar

Efter att ha kontrollerat aviseringsinställningarna i appen föreslår vi att du kontrollerar om aviseringar för Snapchat är aktiverade på din telefon. Ja, gå över till telefonens inställningar och se till att aviseringar för Snapchat inte är inaktiverade. Du kanske har stängt av dem vid ett tillfälle eller av misstag inte tillåtit att aviseringar skickas på din Android 13-telefon. Så här fungerar det:

  Så här fixar du Snapchat-cameos som inte visas i appen

På iPhone

 • Öppna först appen Inställningar och flytta till ”Meddelanden”. Tryck sedan på ”Snapchat” under aviseringsinställningarna på din iPhone.

 • Se sedan till att växeln ”Tillåt meddelanden” är påslagen för Snapchat. Aktivera även växlarna för ljud och märken för att ta emot uppdateringar i realtid och svara omedelbart.

På Android

 • Öppna appen Inställningar och navigera till avsnittet ”Aviseringar”. Sök sedan efter Snapchat och tryck på den. Observera att aviseringsinställningen kan ha olika namn beroende på vilket Android-skal du använder. Vi har använt OnePlus 9RT som kör Android 13 för den här handledningen.

 • Se här till att växeln ”Tillåt aviseringar” är påslagen. Aktivera också alla andra ljud- eller vibrationsinställningar på den här skärmen för att ta emot Snapchat-aviseringar i tid.

3. Se till att Stör ej-läget är inaktiverat

När du säkerställer att aviseringarna är aktiverade från Snapchat och telefonens inställningar, finns det en annan inställning du bör kontrollera innan du fortsätter. Det är möjligt att din telefon är inställd på Stör ej och att aviseringarna för alla appar, inklusive Snapchat, inte fungerar. Så här kan du kontrollera DND-inställningarna:

På iPhone: Inaktivera DND-fokus

 • Svep först ner från det övre högra hörnet för att öppna ”Kontrollcenter”. Kontrollera sedan om fokuslägesrutan säger ”Stör ej – På”. Om fokusläget är inställt på DND, är det anledningen till att du inte får Snapchat-aviseringar.

 • Tryck på fokuslägestiteln och välj något annat fokus, helst personligt, för att få Snapchat-aviseringar att fungera igen på din iPhone.

 • Nu, om du inte vill byta från DND Focus-läget, kan du lägga till Snapchat som ett undantag för att fortsätta ta emot den här appens aviseringar. För att ställa in det, gå till Inställningar -> Fokus -> Stör ej.

 • Välj sedan ”Appar” under avsnittet ”Tillåt aviseringar”. Tryck på knappen ”Lägg till” med plusikonen, välj Snapchat och tryck sedan på ”Klar” i det övre högra hörnet.

Och det är allt. Nu, även om du har Stör ej fokusläge aktiverat på din iPhone, kommer du att få Snapchat-meddelanden utan störningar.

På Android: Inaktivera DND-läge

Det finns två sätt att kontrollera om läget Stör ej är aktiverat på din Android-telefon eller inte. Låt oss ta en titt på dem:

 • Först kan du bara svepa ner från toppen för att öppna meddelandepanelen. Kontrollera här om DND-snabbplattan inte är aktiv för att bekräfta att Snapchat-meddelanden inte störs på grund av detta.

 • För det andra kan du gå till ”Inställningar -> Ljud och vibration -> Stör ej” för att kontrollera om DND-läget är inaktiverat eller inte. Här, precis som på iPhone, kan du Snapchat som ett undantag för att lösa problemet med att meddelandet inte fungerar även när DND är på.

4. Aktivera bakgrundsappdataanvändning

Som namnet avslöjar låter den här inställningen appar använda internetdata i bakgrunden och skicka meddelanden när de anländer, utan fördröjning eller avbrott. Så kontrollera om bakgrundsaktivitet är aktiverad för Snapchat för att lösa problemet med att meddelandet inte fungerar direkt.

Aktivera uppdatering av bakgrundsapp på iPhone

Här är stegen du behöver följa för att se till att Snapchat tillåts köras i bakgrunden på iOS-enheter och skicka meddelanden:

 • Öppna Inställningar och navigera till Allmänt -> Uppdatera bakgrundsapp.
  Hur du ändrar din Bitmoji-pose i Snapchat

 • Scrolla sedan ner och sök efter Snapchat. Se till att reglaget bredvid appens namn är aktiverat, och det är allt.

Tillåt bakgrundsdatumanvändning på Android

I likhet med iPhone kan du välja att låta Snapchat köras i bakgrunden och skicka meddelanden när och när du får ett meddelande. Så här går du tillväga:

 • Först, navigera till Inställningar -> Appar -> Apphantering -> Snapchat på din Android-telefon. Observera att sökvägen till appens infosida kan variera något beroende på vilket Android-skal du använder. Vi använder OnePlus 9RT som kör Android 13-baserade OxygenOS 13 för denna demo.

 • Tryck sedan på alternativet ”Dataanvändning” och se till att växeln ”Bakgrundsdata” är påslagen.

 • När du är på appinfosidan trycker du också på alternativet ”Batteri”. Slå sedan på alternativet ”Tillåt bakgrundsaktivitet” och tryck på ”Tillåt” i popup-fönstret för att bekräfta åtgärden.

Nu kan din telefon förbruka mer batteri eftersom Snapchat alltid är aktivt i bakgrunden. Men det borde lösa problemet med att meddelandet inte fungerar, vilket är bra.

5. Rensa cache från Snapchat-inställningar

Nu, om du har aktiverat aviseringar i Snapchat-appen och i telefonens inställningar men fortfarande inte får nya meddelandeaviseringar, kan det bero på korrupta appdata. Precis som alla andra appar lagrar Snapchat också tillfällig appdata (cache) på enheten. Vi kommer att visa dig hur du tar bort cachen för Snapchat i det här avsnittet, så följ stegen nedan:

 • Öppna Snapchat och tryck på din profilbild (eller Bitmoji) längst upp till vänster. Tryck sedan på kuggikonen Inställningar uppe till höger.

 • Rulla ner på sidan Inställningar och tryck på alternativet ”Rensa cache”. Välj ”Fortsätt” i popup-fönstret som visas på skärmen för att slutföra åtgärden.

Obs: Du bör utföra den här åtgärden med jämna mellanrum för att Snapchat ska fungera smidigt och inte möta några problem, där du inte får nya aviseringar för meddelanden och berättelseuppladdningar.

6. Logga ut och logga tillbaka till Snapchat

Får du fortfarande inte aviseringar på Snapchat? Tja, detta kan vara lite uppenbart, men att logga ut och logga tillbaka in i appen har fungerat för att lösa meddelandeproblemet för många användare. Den här metoden är också praktisk för att fixa problemet med att Snapchat inte skickar Snaps för vissa användare.

Så vi föreslår att du också provar det om aktivering av meddelanden från Snapchat och din telefon inte löste problemet. Så här loggar du ut från Snapchat.

 • Tryck på din profilbild (eller Bitmoji) uppe till vänster. Tryck sedan på kugghjulet Inställningar i det övre högra hörnet på skärmen.

 • Efter det, scrolla ner till botten av sidan Inställningar och tryck på ”Logga ut”. Välj sedan ”Logga ut” igen i popup-fönstret för att logga ut från Snapchat.

 • Vi har demonstrerat processen för att logga ut från Snapchat på en Android-enhet, men stegen ser likadana ut på iPhone också. Du kan nu logga in med ditt kontos autentiseringsuppgifter, och problemet med Snapchat-meddelandet fungerar inte bör vara löst.

7. Uppdatera Snapchat på Android och iOS

En annan enkel åtgärd för att meddelandet inte fungerar på Snapchat är att uppdatera appen, eftersom buggar ibland kan orsaka att vissa funktioner inte fungerar korrekt. Så utvecklarna släpper uppdateringar med buggfixar och funktionsförbättringar då och då. Så låt oss titta på hur du uppdaterar Snapchat-appen på iPhone och Android här:

 • På iPhone: Öppna App Store och tryck på din profilbild uppe till höger. Sedan kommer du att se en lista över alla appar för vilka en uppdatering är tillgänglig. Tryck på knappen ”Uppdatera” bredvid Snapchat.
  Hur man följer på Snapchat

 • På Android: Öppna Google Play Butik och tryck på din profilbild uppe till höger. Välj sedan ”Hantera appar och enheter -> Uppdateringar tillgängliga” för att se om en uppdatering är tillgänglig. Om det är det, tryck på ”Uppdatera” för att ladda ner den senaste versionen av Snapchat.

Obs: Du kan också söka efter ”Snapchat” i Play Butik för att se knappen ”Uppdatera” om en ny version är live.

Dessutom, om du använder en betaversion av Snapchat på antingen din iPhone eller Android-telefon, föreslår vi att du installerar en stabil version av appen. Många gånger kan betaversionen innehålla buggar som kan göra att meddelandesystemet går sönder och inte fungerar som det är tänkt.

8. Avinstallera och installera om Snapchat

Slutligen, om ingen av metoderna ovan fungerar för att lösa problemet med att Snapchat-meddelandet inte fungerar,

 • På iPhone: Tryck länge på Snapchat-ikonen på hemskärmen. Tryck på ”Ta bort app” och välj sedan ”Ta bort app” i popup-menyn för att avinstallera meddelandeappen från din iPhone.

 • På Android: Gå till Inställningar -> Appar och aviseringar -> Snapchat för att komma åt appinfosidan. Tryck här på knappen ”Avinstallera” och bekräfta din åtgärd för att ta bort appen.

När du har tagit bort appen, gå till iOS App Store eller Google Play Butik för att installera om Snapchat på din iPhone respektive Android-telefon.

Får du inte Snapchat-avisering på Apple Watch? Fixa här!

Om du inte redan visste det bör vi börja med att påpeka att det inte finns någon Snapchat-app tillgänglig för Apple Watch. Så du måste lita på att få aviseringar från Snapchat-appen på din iPhone. De speglas på din Apple Watch. Men om du har problem med att ta emot Snapchat-aviseringar på din Apple Watch, här är vad du behöver göra:

1. Se först till att aviseringar för Snapchat är aktiverade i iPhone-inställningarna, som visas i steg #2 ovan. Öppna också Snapchat-appen och gå till inställningarna för ”Notifikationer”. Markera sedan alternativet ”Aktivera aviseringar” och välj vilka aviseringar du vill ta emot eller inte.

2. Med aviseringsinställningarna för iPhone- och Snapchat-appen ur vägen, aktivera aviseringar för meddelandeappen i Apple Watch-appen. I Apple Watch, gå till avsnittet ”Min klocka” från det nedre navigeringsfältet och tryck på ”Meddelanden”. Scrolla sedan ner och se till att ”Snapchat”-växeln är påslagen.

Nu bör Snapchat-aviseringar som tas emot på din iPhone börja dyka upp på din Apple Watch. Det finns dock lite nyanser i denna funktion. Om din iPhone-skärm är på, kommer aviseringarna att dyka upp bara på din iPhone. Du får aviseringar på Apple Watch när din iPhone är låst eller sover, enligt anvisningarna Apples officiella supportsida.

[Fixed] Snapchat-aviseringar fungerar inte på Android och iOS

Med det är du medveten om alla möjliga metoder för att fixa problemet med Snapchat-meddelanden som inte fungerar på din iPhone, Android-telefon och Apple Watch. Medan du rensar cachen, dubbelkollar stör ej-läget och aktiverar meddelandeinställningarna löser i allmänhet problemet, Snapchat-supportteamet är din sista utväg om inget fungerar. Så vilken metod hjälpte dig att börja ta emot meddelanden från Snapchat igen? Låt oss veta i kommentarerna nedan. När du är här, kolla in alla detaljer för Snapchat+-prenumerationen och stegen för att enkelt använda Snapchat på PC och bärbar dator.