Skapa vackra KPI-dashboards med dessa 10 verktyg

Spread the love

Har du någonsin undrat över sättet att skapa en KPI-instrumentpanel? Om ja, då har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att gå igenom de bästa instrumentpanelsverktygen för KPI för att hjälpa dig.

Om du är företagsledare kanske du känner till KPI-instrumentpanelen. Den används för att gruppera, samla in, visualisera och organisera statistiken för en organisation, vilket ger en snabb överblick över välbefinnande, prestationer och tillväxt.

Organisationer kan fatta välgrundade beslut och få tillgång till framgångsindikatorerna med hjälp av KPI-instrumentpanelen och uppnå långsiktiga mål. Men blanda inte ihop KPI med API eftersom båda är otroligt olika, men det är historien för alla andra tillfällen.

Den här artikeln kommer att förstå KPI-instrumentpaneler, hur man skapar dem och de bästa verktygen som man måste vara medveten om.

Vad är KPI Dashboard?

Instrumentpanelen Key Performance Indicator (KPI) hjälper affärschefen att grafiskt representera mätvärden, faktisk prestanda och mått. Den grafiska representationen hjälper till att övervaka prestanda, hjälper chefer, avdelningar och företag att spåra affärsmål och deras resultat.

Diagrammen och den digitala grafiken sätter också ljus på verksamheten, vilket gör det möjligt för dem att fatta datadrivna beslut. KPI-instrumentpanelen spårar prestanda för avdelningar, individer, organisationer och team för analys och övervakning. Det fungerar för:

 • Operativa KPI hjälper till att fokusera kärnavdelningar och aktiviteter som marknadsföring, produktutveckling eller interna projekt som driver dagliga ledningsbeslut.
 • De strategiska KPI:erna hjälper till att spåra prestanda för mål och affärshälsa.
 • Individuella KPI mäter snabbt medarbetarens prestation baserat på deras färdigheter som används för bedömningar.

Så, hur skapar man en KPI-instrumentpanel?

Nyckeln till att designa en KPI-instrumentpanel är att hålla det enkelt, visa trender, undvika regnbågsöverbelastning och berätta en historia. Viktigast av allt är att det är extremt enkelt att utveckla en KPI-instrumentpanel med dessa punkter.

 • Välj mätvärden och nyckeltal att spåra
 • Välj datakällor
 • Förstå användarna
 • Bygg en instrumentpanel med grafer
 • Dela det med teamet

Ändå, med de bästa KPI Dashboard-verktygen blir det lättare att skapa dem om du vet hur man använder dem.

Supermetrics

Om du letar efter ett gå-till-rapporteringsverktyg kan Supermetrics avsluta din sökning. Verktygen fungerar med all marknadsföringsdata och lagringsplattformen och analyser som datavisualisering, kalkylblad, datalager och datasjö.

De viktigaste egenskaperna hos verktygen är:

 • Marknadsföringsplattformen ger dimensioner och mätvärden till datalager, rapportering, BI-verktyg och datavisualisering.
 • Att utveckla instrumentpanel och rapport genom att automatisera marknadsföringsrapporter och schemalägga dataöverföringar, vilket eliminerar timmar av manuellt arbete.
 • Enkel filtrering och organisering av data för att representera den på ett enkelt sätt.

Verktyget stöder Excel, Google Sheet, Data Studio, Snowflake, BigQuery och API.

Zoho

Zoho KPI-instrumentpanel är ett enklare och snabbare sätt att analysera och visualisera data. Användare kan skapa insiktsfulla KPI-instrumentpaneler för enklare samarbete och dataanalys för att spåra nyckelprestandaindikatorer, vilket hjälper företag att stärka.

  19 bästa appar för ansiktsväxlare

Verktyget kan skapa kraftfulla affärsinstrumentpaneler med hjälp av dra-och-släpp-funktioner. Man kan enkelt spåra KPI med insiktsfulla affärsinstrumentpaneler med hjälp av KPI-widgets, pivottabeller, diagram och tabellvyer. Användarna kan skapa data för att fatta välgrundade beslut inbäddade på onlineplattformar.

Det är också lättare att schemalägga instrumentpaneler, skriva ut och exportera data för offlineåtkomst. Användarna kan gräva djupare med intuitiva formler som erbjuder statistiska funktioner och matematiska tillägg. Det är också lättare att komma åt från bärbara datorer, datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Scoro

Scoro är en helhetslösning som hjälper till att planera teamets tid, hantera försäljning, projekt, kunder och spåra affärsresultat. Det hjälper till med projektledning, tidshantering, ekonomi, försäljning, CRM, integration, rapportering och instrumentpaneler.

Verktygen omfattar:

 • Hantera tidseffektivitet med tidrapporter, delade kalendrar och en inbyggd tidsspårare.
 • Tilldela resurser och definiera individuell kapacitet baserat på tillgänglighet.
 • Minimera dubbelbokningar och manuella uppdateringar för att automatiskt återspegla faktisk kapacitet.
 • Spåra uppgifter, framsteg i realtid, händelser, beroenden och mer.
 • Spåra nyckeltal, prestanda, möjligheter, identifiera flaskhalsar och planering för framtiden.
 • Övervaka risker, analysera processer, skapa rapporter på hög nivå.
 • Eliminerar väntan eller hantering för att data ska uppdateras och visas i realtid.

Dessutom hjälper verktyget till att centralisera arbetsflödet, skapa rapporter, eliminera dubbel datainmatning, bokmärken, säkerställa kvalitetsdata, visa relevant data och ställa in unika eller obligatoriska fält.

Databox

Som affärsinstrumentpaneler för att spåra data, Databox har gjort en bild på marknaden. Det används i stor utsträckning för alla olika verktyg för att förstå hur organisationer presterar. Verktygen kan enkelt rapportera och övervaka prestanda med hjälp av KPI-instrumentpaneler som fungerar på andra enheter.

Instrumentpanelen är lätt att använda och kopplar samman 70+ populära verktyg, bygger tusentals pre-build metriska visualiseringar och utvecklar 200+ rapportmallar. Det kräver inte manipulering, kodning eller design för att representera eller visualisera data. För att ställa in instrumentpanelen kan användarna:

 • Välj datakälla
 • Välj specifika mätvärden i instrumentpanelen
 • Anslut datakälla
 • Analysera resultat

Utöver det är det en en-i-allt-lösning som eliminerar kravet på inloggning till andra försäljnings-, marknadsförings- eller supportverktyg. Instrumentpanelen kan enkelt spåra mätvärden från olika källor, identifiera trender, dra korrelationer och göra justeringar i realtid.

Databox erbjuder också robust integration med populära verktyg som gör det möjligt att pusha och dra data. Den kan integreras med Make och Zapier, databas, kalkylblad eller använda API för att pusha data med hjälp av inloggning. Funktionen för att visualisera mätvärden är ett plus som låter användare se data för att göra det vettigt. Den använder flera mätvärden såsom tratt, topplistor, värmekartor, linjediagram, cirkeldiagram och andra visualiseringstyper.

Användarna kan enkelt växla mellan dataintervall för att spåra historisk och aktuell prestanda på instrumentpanelen. Med hjälp av 100+ förbyggda mallar kan användare spåra data och lägga till statistik med dra-och-släpp-redigerare. Det är också enkelt att ändra storlek på datablock, visualiseringar och bygga meningsfulla instrumentpaneler.

Växa

Växa är en full-stack affärsintelligens och no-code programvara som hjälper företag att fatta välgrundade och datadrivna beslut. Verktyget hjälper till med dataintegration, moderna Analytics-, BI- och affärsinstrumentpanelskrav.

  Det bästa sättet att tackla LastPass Security Challenge

Verktyget kan hjälpa till med:

 • Ansluta, blanda och lagra data från flera källor som SQL-databaser och datakällor.
 • Automatisera rapporter, scheman för datauppdatering och datapipelines.
 • Utforska data och få insikter för att fatta välgrundade beslut.
 • Datavisualisering i olika format för att förstå det. Det bygger KPI-mått och datavisualiseringar.
 • Samarbeta med teamet och ge tillgång till databasinstrumentpaneler.

Grow kan omvandla data från flera källor, rensa och förbereda den för att utveckla instrumentpaneler och robusta mätvärden. Den kopplar samman data med CRM och databaser med hjälp av API:er för att importera data sömlöst. Verktyget kan hjälpa till att skapa tillförlitliga och uppdaterade bilder för användarna.

Det är lätt att integrera med annonsplattformar, CRM, databaser, marknadsanalyser, redovisning och ekonomi, sociala medier och filer. Verktyget stöder även transformation som SQL och Non-SQL för sammanfattande statistik, Filter & Group, Joining, Tag, PostgreSQL, etc.

Datapine

Online-KPI-instrumentpanelens programvara, Datapine, är populärt känt för analytiskt arbete som att visualisera, utvärdera och övervaka nyckeltal. Den kan definiera mål och upptäcka trender för att säkerställa konstant tillväxt och optimera prestanda.

Användarna kan enkelt rapportera och analysera rapporterna med en innovativ KPI-instrumentpanel för att fatta affärsbeslut. Lösningarna som erbjuds i verktygen inkluderar:

 • KPI-programvara hjälper till att anpassa avdelningar för att ansluta information enkelt visa eller spåra avdelningens arbete.
 • Ramverket hjälper till att hantera, analysera och uppnå affärsresultat istället för att manuellt arbeta med datamängder.
 • Datavisualisering gör att den moderna KPI-instrumentpanelen kan churna data snabbt för att stärka organisationer.
 • Den får också tillgång till affärstrender och insikter om nuvarande prestanda för att anpassa aktiviteter, KPI-rapporter och resultat för att arbeta med nödvändiga strategier.

Datapine kan arbeta för alla krav, inklusive en ny prestanda för olika produkter och olika marknadsföringskampanjer. Verktyget erbjuder också funktioner som smarta rapporteringsverktyg eller e-postrapporter med interaktiva KPI-instrumentpaneler.

Enkel KPI

SimpleKPI KPI Dashboard kan snabbt omvandla data och hålla dig uppdaterad med kritiska produktionsmått och intäktsmått. Med hjälp av berget av komplexa data kan det snart bygga en grafisk, tydlig och enkel vy som kan mäta verksamhetens prestanda.

Användarna kan samarbeta med teamet och kunderna för att dela precision och upprätthålla transparens. Funktionerna inkluderar:

 • Bädda in individuella KPI-diagram
 • Dela både offentligt och internt
 • 40 olika diagram- och graftyper
 • Anpassa aspekter för att passa dina varumärken
 • Anslut din data till appen
 • Helskärmsläge och presentationsslinga

Det kan hjälpa till att skapa, mäta, spåra och visualisera KPI:er för schemaläggning av rapporter för att få mer betydelsefulla insikter.

DashThis

Den automatiska rapporteringsmjukvaran – DashThis – är sammanställd med flera kraftfulla funktioner som hjälper till att skala upp verksamheten. Det tillåter användare att automatisera sina krav och effektivisera sina processer med anpassning.

De digitala marknadsföringsrapporterna hämtas från 34+ inbyggda integrerade anslutna verktyg. Den kommer också med anpassade datakällors funktioner som gör att användare kan lägga till sina data effektivt. Allt-i-ett-instrumentpanelen kan skapa data med hjälp av verktygen och uppdatera automatiskt. Om du vill ha obegränsade kundkonton är DashThis en väg att gå.

  Hur man installerar programvara utan administratörsrättigheter

Kloningsalternativen och mallarna är det betydande tillägget som gör det till en unik produkt som låter användare välja förinställda widgets, anpassade mallar, rapportmallar och kloning. Användare kan också skapa rapportmallar, klona rapporter och använda den aktuella rapportmallen för att komma fram till de bästa strategierna.

Geckoboard

Geckoboard levereras med 80+ integrerade verktyg för att ansluta data och bygga instrumentpaneler i realtid inom några minuter. Det enkla och lättanvända verktyget är populärt bland e-handel, support, försäljning, marknadsföringsföretag och investerare.

Den kan dra in ytterligare data med hjälp av databaser, kalkylblad, anpassade API och Zapier-integrationer. Fokus för det här verktyget ligger främst på mätvärden som använder intervall, filter och hjälp med att välja visualiseringsalternativ för att fatta rätt beslut. Det är lätt att förstå och bygga utan någon kunskap om kodning.

Användarna kan lägga till mål, jämförelser, statusindikatorer och data för att markera framsteg eller förändringar enligt målen. Det är också möjligt att ordna om, gruppera och ändra storlek på datavisualiseringar utan att använda olika verktyg.

Klips Folio

Om du letar efter en byggare som kan erbjuda anpassade instrumentpaneler och rapporter för ditt företag, börja med Klip Folio. Verktyget arbetar med data, funktioner och formler för att leverera rätt detaljer med visualisering eller modellering.

Användarna kan automatisera och anpassa rapporter och instrumentpaneler för att dela, spåra och mäta data. Det kan spara tid på grund av automatiserade processer, anpassning, skapande av mallar och konfigurering av datakällor. Med hjälp av PowerMetrics – lätta BI-verktyg, kan användare snabbt bygga rapporter och instrumentpaneler baserade på realtidsinsikter.

Användarna kan enkelt ladda upp Excel-filer, använda förbyggda REST/URL-anslutningar SQL-anslutningar och uppdatera e-postmeddelanden automatiskt. Det kopplar ihop vår data på ett säkert sätt och förenklar dataaggregation för detaljerad och korrekt rapportering.

Rapporteringsverktyget ledde till en datadriven revolution via schemalagda e-postmeddelanden, PDF-filer, skrivskyddade länkar och Slack-meddelanden. Den skapar anpassade rapporter för kunder, utforskar datavisualisering med hjälp av tillgängliga tabelldata och transformerar komplexa filformat.

Slutsats

Avslutningsvis använder företagen de bästa instrumentpanelsverktygen eller programvaran för KPI för att generera rapporter och mätvärden. Det låter dem fatta datadrivna och informerade beslut för att vidta åtgärder för företaget. Det har också kommit som den primära väsentliga funktionen för avdelningarna, inklusive HR, att hålla sig uppdaterade och känna till det rätta flödet för verksamheten. Så utveckla ditt företag och trivas med de bästa instrumentpanelerna.

Läs mer om affärsinstrumentpanelen och gå ett steg framåt på marknaden.