Skapa informativa manualer med dessa 11 användarmanualprogram

Användarmanual programvara hjälper produktiviteten genom att påskynda en monoton process.

Endast ett fåtal lämnar ett bestående intryck på en fullsatt marknadsplats där otaliga produkter tävlar om kundernas engagemang. En produkts förmåga att uppnå beror i första hand på dess värde och hur enkel den är för användare att använda. Oavsett hur robust eller tilltalande en produkt kan vara, om den inte förbättrar användarnas liv, misslyckas den.

Vid denna tidpunkt står användarmanualens programvara i centrum. Med hjälp av lämplig mjukvarulösning kan du skapa grundliga användarmanualer som leder kunder genom varje steg av deras produktupplevelse, från första introduktion till fullfjädrad användning. Här är en snabb titt på användarmanualen som vi har tagit fram speciellt för dig.

Titel

Beskrivning

Utforska

Document360

Kraftfull redaktör, kategorichef, flerspråkiga tillgångar.

Gitbook

GitHub-integration, AI-baserat innehållsskapande, realtidsredigering.

KnowledgeOwl

Fördesignade teman, användarfeedback, Zapier-integration, kontextuell hjälpwidget.

Proffs

Robust plattform, webbredaktör, rapporteringsverktyg, integration med biljettförsäljning.

Dr.Explain

Enkel publicering av användarmanualen, 22 klick, realtidslösningar.

Sonat

Webbplatskartor, läsbarhetsanalysator, färdiga formateringsmallar, smart översättningsverktyg.

Manula

Inbyggd sökning, CSS-anpassning, läsarinput, spåra ämnesprestanda.

Stonly

Anpassningsbart ramverk, robust sökning, personliga produktturer, NPS-undersökningar.

Klicka på Hjälp

Hosting för en portal, enkel migrering, versionshistorik, offentlig och intern dokumentation.

Skrivare

Skärminspelning, GIF, personliga användarmanualer, enkel distribution.

Tango

Automatiskt skapande av användarmanualer, redigering av flera användare, interaktiva bildspel, aviseringar i rätt tid.

Dessa manualer är genomtänkt utformade för att kombinera skriftliga instruktioner med visuella hjälpmedel, vilket försäkrar att kunderna får en engagerande och interaktiv upplevelse när de interagerar med din produkt.

Vi är dock medvetna om utmaningarna med att välja det bästa verktyget för detta jobb. På grund av detta bestämde vi oss för att ta fram en lista över den bästa användarmanualen. Efter omfattande forskning och sållning genom olika produktrecensionswebbplatser listar vi noggrant den bästa användarmanualen med djupgående beskrivningar av deras funktioner.

Fördelar med att skapa informativa och lättförståeliga användarmanualer

Att skapa välskrivna användarmanualer är en anmärkningsvärd del av att erbjuda utmärkt kundservice. Här är några fördelar som ditt företag kan förvänta sig av att skapa underbara användarmanualer:

 • Minskade supportkostnader: Användarmanualer är avgörande för att förbättra kundupplevelsen och ett kostnadseffektivt supportverktyg för företagare.
 • Minskad supportteams arbetsbelastning: Grundliga användarmanualer tillåter kunder att felsöka problem på egen hand. Som ett resultat har din personal mer tid att fokusera på viktiga uppgifter som driver affärstillväxt.
 • Överlägsen kundlojalitet: När användarna förses med välskrivna manualer är upplevelsen efter köpet gynnsam och lämnar ett bestående intryck. Denna premium kundtjänst praxis främjar återkommande affärer.
 • Stigande konverteringsfrekvens: En smidig kundintroduktionsprocess ökar chansen att användarna blir nöjda, vilket till och med kan övertyga dem att välja premiumplaner.

Dessutom kan nöjda konsumenter sprida positiv feedback online eller genom mun till mun, vilket ökar varumärkesförespråkandet, erkännandet och ökar omvandlingsfrekvensen.

Huvudfunktioner i en användarhandbok programvara

Följande är några viktiga egenskaper hos användarmanualens programvara:

 • Redigera och skapa dokument: Programvara för användarmanualer bör erbjuda ett användarvänligt gränssnitt för att redigera och skapa dokument. Rich text-formatering, bilder, diagram, tabeller och andra multimediaelement måste stödjas.
 • Mallbibliotek: Användare kan komma igång snabbare med ett bibliotek med fördesignade mallar. Organisationens varumärke och design kan matchas till dessa mallar.
 • Versionskontroll: Versionering gör att du kan hålla reda på manuella ändringar över tiden. Bevarandet av en objektiv historik över uppdateringar och ändringar beror på detta.
 • Samarbetsverktyg: Samarbetsfunktioner gör att flera gruppmedlemmar kan arbeta med samma dokument samtidigt.
 • Återanvändning av material: För att bibehålla konsistens och spara tid bör användare snabbt och effektivt kunna återanvända material i andra avsnitt eller guider.
 • Stöd för flera språk: Programmet ska förenkla översättning och lokalisering av material.
 • Återkopplingsslingor: Gör det möjligt för användare att kommentera dokumentationen och utnyttja denna input för att skapa bestående framsteg.
 • Utbildning och assistans: För att säkerställa att användarna får ut det mesta av produkten, erbjuda utbildningsmaterial, dokumentation och kundservice.

Det kan ta mycket tid och ansträngning att gå igenom olika webbplatser för att läsa recensioner, kontrollera betyg och välja de bästa lösningarna. Men oroa dig inte! Vi har organiserat en noggrant sammanställd lista över de bästa användarmanualprogramvarulösningarna.

Document360

Document360 är en välkänd programvara för sina kraftfulla förmågor. Den innehåller en kraftfull redigerare och kategorihanterare, vilket gör det enkelt att skapa iögonfallande användarmanualer.

Du kan smidigt hantera ditt innehåll med sex nivåer av kategorier och underkategorier till ditt förfogande. Tack vare dess ytliga dra-och-släpp-användargränssnitt kan du snabbt omorganisera dessa kategorier efter behov.

Funktioner:

 • Få tillgång till en grundlig ändringshistorik för allt innehåll, inklusive återställnings- och versionsverktyg.
 • Gör säkerhetskopior av ditt arbete snabbt och återställ dem till tidigare iterationer.
 • Använd anpassad CSS för att anpassa din kunskapsbas efter din smak.
 • Assistenten i appen ger effektivt hjälp på plats samtidigt som den minskar supportbiljetterna.
 • Med flerspråkiga tillgångar kan du få en global publik och betjäna kunder från hela världen.

Document360:s AI-drivna sökfunktion, som är mycket effektiv och mobilvänlig, är en av dess betydande funktioner. Detta garanterar att konsumenter snabbt kan hitta den information de behöver.

Gitbook

GitBook innehåller olika populära funktioner som vanligtvis ses i andra användarmanualer och är specifikt inriktad på tekniska personer.

Dessa funktioner inkluderar användning av fördesignade mallar, grupp- och undergruppsidor, tabeller, foton och flera andra element. Men GitBooks felfria interaktion med GitHub gör att den sticker ut.

Funktioner:

 • Integration med tredjepartsverktyg och program du gillar, inklusive Jira, Slack och Discord.
 • Använder AI för att skapa mycket lärorikt kunskapsbaserat innehåll.
 • Genom att använda ett biljettbaserat system är det lättare att begära uppdateringar, hantera recensioner och revisioner och jämföra versioner.
 • Den tillhandahåller en Real-Time Block Editor som låter dig snabbt omorganisera innehållet.
 • Denna redigeringsmetod är snabb och enkel eftersom den tillåter kodblock, bilder, tabeller och andra funktioner.

Speciellt för tekniska team effektiviserar GitBook processen att utveckla användarmanualer genom att enkelt hantera kodblock, tabeller och välkända genvägar.

KnowledgeOwl

De fördesignade teman och layouter som följer med KnowledgeOwl gör det enkelt för användare att bläddra i din kunskapssamling. Dessutom kan du tagga innehåll för att garantera att det ingår i sökresultaten.

Funktioner:

 • Sammanställa användarfeedback genom kommentarer och betyg för att mäta hur nöjd du är.
 • Möjliggör frågor och kommentarer genom kontaktformulär för användarinteraktion.
 • Kombinera med annan programvara via Zapier för förbättrad funktionalitet.
 • Genom att implantera en kontextuell hjälpwidget på din webbplats eller applikation kan användare söka och komma åt din användarmanual utan ansträngning.

Du kan skärpa säkerheten och kontrollera vem som kan komma åt din användarmanual med KnowledgeOwl. Du kan förse användare och läsare med särskilda behörigheter beroende på deras krav.

Proffs

Proffs är en robust plattform med gott om verktyg som kommer att följa dig under varje steg av manuellt skapande, från första innehållsgenerering till slutlig publicering och avgörande faser. Den låter dig skapa en spännande användarmanual fylld med användbar information, noggrant organiserad och presenterad med hjälp av text, grafik och videor.

Funktioner:

 • Använd en lättanvänd webbredigerare för att komponera, redigera och formatera text.
 • Anslut presentationer, Excel-kalkylblad och Word-dokument med lätthet.
 • Kontrollera att din manual är i linje med ditt företags personlighet och principer.
 • Använd de inbyggda rapporteringsverktygen för att komma åt, spåra och analysera resultatdata.
 • Gränssnitt med välkända biljett- och chattlösningar för att förbättra användarhjälp och engagemang.

ProProfs påskyndar dramatiskt skapande av din användarmanual genom att presentera olika alternativ för författande, anpassning, import och export.

Dr.Explain

Du kan snabbt och enkelt publicera grundliga användarmanualer i olika format med hjälp av Dr.Explain för att underlätta processen att skriva dem. Dr.Explain tar hand om dig oavsett om du behöver ett hjälpcenter integrerat i dina stationära eller mobila applikationer eller vill sätta upp ett onlineförråd sammanslagna med din webbplats eller SaaS-lösning.

Funktioner:

 • Den första utgåvan av din nya användarmanual är bara 22 klick bort, så Dr.Explain har ett lättanvänt gränssnitt.
 • På 3 minuter kommer användarna att hitta lösningarna på sina frågor.
 • Utbilda det nya teamet och kunderna på en dag.
 • Betala bara när du är nöjd med resultatet.

Dr.Explain låter dig också ladda upp din dokumentation som ett onlinehjälpsystem till en server, vilket gör den tillgänglig för dina användare.

Sonat

Sonat är ett funktionsrikt program som gjorts speciellt för att skapa användarmanualer. Den avkodar effektivt problemen med att skapa och publicera polerade, användarvänliga instruktioner.

Den här onlineplattformen kommer att vägleda hela processen för att skapa manuellt författarskap, som kommer att finnas vid din sida vid varje steg.

Funktioner:

 • Använd webbplatskartor för att säkerställa att ditt material får den bästa sökmotorrankningen.
 • Använd en läsbarhetsanalysator som värderar läsbarhetsmåtten för ditt material till din fördel.
 • Använd färdiga formateringsmallar för att påskynda struktureringsprocessen och spara tid.
 • Använd ett smart översättningsverktyg för att enkelt komma i kontakt med en större internationell publik.

Sonat är organiserat för att hantera alla dina problem genom att bilda utmärkta manualer. Den fungerar i en teambaserad miljö som framgångsrikt sammanställer specialister från olika områden för att garantera publiceringen av ditt bästa arbete.

Manula

För presentation, design och publicering av materialet, Manula erbjuder olika lockande funktioner. Denna programvara ger möjlighet att upprätthålla lösenordssäkerhet för förbättrad dokumentintegritet, vilket gör det lättare att hantera otaliga dokumentversioner.

Funktioner:

 • Inbyggd sökmotor för snabba sökningar.
 • Stöd för anpassad CSS möjliggör noggrann manuell anpassning.
 • Få läsarnas input om artiklar för att öka kvaliteten på innehållet.
 • Spåra ämnesprestanda, övervaka användarrecensioner och undersök sökbeteende.
 • Publicera manualer på många enheter enkelt.

Manula möjliggör också integrering av YouTube-videor samtidigt som innehållsformateringen förenklas med enkla koder. Dessutom låter Manula dig skapa PDF-versioner av dina guider, som du enkelt kan ladda ner.

Stonly

Stonly ger ett anpassningsbart ramverk för att bygga interaktiva användarmanualer och lösa specifika svårigheter som kan uppstå på olika punkter.

Det här verktyget har en widget för alla ändamål som ger detaljerad vägledning för klientintroduktion, produktkonfiguration och användning av funktioner. Widgeten interagerar proaktivt med kunder och visar support innan de kontaktar dig.

Funktioner:

 • Robust sökfunktion ger exakta, riktade resultat.
 • Den universella widgeten främjar personlig vägledning och berikar användarupplevelsen.
 • Visuella signaler bildar en interaktiv och självstyrd resa för användarna.
 • Personliga produktturer anpassar sig dynamiskt baserat på kundinteraktioner och handlingar.
 • Net Promoter Score (NPS) undersökningar kan mäta och observera kundnöjdhet.

Som branschens bästa programvara för användarmanualer använder Stonly användardata och kraftfulla inriktningsfunktioner för att tillhandahålla innehåll som serveras explicit för att lösa särskilda problem.

Klicka på Hjälp

Klicka på Hjälp låter dig vara värd för och sända ditt material i en enda portal, vilket gör det enklare att skapa användarmanualer.

Om du har redan existerande innehåll som du vill använda omedelbart, ger ClickHelp enkel migrering från program som MS Word, Open Office och HTML. Den innehåller också konfigurerbara roller och behörighetsstrategier för att rädda din dokumentation från obehörig åtkomst.

Funktioner:

 • Du kommer att ha tillgång till en oändlig version av historien.
 • Använd en enda innehållskälla för flera artiklar.
 • Gör offentlig och intern dokumentation.
 • För att förbättra prestanda, håll ett öga på viktiga innehållsstatistik.

En av de distinkta egenskaperna som utmärker ClickHelp som ett verktyg för att generera användarmanualer är dess solida infrastruktur, som innehåller ett användarvänligt gränssnitt och automatiskt stöd för säkerhetskopiering.

Skrivare

Skrivare är ett program som skapar steg-för-steg-manualer på några sekunder. Genom att använda insticksprogrammet Scribe kan du förenkla tillvägagångssättet genom att spela in din skärm när du går igenom en specifik uppgift eller aktivitet – plattformen kommer att hantera resten.

Scribe kan skapa användarmanualer med GIF, foton och tydliga instruktioner som du enkelt kan cirkulera till din konsumentbas.

Funktioner:

 • Anmäl Scribe-tutorials till de plattformar som dina användare redan är bekanta med.
 • Skapa personliga användarmanualer snabbt för att hjälpa kunder att övervinna specifika problem.
 • Lägg till sammanhang till programvarugenererade papper genom att inkludera hyperlänkar, tips och meddelanden.
 • Gör en instruktionsguide med text och skärmdumpar automatiskt.

Proffs inom området kan enkelt göra processen själva, och när den väl är över har du en komplett manual till ditt förfogande.

Tango

Tango smickrar sig på sin automatiserade användarmanual programvara. Med hjälp av en enkel genomklickningsmetod hanterar Tango hela processen, inklusive att ta skärmdumpar, komponera beskrivande text och skapa en delbar länk till din nygjorda guide.

Funktioner:

 • Det ger användare möjlighet att generera innehåll från en enda källa och enkelt sprida det i olika format.
 • Främjar gemensamt skapande och redigering av innehåll genom sina redigeringsmöjligheter för flera användare.
 • Hanterar effektivt flera iterationer av dina artiklar.
 • Avancerar ditt innehåll genom att möjliggöra produktionen av fängslande interaktiva bildspel.

Det säkerställer att du får aviseringar i rätt tid genom dess tillägg om relevanta användarmanualer som är kopplade till webbplatsen eller verktyget du använder för närvarande, allt utan att behöva byta flik eller avbryta dina medarbetare.

Slutsats

Programvaran som diskuteras ovan har vissa likheter men också vissa skillnader. Samtidigt som du har tillgång till alla dessa verktyg, krävs en grundlig förståelse för dina krav för att avgöra vilket som är bäst för dig.

Lista dina specifika behov:

 • Vilken anpassning hoppas du kunna erbjuda?
 • Vilken typ av användarmanualfunktioner gillar du?
 • Vill du ha mobil respons eller bara skrivbordskompatibilitet?
 • Vad, mer avgörande, är din budget?

Beslutsprocessen blir mer tillgänglig genom att svara på dessa frågor och registrera dina föredragna funktioner. Ditt primära mål bör vara att upptäcka en allt-i-ett, användarvänlig, funktionsrik lösning som ger otroligt mycket för pengarna.

Därefter, medan du arbetar med dessa browniepoäng för kundnöjdhet, fundera också över vad dina kunder säger. Så här samlar du in Voice of Customer (VOC) för att förbättra din verksamhet.