De 7 bästa botarna för Twitch Streamers

Streamers har ungefär en miljon och en saker att tänka på när de streamar. De måste se till att alla känner sig hörda, välkomnade och underhållna, samtidigt som de fokuserar på vilket spel eller vilken musik de spelar. Streamers är också mänskliga, och att jonglera med alla de olika aspekterna av streaming kan bli överväldigande eller till och med ta njutningen av det.

Det är där bots kan kliva in och ta en del av trycket från en streamers axlar. Så om du har letat efter en bot för att hjälpa dig med din Twitch-ström, här är några av de bästa alternativen där ute.

Vad är en Stream Bot, och varför behöver jag en?

En stream-bot är ett verktyg som du kan använda för att hantera din chatt, så att du kan fokusera på spelet istället för adminsidan. När det gäller exakt vad en bot kan göra, är himlen gränsen. Du kan använda bots för att köra tävlingar åt dig, påminna dig och dina tittare om att hålla sig hydrerade eller till och med moderera dina tittare genom att blockera eller ta bort dåliga ägg från din chatt.

Var och en av dessa funktioner kan gynna dig som streamer eftersom den automatiserar funktioner som du annars skulle behöva utföra själv. Det ger dig mer tid att fokusera på de viktiga sakerna, som att krossa nästa chef och faktiskt interagera med dina tittare.

Att skapa en interaktiv stream är nyckeln till framgång. Du kan lägga till kanalpoäng för att skapa en mer interaktiv Twitch-ström och höja din chatt, men att använda bots är ännu en viktig Twitch-funktion som alla streamare borde känna till.

Problemet med bots är att det finns otaliga alternativ där ute, alla med sina egna styrkor och svagheter. För att lägga till och använda en bot i första hand krävs också att du kopplar den till ditt Twitch-konto själv, och du vill inte dela sådan känslig information med något slumpmässigt program. Du vill se till att boten du väljer är säker, pålitlig och pålitlig. Följande alternativ markerar alla dessa rutor.

Nightbot är en av de mest populära chatbotarna, och av goda skäl. Den är 100 % säker och lika pålitlig. Vissa bots har för vana att på något sätt koppla bort från din stream av konstiga och okända anledningar, vilket gör att du måste logga in och återaktivera dem manuellt. Nightbot lider dock inte av detta problem.

Det finns också otaliga funktioner du kan ställa in Nightbot för att göra i din stream. Du kan ställa in låtförfrågningar så att dina tittare kan kurera din spellista (akta dig för upphovsrätten om du använder den här funktionen), moderera giveaways så att du kan behandla dina tittare utan att ta itu med saker bakom kulisserna och till och med ställa in automatiska timers för att påminna dina tittare om, ja, vad som helst.

Den artificiella intelligensboomen har sett att AI har införts i många olika aspekter av våra liv, inklusive streaming. Många bots använder AI, men StreamChat AI drivs av en mycket avancerad AI med sin egen fräcka personlighet för att piffa upp din stream.

Det är det som hjälper StreamChat AI att sticka ut från resten av dem. Istället för att dela ut monotona och robotsvar, har StreamChat AI sina egna manér och personlighet som gör det till en mer livlig och relaterbar del av din chatt. Du kan också anpassa StreamChat AI:s personlighet så att den passar din streamingstil.

StreamElements är ett annat mycket populärt val för streamers och är speciellt designat för att gå hand i hand med streamingmjukvaran OBS. Den erbjuder alla de bästa chatbot-funktionerna som timers, påminnelser, giveaways och kommandon och ger en stabil anslutning som du kan lita på.

StreamElements kan också koppla upp dig med alla typer av sponsring, så att du kan hjälpa till att utöka din publik och stödja din streamingvana. Dessa involverar vanligtvis streaming av ett visst spel och erbjuder monetära incitament baserat på antalet tittare du kan få för att registrera dig och spela spelen också.

StreamElements är en av de enklare chatbotarna att använda, och med alla funktioner den erbjuder, tillsammans med möjliga sponsringsavtal, är det lätt att se varför det är en av de mest populära chatbotarna bland streamers.

Om du använder Streamlabs för att köra din stream istället för OBS bör du överväga att använda Streamlabs Cloudbot. Den här boten är designad för att fungera sömlöst med Streamlabs för att moderera din chatt, och eftersom du redan litar på Streamlabs med ditt Twitch-konto, behöver du inte ge tillstånd till några externa program också.

Du kan fortfarande använda Streamlabs Cloudbot även om du inte använder Streamlabs streamingprogramvara, men den kan kopplas från ibland. Streamlabs Cloudbot erbjuder helt anpassningsbara kommandon för din chatt att använda och engagera sig i, som citat till exempel.

Dina tittare kan skriva in citat och få ett slumpmässigt citat som du har sagt på stream tidigare. Du måste dock ladda upp citaten själv, men det är lätt att göra innan du börjar eller till och med under streamen.

Moobot är en briljant och högkvalitativ chatbot som du kan använda för att moderera din chatt. Streamers har liten kontroll över vem som går in i deras chatt, och det finns några dåliga ägg då och då som kommer att behöva förbjudas av någon anledning. Det kan vara svårt eller nästan omöjligt för streamare att se varje kommentar och stoppa deras stream för att blockera någon på Twitch, speciellt när chatten blåser upp. Det är där moderatorer kommer in.

Men du kan inte alltid räkna med att dina moderatorer finns i närheten. De är ju också människor. Moobot tillhandahåller ett automatiserat alternativ, så streamers kan fortfarande skydda sin chatt även när inga moderatorer är närvarande.

DeepBot är stolt över att vara en av de mest anpassningsbara botarna som finns. Det låter dig namnge boten vad du vill och till och med erbjuda ditt eget lojalitetspoängsystem separat från kanalpoäng för att belöna dina tittare.

Detta gör att du kan anpassa dessa funktioner för att stärka ditt eget varumärke och din närvaro utan att faktiskt behöva skapa din egen bot. DeepBot har också små spel som dina tittare kan spela i chatten för att underhålla dig medan du tar en paus eller fokuserar på något annat.

När dina tittare verkligen börjar öka kan din chatt lätt bli överväldigad, och det blir nästan omöjligt att föra konversationer med individer i din chatt. Genom att erbjuda små spel för människor att spela medan de tittar på din stream kan de känna sig mer delaktiga i din chatt utan någon extra ansträngning för din räkning.

CoeBot är en mindre bot som ännu inte har gjort den stor i Twitch-scenen, men den erbjuder solida funktioner och är ett pålitligt alternativ för din stream. CoeBot har alla klassiska chatbot-funktioner som kommandon, citat och modereringsmöjligheter.

CoeBot erbjuder en mer förenklad och avskalad upplevelse jämfört med några av de andra flashigare botarna på den här listan. Men det är lätt att använda, och plussidan med CoeBot är att den redan har många av de mer populära chattkommandona förinstallerade, så du behöver inte spendera evigheter med att skapa dem som du gör med andra bots.

Oroa dig mindre och maximera ditt strömmande kul med en bot

Du har redan tillräckligt att oroa dig för under din Twitch-ström mellan de otaliga tekniska svårigheterna och internetproblemen. Ibland är det lugnande att veta att din bot har din rygg i chatten. Särskilt om du kör någon form av giveaway eller om din bot modererar åt dig och håller din stream säker.

Om du har streamat, och du inte har en bot ännu, kan något av dessa alternativ vara en komplett spelförändring för dig och till och med hjälpa dig att utöka din stream.