Skapa engagerande videor med Wondershare Filmora [In-depth Review]

Spread the love

Videokonsumtionen på nätet skjuter i höjden, och det gör också efterfrågan på avancerade och enkla videoredigeringsverktyg.

Oavsett om du är en digital kreatör, utbildare, student eller ett företag som är associerat med att skapa videoinnehåll, kommer det att gynna dig att använda ett videoredigeringsverktyg.

Det kommer att göra din videouppgift mer tillgänglig, mindre överväldigande och spara tid och ansträngning.

Så om du letar efter ett bra videoredigeringsverktyg är Filmora av Wondershare ett bra alternativ.

Låt oss granska Filmora i det här inlägget för att upptäcka hur det kan hjälpa dig och om det är lämpligt för dig eller inte.

Vad är Filomora?

Wondershare Filmora är ett kreativt, lättanvänt videoredigeringsprogram med många enastående funktioner och effekter. Den lanserades 2015 och är betrodd av 85+ miljoner kreatörer i olika åldrar och från 150 länder.

Den här plattformen kommer att förbättra din berättarupplevelse genom att låta dig uttrycka dig bättre med innovativa visuella effekter, lagermedia och mallar. Du kommer att få massor av verktyg för att effektivt skapa och redigera kvalitetsvideor och dela dem på dina föredragna sociala mediekonton, webbplatser och applikationer.

Filmora har ett stort community med över 800 000 följare som du kan välja för att söka vägledning och inspiration. Du kan också få tillgång till självstudier för att lära dig hur du skapar, redigerar och publicerar dina videor utan ansträngning med Filmora och dess enastående funktioner.

Oavsett om det är användbarhet, prestanda, funktioner eller support, så lyser Filmora. Som ett resultat har det vunnit flera utmärkelser från olika organisationer, inklusive G2, GetApp och Shorty Awards.

Specifikationer

 • Version: Filmora 11
 • OS som stöds: Win 11/10/8/7 (64 bitar), macOS 10.14-12 och Apple M1
 • Videoformat som stöds: .m1v, .m2v, .mpg, .mpeg, .3gp, .3gp2, .mp4, .m4v, .mts, .m2t, .m2ts, .tod, .mod, .dv, .f4v, . flv, .asf, .wmv, .avi, .mp4, .ogv, .webm, .vro, .vob och .mkv kodade med MJPEG- eller MPEG-codec
 • Ljudformat som stöds: .mp3, .wav, .m4a, .wma, .aif, .aiff och .flac.
 • Bildformat som stöds: .jpg, .bmp, .png, .gif, .tiff och .tif
 • Utdataformat som stöds: 4K (.mp4, .mkv och .mov) och vanliga ljud-/videoformat
 • Utdataenheter som stöds: iPhone, Apple TV, iPad, iPod, Android Generic, Galaxy S, Nexus, Xbox one, PS4, Sony TV, smarta telefoner och Wii
 • Sociala nätverk som stöds: Vimeo och YouTube
 • Utdata-DVD som stöds: DVD-skivor, ISO-skivavbildningsfiler och DVD-mappar
 • Effekter och plugins: Filmstock-standard, AI-porträtt, Boris FX (ej tillgängligt för macOS 10.14 och M1-chip) och NewBlue FX (ej tillgängligt för Mac med M1-chip)

Systemkrav

 • Processor: Intel i3 och uppåt eller en annan bättre flerkärnig processor och 2GHz eller mer,
 • RAM: 4 GB RAM. För 4K- och HD-videor behöver du 8 GB RAM
 • Utrymme: 10 GB ledig hårddisk, SSD rekommenderas för 4K- och HD-videoredigering
 • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 700 eller uppåt, Intel HD Graphics 5000 eller uppåt, AMD Radeon R5 eller uppåt
 • Internetanslutning

Filmora recension: Funktioner

Få en fantastisk redigeringsupplevelse med Filmoras extraordinära funktioner. Du kommer att få många verktyg, plugins, visuella effekter, bilder och mer för att skapa och redigera dina videor och dela dem med världen.

Här är de anmärkningsvärda egenskaperna hos Filmora videoredigerare.

Redigeringsfunktioner

Du kan enkelt redigera dina videor för att lägga till eller ta bort något och få dina videor att sticka ut på dina plattformar. För videoredigering erbjuder Filmora:

Direktläge: För att göra videoskapande enklare inom några minuter har Filmora introducerat direktläget. Det kräver inte att du är ett redigeringsproffs; du kan producera videor utan föregående redigeringsförmåga. Allt du behöver göra är att lägga till dina media och låta Filmora göra magin. Du kan använda 115 videomallar för en vlogg, intro, affärer, resor, bildspel, etc. Den här funktionen är endast tillgänglig för Windows.

Förbyggda mallar: Istället för att skapa allt från grunden kan du använda Filmoras förbyggda mallar och göra din video snabbt. Du kommer att få 24 förbyggda mallar att välja mellan med dra-och-släpp-funktionen. Du kan också byta ut dina klipp snabbt och slutföra dina videor snabbare.

  Hur du ändrar din Disney+-profilbild

Automatisk Beat Sync: Synkronisera videofilmen genom att redigera den med kompletterande musik med funktionen Auto Beat Sync. Filmora erbjuder Auto Montage Maker – den första i sitt slag i världen. Det kan hjälpa dig att automatiskt synkronisera video med musik och analysera beats för att byta vy eller lägga till visuella effekter. Det kan också identifiera och eliminera dåliga delar i din video som mörker, skakningar, etc.

Hastighetsramp: Justera en videos hastighet samtidigt som du kontrollerar dina nyckelbilder bättre med den här funktionen för att skapa direkta filmiska effekter. Det hjälper dig att tillämpa hastighetseffekter som ett proffs och göra dina videor mer kreativa utan att påverka tonhöjden. Du kommer att få sex förbyggda hastighetsrampeffekter, som Montage, Bullet Time, Hero Moment, Flash In och Jumper. Du kan också anpassa hastighetsrampeffekterna och spara dem för att använda nästa gång.

Delad skärm: Skapa video- och fotocollage, imponerande intro och outro, jämförelsevideor, reaktionsvideor, etc., med några få klick. Du kan använda flera skärmar för att multiplicera det roliga och unikt artikulera din berättelse. Filmora erbjuder 30+ mallar för delad skärm som du kan anpassa och få vilken ram du vill. Så oavsett om du vill ha två skärmar eller 6, kan du göra det och använda avancerade inställningar, effekter, klistermärken, etc., snabbt.

Keyframing: Med keyframing, ta med energi och dynamik till dina videor och använd animerade effekter. Det gör animering enkel och låter dig tillämpa ändringar snabbt, som att förstora, rotera, försmalna, etc. Definiera bara start- och slutnyckelbildrutor och låt Filmora automatiskt lägga till alla mittersta bildrutor samtidigt som du säkerställer sammanhållning. Du kan anpassa nyckelbildrutor genom att ställa in plats, transparens, storlek etc. Filmora erbjuder 80+ förinställda mallar för animering som hjälper dig att spara tid.

Rörelsespårning: Spåra objekts eller människors rörelser i dina videor och fäst mediefiler och grafik för att följa varje rörelse magiskt. För detta ställer du bara in dina saker och låter Filmora spåra dess rörliga väg automatiskt. Du kan också justera storleken och positionen för den visade spårningsrutan under förhandsvisningen.

Den levereras med AI-automatisering för att tillåta tillägg av texter och titlar och låter dig lägga till mosaik till dina rörliga objekt om du vill göra något suddat. Omvandla dessutom emojis, symboler, videor och bilder till visuella effekter och berätta en historia med ett magiskt element. Du kan lägga till meddelandebubblor, smileys, Doctor Strange Magic Shield, Harry Potter-flygeffekter, etc., till verkliga videofilmer.

Skärminspelare: Du kan spela in din webbkamera och skärmen samtidigt med hjälp av Filmora skärminspelare. Det låter dig också fånga mikrofonen och systemljudet, spela in självstudiekurser, spel, YouTube-videor och mer. Det är ännu enklare att exportera dina videor direkt till Vimeo, YouTube och andra enheter som stöds. Dessutom kan du anpassa den inspelade regionen genom att dra i fönstret eller ange höjd och bredd.

Automatisk omramning: Ändra automatiskt storleken på dina videor med hjälp av funktionen för automatisk omramning, även utan föregående redigeringsfärdigheter. Det låter dig enkelt konvertera dina horisontella videor till porträttversioner och engagera din publik mer utan att investera extra ansträngning eller tid. Filmoras AI-teknik konverterar också snabbt videor till ett bildförhållande på 9:16 utan att ge avkall på kvalitet och justering av bildrutorna.

Effekter

Videoeffekter: Upptäck kreativa filter, övergångar, rörelseelement och unika titlar. Filmora erbjuder 900+ videoeffekter gratis som du kan dra och släppa. Det har samarbetat med OpenFX, Boris och NewBlue för att använda videoeffekter, inklusive 3D-titlar, oskärpa, etc., för att erbjuda en rent filmisk upplevelse.

Chroma key: Föreställ om din kreativa värld genom att lägga till specialeffekter och ändra bakgrunder med hjälp av Chroma key eller grön skärm.

Mask & Blend: Du kan skapa kreativa videor med hjälp av maskera och blanda funktion. Allt du behöver göra är att täcka dina videoklipp och blanda dem. Denna lättanvända funktion har massor av fyndiga lägen. Du kan till och med använda överlägg för att ändra, dölja eller avslöja dina videor och välja vilken form som helst, som rektangel, hjärtform, triangel, blomform, etc. och justera höjd, bredd, plats, etc., och importera videorna. Den erbjuder också 18 blandningslägen som mörkare, multiplicera, linjär dodge, etc.

  Hur man lägger till pengar till Metamask

AI Portrait: Detta är ett fantastiskt plugin som du kan använda för att enkelt ta bort bakgrund med optimal noggrannhet. Du kommer att få 70+ klistermärkeeffekter och AI-porträtt, och Filmoras AI kan också upptäcka ansikten för att tillhandahålla AR-klistermärken för att förstärka mänskliga känslor.

Boris FX: Förhöj din berättande förmåga med Boris FX Continuum, ett plugin för kvalitetseffekter. Du kommer att få sex unika Continuum Units anpassade för användning för att lägga till visuella effekter, inklusive ljus, stilisering, partiklar, bildrestaurering, konstutseende och oskärpa. Varje enhet har olika filter och kompletterande förinställningar. Den erbjuder 91 effekter och 1000-tals unika förinställningar.

NewBlue FX: Använd NewBlue FX för att öka din kreativitet och videoproduktion. Den erbjuder fem effektsamlingar – Title Pro 7, Video Elements, Video Essentials och Video Stylizer. Varje effektsamling har fabriksinstallerade förinställningar, inklusive 500+ anpassade titelförinställningar och 100+ effekter.

Audio

Tal till text (STT): Denna plugin låter dig transkribera ljud till korrekta undertexter med bara ett klick för att spara tid och öka redigeringseffektiviteten. Detta verktyg kommer automatiskt att upptäcka rösten för transkription och låter dig redigera den baserat på dina önskemål. Den stöder olika importformat som SRT-format samtidigt som den erbjuder en tidslinjefunktion för att ändra undertexter. Den stöder också 16 språk som engelska, franska, japanska, etc.

Text till tal (TTS): Filmora erbjuder en TTS-funktion som gör det möjligt att konvertera textfiler till voiceover för att berika alla dina videor. Det är enkelt att lägga till röst i en video med det här verktyget som ger otrolig noggrannhet genom att utnyttja toppmoderna algoritmer. Du kan anpassa rösten och välja mellan 16 globala språk.

Audiovisualiserare: Använd Audio Visualizer för att matcha din videos ljud och lägga till dynamiska effekter på ett intelligent sätt. Att lägga till visuella effekter är tillgängligt genom att helt enkelt dra och släppa. Dessutom erbjuder Filmora 25 typer av ljudeffekter som hjälper dig att anpassa dina musikvideor och podcaster.

Ljudsynkronisering: Matcha alla dina ljudfiler utan ansträngning med ljudsynkroniseringsfunktionen, vilket gör att de låter skarpare och mer exakta. Lägg till videon med tal och kombinera den med infångat ljud i en separat fil eller mikrofon. Välj sedan båda och använd automatisk synkronisering för att matcha rösterna.

Audio ducking: Om du vill sänka ett spårs volym samtidigt som ett annat är tydligare, kommer den här funktionen att hjälpa dig. Det är användbart när du spelar in berättarröst, poddsändningar, voiceovers, översättningar, YouTube-videor, etc.

Tystnadsdetektering: Den här funktionen upptäcker automatiskt delar av en video med tysta ögonblick och tar bort dem enligt de angivna kriterierna för att hjälpa dig skapa högkvalitativa videor utan irriterande pauser.

Färg

Färgmatchning: Matcha färger i olika klipp med den här funktionen, så att hela videon ser enhetlig och sammanhållen ut, fungerar på alla enheter och sparar tid i justeringar.

Färgkorrigering: Filmora erbjuder färgkorrigerings- och betygsfunktioner som hjälper dig att bryta din videos monotoni. Du kommer att få 40+ utmärkta färgförinställningar för varma och coola videor. Det är också enkelt och snabbt att lägga till förinställningarna med hjälp av dra-och-släpp-alternativet och locka publiken till scenen. Den här funktionen tillåter också användarna att enkelt skapa 3D LUT.

Filmora recension: Användarvänlighet

Filmora är känt för sitt intuitiva användargränssnitt som är rent och organiserat, vilket gör hela processen med att redigera dina videor mycket enklare. Det är en av de plattformarna som erbjuder en bra blandning av ett användarvänligt gränssnitt och rika funktioner som är lätta att komma åt.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren redigeringsproffs, kommer du att finna det lätt att anpassa den här plattformen och använda den för ditt arbete. Det spelar ingen roll om du har tidigare redigeringserfarenhet; du kan komma igång och köra med den snabbare.

  Vad är ICMP? Förstå Internet Control Message Protocol

Filmora erbjuder ett dra-och-släpp-alternativ som hjälper dig att enkelt använda funktionerna och lägga till effekter och bilder. Du kommer också att finna det lättare att anpassa inställningarna som höjd, bredd, färg, ram, etc., för att få videon att se ut som du vill.

Filmora stöder olika in- och utdataformat, språk och enheter för att hjälpa dig att redigera dina videor och lägga upp dem på din föredragna plattform, som din sociala mediesida eller webbplats, med ett klick.

Dessutom är det enkelt att ladda ner och installera Filmora. Därför kan du börja redigera dina videor direkt. Och även om du inte förstår något, finns det tutorials tillgängliga av Wondershare som du kan hänvisa till.

Filmora recension: Performance

Filmore presterar ganska anständigt när de redigerar videor och är effektiv i de flesta fall. Oavsett om det är en utbildare eller ett företag kan det vara ett effektivt verktyg för videoredigering eftersom det enkelt kan hantera saker och effektivisera hela processen för att skapa video.

Du kommer att få massor av mallar att använda vid olika delar av redigering av en video. Dessa mallar kommer att spara tid och ansträngning eftersom du inte behöver skapa allt från grunden. Du kan till och med spara andra delar av ditt arbete för framtida bruk.

Allt är tillgängligt med sitt skräpfria gränssnitt som fungerar optimalt. Jag tyckte också att dess renderingstid var ganska rimlig, inom fem minuter.

Filmora fungerar nästan identiskt på Windows och Mac; den erbjuder dock några ytterligare funktioner på Mac, som Auto Reframe. Sammantaget är det bättre än många konkurrenter och värt att testa.

Filmora recension: Fördelar och begränsningar

Här är några av fördelarna och begränsningarna med Filmora för videoredigering:

Fördelar:

 • Intuitivt och lättanvänt gränssnitt
 • Snabbare rendering
 • Riklig funktionslista
 • Massor av mallar, överlägg och visuella effekter
 • AI-teknik i olika aspekter för att ge en unik redigeringsupplevelse
 • Konkurrenskraftig prissättning

Begränsningar:

 • Lagrar ibland
 • Supporten kan förbättras

Filmora recension: Support

Du kan nå ut till supportcenter av Filmora genom ett samtal, e-post eller genom att skapa en biljett. Eftersom du inte vet hur lång deras kö är, kan du behöva vänta ett tag för att höra från deras team. Men när de väl gör det kan du förvänta dig kvalitetstjänster från dem.

Om du har tvivel, se deras omfattande tutorials och guider publicerade på webbplatsen, tillsammans med några vanliga frågor. Dessutom kan du gå med i deras YouTube-community för att lära dig, söka inspiration och få de senaste nyheterna och uppdateringarna om Filmora.

Filmora recension: Prissättning

Du kan prova Filmora 11 gratis. Det kommer med vissa begränsningar för användningen, såsom vattenmärkta utdatafiler, vissa avancerade funktioner ingår inte och du kan inte flytta en projektfil i direktläget för redigering.

Men du kommer att få alla andra viktiga funktioner som är användbara för nybörjare eller någon som behöver mindre redigering av sina videor.

När du är nöjd kan du gå vidare och köpa en betald plan. Filmora 11, den senaste versionen, finns tillgänglig för både Windows och Mac, vars prissättning är som följande:

 • Individer: Planen börjar på 13,99 USD/månad. Dess årliga plan kostar 49,99 USD, medan den eviga licensen kostar 79,99 USD.
 • Team och företag: Det börjar på $155,88 för en användare under ett år.
 • Utbildning: För studenter kostar det 19,99 USD/månad, 40,99 USD per år och 49,99 USD för den eviga planen för 1 PC.

Du kan också få en plan som du föredrar i ett paket baserat på dina krav, från 6,80 USD/månad. Du får också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd.

Slutsats

Om du är en videoskapare, utbildare eller ett företag som letar efter en anständig videoredigeringsplattform kan du överväga Filmora. Den är enkel att använda och har en rik uppsättning unika funktioner för att göra ditt videoskapande smidigt och höja visuellt engagemang.