15 bästa programvara för utgiftsspårning/hantering för små och medelstora företag

Spread the love

Utgiftsspårning är processen att göra anteckningar om vart dina pengar går.

Hur ofta spårar du dina utgifter?

Varje timme, dagligen, månadsvis, kvartalsvis eller årligen? Det kan verka som en enorm mängd arbete till en början, men du kommer att förstå dess betydelse med tiden.

Att ta hand om våra ekonomiska resurser är av yttersta vikt, och det börjar redan från din collegetid. För vissa börjar det redan innan dess. Nuförtiden tar det bara en medicinsk räkning, vilket kan leda till att människor står på randen till konkurs.

Att spåra utgifter månadsvis och årligen är den rekommenderade metoden för företagare och privatpersoner.

Vikten av utgiftsspårning

  • Upprätthålla utgiftsvanor: Utgiftsspårning hjälper dig att identifiera, begränsa eller eliminera dina slösaktiga utgiftsvanor. Det kommer ytterligare att hjälpa dig att placera dina pengar där du behöver.
  • Förhindra överutgifter: Utgiftsspårning förhindrar uppenbara överutgifter genom att tvinga dig att skapa en månadsbudget. Att spendera dina inkomster enligt den budget som du själv bestämmer kommer väl till pass i det långa loppet.
  • Kontroll över ekonomi: Om du ständigt är skuldsatt beror det förmodligen på att du inte kontrollerar dina utgifter. Att spåra utgifter ger dig friheten att lägga dina pengar på produktiva saker.

Låt oss säga att du shoppade med dina vänner under helgen. Du insåg då att det slutade med att du köpte saker du inte ville ha. Du gjorde det bara på grund av grupptryck. Istället kan det ha varit till hjälp att investera de pengarna i dig själv genom att köpa en självhjälpsbok eller anmäla dig till någon hobbyklass.

Varför fokusera på utgiftsspårning i företag?

Det är viktigt för personer som äger små och medelstora företag att spåra utgifter. Det är också nödvändigt att hålla personliga kostnader åtskilda från företagskostnader eftersom ett företag är en oberoende enhet. Ditt företag kan vara din passion, och det bör behandlas som sådant eftersom:

  • Det kommer att skydda dig från problem: Ditt företag har rätt att få rättsskydd som du som person kanske inte. Om dina utgifter inte är åtskilda, motsäger du dessa erbjudanden och lämnar dig själv ansvarig om en klient kommer med en stämningsansökan. I så fall kan dina tillgångar stå på spel.
  • Det gör dig redo för skattesäsongen: Du behöver inte leta inuti ditt skåp eller bilens instrumentbrädor efter räkningar och kvitton. Dessutom, när du reser bort från staden för ett affärsmöte, kan du kräva ett visst belopp för utgifter. Vissa affärskostnader är skattefria och kan krävas som affärsmöteskostnader. Ditt bokhållarjobb blir också lättare då det blir enkelt att skilja skattepliktiga saker från icke skattepliktiga.
  • Att räkna vinster kommer att bli lätt: Du kommer att kunna ropa ut dina vinstnummer korrekt utan gissningar när kunderna frågar. Det kommer så småningom att hjälpa till att upprätthålla företagets budget genom att reflektera över utgifter.

Ett sätt att spåra företagskostnader är att använda appar för spårning av företagskostnader. En utgiftsspårningsapp hjälper dig att hålla en aktuell och korrekt redovisning av dina utgifter genom att följa kvitton och räkningar. Vissa appar länkas direkt till dina bank- och kreditkort, vilket sparar tid genom att undvika manuellt arbete.

Låt oss nu titta igenom några av de bästa utgiftsspårningsapparna för ditt företag.

Divvy

Divvy är en allt-i-ett lösning för kostnadshantering för ditt företag. Plattformen har några unika funktioner som gör den till det rätta valet för alla företag. Med Business Credit kan du få tillgång till finansiering av alla storlekar. Du behöver bara ansöka om en kreditgräns inom några minuter och börja spendera med hjälp av Divvy-kort.

  Åtgärda begäran misslyckades på grund av ett allvarligt maskinvarufel

Kostnadshantering blir ganska enkel eftersom du kan kategorisera varje köp som görs med Divvy-kort med några få klick. Så det finns inget behov av manuell kostnadsrapportering i företaget. När du väl har byggt upp budgeten för ditt företag genom Divvy kan du få spårning och kontroller i realtid för att ta fullständig kontroll över dina företagsbudgetar.

Det bästa med denna utgiftsspårningsprogramvara i världsklass är att den är helt gratis att använda. Det finns inga dolda avgifter. Utöver det kan du få så många fysiska och virtuella kort för dina anställda som behövs. Belöningarna från Divvy för dina utgifter gör det till ytterligare en anledning att välja den här plattformen.

Säg adjö till traditionella utgiftsrapporter och säg hej till detta avancerade utgiftsspårningssystem.

Pleo

Pleo är en fintech-startup som hanterar företagens utgifter genom att använda Pleo-kort: kredit- och betalkort. Du kan organisera dina utgifter genom att klicka på några knappar på skärmen.

Du kan integrera Pleo tillsammans med andra bokföringsverktyg. Det låter dig ställa in dina utgiftsgränser, anpassa dem när som helst och föreslå de bästa utgifterna. Vidare, så snart en betalning görs från ditt Pleo-kort, kommer du att få ett meddelande och den kostnaden tillkommer.

Pleo är en app för små och medelstora företag och har tre olika prisklasser. Pleo tar bort dig från oöverträffat och tråkigt dagligt arbete och låter dig fokusera på ditt företag.

FreshBooks

FreshBooks är en företagskostnadsspårningsapp som hjälper till att spåra utgifter för små och medelstora företag. Ditt konto kommer att uppdateras varje dag genom att koppla ditt bankkonto och kreditkort.

Den har funktionen att ta den nödvändiga informationen från bilden du laddar upp av en faktura eller kvitto. Du kan också lagra dina kvitton i Freshbooks. Så du har allt under tiden för inlämning av skatter. Medan du är i ett projekt kan ditt team räkna ut sina utgifter, och även deras utgifter kan övervakas av dig.

Det hjälper dig att spåra mängden arbete som utförs under dagen var som helst. Du behöver bara fokusera på att vårda din verksamhet eftersom allt är automatiserat.

Prissättningen som erbjuds är minimal för olika planer, men appen är användbar i det långa loppet, oavsett prissättning.

Zoho

Zoho är en av de bästa apparna för utgiftsspårning. Dess UI/UX är mycket kundtillfredsställande och erbjuder ett brett utbud av lösningar. Zoho garanterar att inga kvitton är ospårade och lagrar dem digitalt. Du kan också automatiskt vidarebefordra dina kvitton via e-post. Även om ditt företag är utomlands, låter Zoho dig ange dina utgifter i olika valutor.

Här kan du skapa en anpassad utgiftssida och göra det möjligt för dina anställda att dela upp utgifter. Om ditt företag kräver mycket resor kan din milkostnad spåras med Zoho med 100 % noggrannhet. På så sätt kan du begränsa dina kostnader.

Den är kompatibel med alla plattformar, inklusive Android och iOS. Zoho erbjuder nybörjare en 14-dagars gratis provversion.

Mynta

Du kan se hela ditt ekonomiska liv igenom Mynta. Mint erbjuder dig skräddarsydda lösningar som anpassar din upplevelse av utgifter och utgiftsspårning.

Alla dina förfallna räkningar och månatliga utgifter kan integreras i Mint tillsammans med andra appar. Det låter dig inte missa något belopp och spåra var du spenderar dina pengar.

Appen låter dig ställa in din budget och se till att du håller den genom att skicka aviseringar i rätt tid om du använder för mycket. Den ger också rekommendationer om hur du sparar pengar och kan nå dina ekonomiska mål möjligen snabbare.

Kontoöppningsprocessen är säker och säker och är tillgänglig på alla enheter.

Expensify

Expensify gör det möjligt för sina användare att föra ett register över ett obegränsat antal kvitton. Genom att synkronisera dina konton till Expensify kommer du att ha väldigt lite arbete under denna skattesäsong. Du kan också ställa in anpassade skattesatser för en specificerad utgiftspolicy.

  Hur man ställer in och använder nätverksplatser på en Mac

Att manuellt ladda upp dina utgifter är föråldrat. Här skannas alla dina räkningar och kvitton automatiskt med ett enda klick. Om du är uttråkad med alla dessa processer kan du dessutom välja ett Expensify-kort istället för kvitton.

Du kan prova gratisversionen, för den är lätt att använda och ger dig vägen att tänka i rätt riktning för dina företagskostnader. Det hjälper dig att spåra kostnader när du flyttar, hemma eller på kontoret.

Bänk

De Bänk appen fungerar som din virtuella bokhållare. Hos Bench paras mjukvara och den mänskliga hjärnan ihop. Huvudfokus ligger på småföretag och entreprenörer som förbereder bokslut för sina företag.

Ett team av dedikerade experter tar allt, och du blir bara kontaktad om något behövs. Bokföringen görs månadsvis och gör dig och din verksamhet skatteberedskap ekonomiskt. Det dedikerade expertteamet är snabbt och pålitligt.

Appen låter dig fokusera enbart på att hantera ditt företag utan att oroa dig för skatteregimer. Det är en av de bästa programmen som används. Priserna är överkomliga, och en testversion tillhandahålls också i början för att förstå appen bättre.

Skokartong

Skokartong är en app som förser sina användare med digitaliseringstjänster. Det syftar till att digitalisera faktiska kvitton för att minska mänskliga fel. Den stöder även integration av olika appar för att underlätta arbetsflödet.

Appen hanterar skattedeklarationer, lagring av skannade kvitton och räkningar och tillhandahåller utgiftsrapporter. Att förvara viktiga dokument i arkivmappen är praktiskt när det behövs akut.

Med den här applikationen kan du skapa en onlinelista över ditt team och hålla den uppdaterad. Det stöds på både Android- och iOS-plattformar. Dess exakta körsträckningsfunktion används när du är på en budgetresa.

Dext

Dext är en företagskostnadsspårningsapp som vill att du ska gå papperslös och göra minimalt med pappersarbete. Det gör det enklare att hantera siffror och papper genom att gå digitalt med dina konton.

Dext tar fram viktig data och lagrar den i sitt minne genom att ladda upp räkningar, kvitton eller fakturor. Den har över 95 % av noggrannheten samtidigt som den arkiverar pappersarbetet och sparar tid och ansträngning. Detta ger dig en betydande mängd tid för att växa ditt företag.

Ladda upp din data var som helst och från vilken enhet som helst. Den erbjuder och kräver över 30 integrationer för att upprätthålla ditt arbetsflöde. Appen är så designad att den är enkel att förstå. Du kan få din kostnadsfria provperiod nu om ditt företag är litet eller om du är en blivande affärsentusiast.

Instämma

Instämma hjälper dig att växa som affärsproffs eftersom appen ständigt växer och lägger till nya funktioner. Här, genom att ändra inställningarna efter dina behov, kan du få appen att anpassa sig till dina sätt.

Du kan beräkna ROI för ditt företag med hög noggrannhet. Den har en tillgänglig instrumentpanel så att du kan se alla dina utgifter på en enda sida. Du kan göra ändringar i dina budgetar och kontrollera dem när som helst och var som helst.

Du kan också titta på demon för att appen fungerar, vilket är ganska enkelt. Concur låter dig ta ekonomiska beslut som backas upp av solid data holistiskt. Det visar sig vara till stor hjälp för småföretagare och unga startups.

Intyga

Intyga ger bra insikter i utgiftshantering. Detta verktyg är enkelt att skapa och hantera rapporter och göra återbetalningar. Du behöver bara ladda upp en bild på dina utgifter, så skapas rapporten automatiskt.

Det är en perfekt uppbyggnad för global verksamhet eftersom den är tillgänglig på över 60 språk och 140 valutor. Du kan integrera ditt företags kreditkort och policyer med appen och anpassa varje sak enligt din budget.

  17 Redovisning onlinekurser Plattform för alla

Här stöds också integrationer med en mängd olika appar så att ditt arbete inte stannar. Appen stöds på alla enheter och har sömlös prestanda och hög användarnöjdhet.

MMC-kvitto

MMC-kvitto är en app för utgiftsspårning och kvittoskanning. Appen skannar snabbt av räkningar och kvitton i olika valutor med hög dataprecision.

Det finns ingen gräns för uppladdning av kvitton och antalet användare. Du behöver inte oroa dig för lagringsutrymmet eftersom appen har obegränsad molnlagring och låter dig lagra utan begränsningar.

Att sätta upp flerstegsgodkännandefunktionen ger ditt företag ytterligare ett lyft. Den bedömer om den insamlade informationen är redo att exporteras eller inte, vilket hjälper till att förbättra din beslutsförmåga.

Du kan också titta på demoversionen för att ytterligare förstå appens funktioner och prova dess gratisversion.

Everlance

Everlance har gjort hanteringen av affärer till företagsägares huvudprioritet genom att automatisera det maximala antalet saker. Med ett enda nick på skärmen kan du sortera och hantera dina utgifter. Anpassa dina personliga och affärsmässiga utgifter på den här plattformen och var bördafri under skattesäsongen.

Dataöverföringen är säker och det är enkelt att organisera molnlagring. Anslut flera visitkort samtidigt för att spara tid och ansträngning för att hantera utgifter. Förslag som rör skatteavdrag är dess utmärkande inslag. Du kan spara dina skatter genom att lämna aktuell och korrekt information.

Kundsupportteamet står till ditt förfogande sju dagar i veckan för alla frågor. Du kan välja dess gratisversion för att prova där den har många funktioner. Förutom det kan du till och med skapa din personliga mall efter dina behov.

Vinka

Vinka är mer fokuserad på att vårda småföretag till sin fulla potential. Den har högteknologisk programvara som är enkel att hantera och säker för att hantera dina utgifter.

Det gör det också möjligt för dig att spåra din vinst och förlust i realtid och håller dig redo för skattesäsongen. Programvaran är gratis att använda obegränsad tid utan begränsningar och dolda avgifter.

Det enda du måste ha när du använder appen är en internetanslutning. Det stöds på alla enheter och är relativt lätt att använda. Dataväxling från olika appar och webbplatser är åtkomliga på distans.

Veryfi

Veryfi hjälper småföretag att växa snabbare än någonsin. Appen tjänar ett syfte för sina kunder och har outnyttjad tillväxtpotential.

Här kan du uppskatta dina projektkostnader eller affärskostnader innan projektet startar. Data läggs in automatiskt i appen, och inget manuellt arbete behöver göras. Du kan se månadsrapporten när som helst och var som helst eftersom den är tillgänglig 24/7.

Den är tillgänglig på alla enheter och på alla plattformar. Du kan synkronisera din e-post med Veryfi för att enkelt hämta räkningar och kvitton. Den har ett brett utbud av andra applikationer, och appen används inom olika områden.

Slutsats

Dagarna för att hitta en bra bokhållare för ditt företag är förbi för att lämna in skattedeklarationer. Allt du behöver är en app för att spåra företagskostnader och inget annat. Men att välja rätt app för ditt företag att växa och effektivt hantera kostnader är lika viktigt. Att använda dessa appar i ditt företag kommer att ge dig en riklig mängd tid, ansträngning och energi för dig själv och din familj.

Här är några verktyg som hjälper dig med resurshantering och Active Directory och Office 365 Management för ditt företag.