Vad betyder dela fokusstatus på iPhone?

Spread the love

Har du någonsin råkat ut för att bli distraherad från en uppgift du behöver slutföra eller helt enkelt inte kunna sova när du vill?

Detta händer de bästa av oss, och det kan verka som att du har hamnat i en grop om detta fortsätter i flera dagar, eftersom det börjar bli en vana att lägga undan det som är viktigt. För att bekämpa detta vanliga problem kan du helt enkelt använda din iPhone.

Fokus är en utmärkt funktion hos iPhone, som låter dig fokusera på en viss uppgift eller åtgärd med olika lägen.

Till exempel hjälper deras viloläge att eliminera överväldigande genom att filtrera bort aviseringar och telefonsamtal. Det signalerar också människorna att du inte är tillgänglig för tillfället 📵 och mycket mer.

Varför behövs dessa lägen och hur är de användbara?

Dessa lägen är superhjälpsamma av en uppenbar anledning. Det är då man vill åstadkomma något utan att bli störd. Det kan vara ett uppdrag, ett familjemöte eller bara när du inte vill att någon ska störa dig innan du lägger dig.

Du kan använda olika lägen, anpassa dem efter dina behov och till och med ställa in speciella tider. Så när du verkligen vill göra något och dra ner på distraktionerna på din telefon, använd ett av dessa lägen.

  Hur man tar bättre bilder med din iPhone

PROTIPS: Du kan lägga till ytterligare fokuslägen eller skapa din egen anpassade genom att trycka på plusikonen.

Låt oss utöka de fyra lättillgängliga lägena och lära oss mer om dem i detalj.

Stör inte

Först av flera lägen är Stör ej-läget. Det hjälper dig att koncentrera dig bättre på den verkliga världen eller helt enkelt hålla dig borta från överväldigandet. Du kan helst använda den när du är på hektiska evenemang eller möten.

Du kan slå på den genom att gå till Inställningar > Fokus > Stör ej och växla mellan knappen.

Läget Stör ej fungerar genom att stoppa dina aviseringar, meddelanden och samtal från att göra något ljud eller vibrera. Det förhindrar också att den lyser upp din skärm medan din telefon är låst.

Men här är några saker du behöver veta:

  • Dina larm skulle fortfarande ringa och dyka upp
  • Det här läget fungerar bara när din iPhone är låst
  • Den svarar inte på din beröring för att slå på skärmen, så du måste trycka på sidoknappen när du vill använda din telefon.

Det finns flera anpassningar du kan göra med det här läget. För det första låter den dig schemalägga ditt Stör ej-läge enligt ett fast schema varje dag. Du har också tillåtelse att begränsa läget till specifika kontakter på din enhet. Det betyder att du kan välja att vissa kontakter fortfarande ska ringa genom samtalet medan läget är aktiverat. Detta är särskilt användbart när du inte vill missa viktiga samtal.

  vHome lägger till en mer exakt virtuell hemknapp till iOS [Jailbreak]

Arbete

Arbetsläget på iPhone är användbart när du bara fokuserar på arbetsrelaterade områden. Du kan välja att bara få aviseringar från viktiga källor, till exempel dina kollegor eller dina utvalda appar.

Du kan aktivera den genom att gå till Inställningar > Fokus > Arbete och sedan klicka på Nästa när den här sidan dyker upp.

Därifrån kan du välja de kontakter och appar du vill inkludera i arbetslistan. Du kan också schemalägga det automatiskt så att det aktiveras vid en fast tidpunkt varje dag.

Personlig

Detta är väldigt enkelt och du kan använda det hur du vill. Det personliga läget låter dig tysta hela enheten förutom aviseringar från vissa personer och appar.

Du kan aktivera det genom att gå till Inställningar > Fokus > Personligt och sedan klicka på Nästa när den här sidan dyker upp.

Därifrån kan du tillåta/inte tillåta personer i din personliga lägeslista.

Sova

Vi behöver alla god sömn, och ofta är det vår telefon som hindrar oss från att få den. Du kan lösa detta genom att aktivera viloläget på din iPhone.

Du kan slå på den genom att gå till Inställningar > Fokus > Vila och växla mellan knappen.

Det fungerar genom att endast tillåta aviseringar från vissa personer och appar du väljer under den tid som läget är på. Självklart kommer den att slås på under din föredragna läggdags, men du kan också välja att aktivera den något tidigare för att hjälpa dig att varva ner innan du somnar.

  Hur du aktiverar mörkt läge på din iPhone och iPad

Det finns också några intressanta anpassningar, som att skapa genvägar för föredragna appar innan du sover och lägga till påminnelser om läggdags.

Hur delar man fokusstatus med människor?

När du aktiverar ett av dessa lägen är det också viktigt att låta folk veta om det så att de är välinformerade om att du kanske inte ser deras meddelande direkt. Följ de enkla stegen nedan för att dela fokusstatus med människor:

Steg 1: Gå till Inställningar > Fokus och välj det läge du vill aktivera.

Steg 2: Leta efter ”Fokusstatus”, tryck på den och se till att den är påslagen.

Nu, när någon försöker kontakta dig, kommer de att informeras om att det specifika läget är aktiverat på din enhet och att dina aviseringar tystas.

Slutsats

Ibland blir det viktigt att eliminera distraktioner för att få jobbet gjort eller få lite kvalitetssömn 😴 du har gått miste om. Ovanstående fokusläge hjälper dig att uppnå just det och styra din telefon som du vill.

Därefter kanske du också vill kolla in hur du blockerar ett nummer på din iPhone för att undvika störningar och bedrägerier.