Sekretessinställningar för Snapchat du behöver ändra för att skydda ditt konto

Undrar du om ditt Snapchat-konto är säkert?

Medan Snapchat gör ett halvanständigt jobb med att se till att ditt konto är privat och säkert i sig, kan du använda några steg för att skydda ditt konto. Det finns också sekretessinställningar som kan ställa in din aktivitet och synlighet på appen enligt dina preferenser.

Här är allt du behöver veta om sekretessinställningar på Snapchat.

Hur du kommer åt dina Snapchat-sekretessinställningar

Snapchat är en privat meddelandeplattform såväl som en social mediaplattform. Därför är det som standard bara dina vänner som kan kontakta dig och se din berättelse. Detta kan ändras i dina sekretessinställningar. För att komma åt sekretessinställningarna:

 • Starta Snapchat och tryck på din Bitmoji-ikon eller profilbild i det övre vänstra hörnet.
 • Tryck på kugghjulsknappen i det övre högra hörnet för att öppna Snapchats inställningar.
 • Rulla ned till avsnittet Sekretesskontroller.

Den här delen av Snapchats inställningar låter dig välja vem som kan se din plats (Se min plats), se din berättelse (Visa min berättelse), kontakta dig (Kontakta mig) och andra integritetsorienterade funktioner.

Hur du säkrar ditt Snapchat-konto

Du har flera alternativ för att säkra ditt Snapchat-konto. Från att skydda dina personliga uppgifter till att ändra vem som kan se dina berättelser, här är inställningar och funktioner som du kan justera.

1. Skydda dina personliga uppgifter

Snapchat-profiler kan innehålla fullständiga namn och födelsedagsdetaljer. Du kan ta bort ditt efternamn genom att bara använda ditt förnamn i din vänlista. Du kan också inaktivera Birthday Party, vilket kommer att hindra användare från att veta din födelsedag och stjärntecken. Du hittar det i avsnittet Mitt konto i Snapchats inställningar; tryck på Födelsedag​​​​ för att komma åt dina födelsedagsdetaljer och ta bort funktionen Birthday Party.

För extra anonymitet kan du använda ett pseudonamn för ditt förnamn och göra ditt användarnamn orelaterade till ditt riktiga namn. Dessa ändringar kan göras under Visningsnamn.

2. Rensa din Snapchat-historik

Du kan förbättra ditt kontos sekretess genom att rensa dina historiska data i appen. Oavsett om du vill ta bort sökningar, historiska konversationer eller framtida chattar, följ dessa steg:

 • Öppna Snapchats inställningar (växelknappen i det övre högra hörnet av din profil).
 • Rulla ned till avsnittet Sekretesskontroller och tryck på Rensa data.
 • Från panelen Rensa data kan du välja alla delar av Snapchat som du vill ta bort, inklusive konversationer, linser, sökhistorik och så mycket mer.

  3. Stäng av aktivitetsindikatorn

  Snapchat informerar folk om du har varit aktiv under de senaste 24 timmarna med hjälp av en aktivitetsindikator. Den sätter en grön prick bredvid ditt namn och låter alla dina Snapchat-vänner veta om du har varit på appen nyligen.

  Du kan få lite extra integritet genom att stänga av detta.

 • Tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet.
 • Välj kugghjulet.
 • Bläddra till avsnittet Sekretesskontroller och tryck på Aktivitetsindikator.
 • 4. Dubbelkolla vem du skickar till

  Innan du delar en Snap klickar du på pilen längst ner till höger på skärmen. Detta låter dig granska personen eller personerna du skickar det till. Detta håller ditt innehåll säkert, eftersom du inte av misstag kommer att skicka en Snap till fel mottagare. Om du gör ett misstag kan du också ta bort Snap efteråt, även om det kanske inte alltid fungerar eller är möjligt.

  5. Aktivera tvåfaktorsautentisering

  För ökad kontosäkerhet, aktivera tvåfaktorsautentisering på skärmen Inställningar (växelknappen på din profil). Det kommer att säkerställa att det inte finns någon obehörig åtkomst till ditt konto. Du hittar det i avsnittet Mitt konto i Snapchats inställningar.

  När du loggar in på Snapchat från en enhet måste du ta två steg för att logga in – ange ett lösenord och en verifieringskod som skickas till din telefon.

  6. Flytta privata Snaps som sparats i dina minnen till My Eyes Only

  Memories är ett arkiv med dina Snaps som du kan spara och titta tillbaka på. Den är tillgänglig genom att klicka på ikonen precis till vänster om kameraknappen (två rektanglar som liknar bilder) för enkel åtkomst och delbarhet. För att hålla dina privata Snaps separata och endast synliga för dig kan du flytta över dem till My Eyes Only. Men innan du börjar bör du lära dig hur du ställer in My Eyes Only på Snapchat.

  Så här döljer du några minnen:

 • Tryck på bockmarkeringen i det övre högra hörnet och välj de bilder du vill dölja.
 • Tryck på Mer längst ned på skärmen.
 • Välj Hide Snaps (endast mina ögon).
 • Valfritt: Om du inte har ställt in My Eyes Only, tryck på Snabbinställning och lägg till ett lösenord.
 • Om du glömmer ditt My Eyes Only-lösenord kommer alla dina Snaps gömda där att gå förlorade för alltid.

  7. Ändra vem som kan se din Snapchat-berättelse

  Du kan välja vilka personer du vill ska se din berättelse. Som standard kan alla dina vänner se din berättelse. Men du kanske vill ändra det till en anpassad lista eller använda en privat berättelse på Snapchat.

  Tryck bara på din profilikon, tryck på de tre prickarna i raden Lägg till i min berättelse, välj Berättelseinställningar och ändra den till Anpassad.

  8. Aktivera spökläge

  Du kan dölja din plats i flera timmar åt gången eller permanent genom att gå in i Ghost Mode, som stoppar Snapchats platsspårning. Du kan också bestämma dig för att dela din plats med utvalda vänner. Platsinställningarna är synliga på appens nedre vänstra sida när du trycker på platsnålen.

  Så här aktiverar du Ghost Mode:

 • Tryck på ikonen Snap Map i det nedre vänstra hörnet av menyn.
 • Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet av kartan för att öppna Snap Maps inställningar.
 • Den första inställningen du ser är spöklägesväxlingen.
 • Slå på den och välj hur länge du vill ha den på.
 • 9. Ändra vem som kan kontakta dig

  Nyckeln till integritet och säkerhet är att begränsa vem som kan kontakta dig. Som standard kan dina kontakter och vänner nå ut till dig på Snapchat. Men i dina profilinställningar, under avsnittet Sekretesskontroller, finns det ett Kontakta mig-alternativ där du kan växla att endast vänner kontaktar dig.

  Ändra integritetsinställningar? Kom ihåg dessa Snapchat-säkerhetstips

  Det är lätt att bli medveten om att justera dina sekretessinställningar. Innan du börjar göra några ändringar, ha dessa Snapchat-säkerhetstips i åtanke.

  • Innan du går med i en grupp kan du trycka och hålla ned gruppens namn och trycka på Visa grupp för att se vilka fler som är med i den. På så sätt kommer du att veta vem som kommer att kunna kommunicera med dig i gruppen.
  • Om du väljer att bara ta emot Snaps från Mina Vänner, kommer du bara att kunna se Snaps som skickas till dig av dina kontakter. Du kommer bara att få ett meddelande om att de har lagt till dig som vän, och du kommer att se Snap om du lägger till dem igen.
  • Du kan bestämma om du vill synas i panelen See me in Quick Add i Snapchats inställningar. Om du inte vill att personer med ditt kontaktnummer ska lägga till dig kan du välja bort det genom att stänga av det här alternativet.
  • Du kan ta bort eller blockera en vän från ditt Snapchat-konto. Detta säkerställer att de inte ser dina privata Snaps och inte kan nå dig. Klicka bara mer på vännernas namn och sedan på Ta bort vän. Om du vill minska innehållet du ser från en vän kan du stänga av deras profil. Du kan också göra en vänkontroll för att rensa din nuvarande kontaktlista.

  Håll ditt Snapchat-konto säkert

  Genom att känna till de alternativ som är tillgängliga för dig som Snapchat-användare kan du anpassa din appupplevelse. Att skydda ditt konto med tipsen som nämns i den här artikeln kan hålla ditt konto säkert och behålla din integritet genom inställningar som skyddar din aktivitet och synlighet via appen.