Samsung Galaxy Watch 6 Series recension: Mer av detsamma

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Samsung Galaxy Watch 6-serien erbjuder en elegant design och avancerad hälsospårning, vilket gör den till ett idealiskt val för användare i Samsungs ekosystem som letar efter en Android-kompatibel smartklocka.
  • Dess prestanda under WearOS och batteritid kanske inte uppfyller de höga förväntningarna som ställs av andra Samsungs flaggskeppsenheter, vilket är en viktig faktor att tänka på för potentiella uppgraderare.
  • Sammantaget utmärker sig Galaxy Watch 6-serien i sin estetiska tilltalande och hälsospårningsfunktioner, men begränsningar i mjukvarans smidighet och lyhördhet, såväl som batterilivslängd, bör beaktas innan ett köp.

Samsung är ett av få företag som erbjuder en anständig bärbar Android-enhet med sin Galaxy-linje av klockor, och den nya Galaxy Watch 6-serien är den senaste iterationen som körs på en anpassad version av Wear OS. Men är de värda dina pengar?

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Den roterande ramens återkomst

$349 $430 Spara $81

Samsung Galaxy Watch 6-serien, med sin eleganta design och avancerade hälsospårning, är ett idealiskt val för användare i Samsungs ekosystem som letar efter en Android-kompatibel smartklocka. Men dess prestanda under WearOS och batteritid kanske inte uppfyller de höga förväntningarna som ställs av andra Samsung flaggskeppsenheter.

Märke Samsung

Pulsmätare Ja

Batteritid 30 – 40 timmar

Operativsystem WearOS 4 med OneUI

Boettmaterial Rostfritt stål

Boettstorlek 43 eller 47 mm

Färger Silver eller Svart

Display OLED

CPU Exynos W930

RAM 2GB

Lagring 16GB

Fördelar

  • Roterande ram är utmärkt för UI-navigering
  • Utmärkt materialval och byggkvalitet

Nackdelar

  • Batteritiden har fortfarande mycket att förbättra
  • WearOS laggy ibland

Design

Samsung Galaxy Watch 6-serien, som inkluderar Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic, är en elegant, men ändå iterativ uppdatering av Samsungs flaggskeppskollektion för smartklockor, som har en slående liknande design som Watch 5 och Watch 5 Pro från förra året, som var redan liknar Watch 4-serien innan dess.

Zarif Ali / MakeUseOf

Galaxy Watch 6-serien har en glasfront med skydd av safirglas och stickor med 40 mm och 44 mm alternativ för Galaxy Watch 6, och 43 mm och 47 mm alternativ för Classic. Materialvalet förblir också konsekvent: aluminium för Watch 6 och rostfritt stål för Classic. 40 mm och 43 mm-varianterna av Watch 6 och Watch 6 Classic är utrustade med en 1,3-tums OLED-skärm med en upplösning på 432 x 432 pixlar, medan de större varianterna, 44 mm och 47 mm klockorna, har en något större 1,5-tums OLED skärm med 480 x 480 pixlars upplösning.

Som med nästan alla OLED-paneler från ett flaggskepp från Samsung är dessa skärmar ljusa, livfulla och stöder en skärm som alltid är på. Den mest anmärkningsvärda förändringen i den här serien är ramdesignen. Watch 6:s ramar är nu 30 procent smalare, medan Classic har trimmats ned med 15 procent. Även om det är subtilt ger detta en anständig förbättring av klockans visuella dragningskraft; minskningen av ramstorleken, ungefär som Apples Series 7 Apple Watch, gör inte nödvändigtvis så mycket av en utilitaristisk förbättring jämfört med tidigare iterationer, men det gör dessa smartklockor till en illusion av att kännas lite mer moderna.

  5 mindre kända fantastiska AWS-erbjudanden

Zarif Ali / MakeUseOf

Denna visuella överklagande fungerar dock inte nödvändigtvis till förmån för klockans användbarhet, åtminstone för den vanliga Watch 6. Detta beror på att Samsung implementerade sin touch-bezel-funktionalitet ännu en gång i grundmodellen, medan Watch 6 Classic har en fysisk roterande infattning. Beröringsramen erbjuder en mycket inkonsekvent upplevelse; eftersom ramen är så tunn registrerar den ibland inte en ”rotation” eller har en liten fördröjning. Vid det tillfället vill jag hellre bara svepa över menyerna med hjälp av skärmen.

Naturligtvis, om du valde Classic, har Samsung tagit tillbaka den fysiska roterande ramen – som har varit en stapelvara i nästan alla Samsungs flaggskeppsklockor sedan 2015 – och detta är fortfarande det bästa sättet att navigera i en smartklockas gränssnitt, främst på grund av hur taktilt. och precis det känns.

Zarif Ali / MakeUseOf

Galaxy Watch 6 kommer i svart, silver och guld, medan Galaxy Watch 6 Classic kommer i silver och svart, i enlighet med vad vi har fått tidigare.

Sammantaget, även om Samsung Galaxy Watch 6-serien inte får mycket av en designöversyn, fortsätter dessa smartklockor att vara väldesignade och välbyggda och förmodligen förbli de bästa cirkulära smartklockorna visuellt.

Hälsosensorer och spårning

Galaxy Watch 6-serien erbjuder en mängd olika funktioner för hälsoövervakning och träningsspårning, vilket gör dem ganska mångsidiga för alla som vill hålla koll på sitt välbefinnande. Om du vill spåra din dagliga aktivitet, mäta din puls eller kontrollera ditt blodtryck, hänger Watch 6-serien med andra flaggskepp, inklusive Apple Watch.

Zarif Ali / MakeUseOf

Watch 6-serien stöder över 100 träningslägen, inklusive löpning, cykling, simning, yoga och mer, och kan automatiskt upptäcka och spela in sju typer av övningar, såsom promenader, löpning, cykling, rodd, elliptisk, dynamisk träning och simning . Dessa klockor är också vattentäta till upp till 5 ATM, så du kan bära dem i poolen eller duschen.

En av de utmärkande funktionerna i Watch 6 är dess förmåga att mäta elektrokardiogram och blodtryck med hjälp av Samsung Health Monitor-appen. Dessa funktioner kan hjälpa dig att upptäcka tecken på förmaksflimmer eller högt blodtryck, vilket är vanliga tillstånd som kan öka risken för stroke eller hjärtinfarkt, men precis som Apple Watch är dessa avläsningar inte lika exakta som faktiska EKG-monitorer. Men för att upprätthålla en logg eller historik över ditt hjärtas mönster kan detta fortfarande vara ganska användbart.

Det är värt att notera att EKG- och BP-funktionerna godkänns av FDA för användning i USA, men de är inte avsedda att diagnostisera eller behandla något medicinskt tillstånd.

  Hur man blir verifierad på trådar

Watch 6-serien har också sensorer för att mäta blodets syremättnad, hudtemperatur, kroppssammansättning och stressnivåer, men återigen följer dessa funktioner trenden att tillhandahålla mätvärden som inte nödvändigtvis är användbara för grundlig analys förutom att hitta allmänna trender. Kroppssammansättningsspårningen fungerar genom att placera två fingrar på knapparna och vänta på att klockan ska slutföras, och hela processen är ganska snabb.

Zarif Ali / MakeUseOf

Slutligen kan dessa klockor spåra din sömnkvalitet och varaktighet, och tillhandahåller mätvärden som sömnstadier (lätt, djup, REM), din sömnpoäng (baserat på faktorer som varaktighet, konsistens, effektivitet och lugn) och din syrenivå i blodet under sömnen.

Noggrannhet

Samsung Galaxy Watch 6 är i allmänhet korrekt när det gäller att mäta hälso- och fitnessmätningar, men den kanske inte är lika exakt som medicinska enheter eller dedikerade sportklockor.

Jag testade Samsung Galaxy Watch 6 mot Apple Watch Series 8 för noggrannhet i hälsospårning, och jag fann att Watch 6 överensstämde med Apple Watch när det gällde att mäta hjärtfrekvens och SpO2.

Sammantaget är Samsung Galaxy Watch 6 en smartklocka som erbjuder många hälsoövervaknings- och träningsfunktioner för en enhet som är så elegant och kraftfull. Det kanske inte är lika exakt eller heltäckande som vissa andra enheter på marknaden, men det är lämpligt för de flesta användare som vill hålla reda på sin hälsa och välbefinnande.

Programvara, prestanda och batteritid

Galaxy Watch 6-serien är utrustad med en dubbelkärnig 1,4 GHz Exynos W930-processor, 2 GB RAM och 16 GB internminne. Genom att använda Watch 6-serien mot min Apple Watch Series 8 från förra året är det uppenbart att dessa smartklockor inte ger en så smidig upplevelse som du kan förvänta dig för en flaggskeppsenhet, och jag tror att det handlar om mjukvara.

För sammanhanget körde den ursprungliga Galaxy Watch från 2018 Samsungs TizenOS, och den presterade vackert. Jag kunde använda den klockan i mer än två år, och den presterade likadant som den gjorde dag ett. Ur förpackningen delar inte nya Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic samma känsla.

Zarif Ali / MakeUseOf

Visuellt är gränssnittet för OneUI över Googles WearOS mycket trevligare, och det öppnar upp möjligheten att ladda riktiga appar på klockan, men med dess nuvarande specifikationer är det uppenbart att dessa klockor är allvarligt underdrivna för operativsystemet de försöker köra . Jag har ständigt märkt en märkbar fördröjning när det gäller att öppna appar, hänga med i aktiviteter och i hela användargränssnittet i allmänhet; detta märktes särskilt med den vanliga Watch 6 och dess digitala ram, som kändes som att den skulle tåla tappade bildrutor när man scrollade över de olika menyerna.

Det känns nästan som att hårdvaran i Watch 6 var tänkt att köra Samsungs TizenOS, och jag är säker på att den skulle ha kört det utmärkt, men för en mer uppsvälld WearOS med ett OneUI-skinn ovanpå det, en dual-core processor och 2 GB RAM klipper inte det.

  13 marknadsplatser att anlita SEO-expert och komma före i konkurrensen

När det gäller batteritid är Galaxy Watch 6 utrustad med ett Li-Ion-batteri med en kapacitet på 300mAh för 40- och 43mm-varianterna, eller 425mAh för 44- eller 47mm-varianterna. De stöder trådlös laddning med hjälp av en magnetladdare eller någon Qi-kompatibel laddare, och Samsung betygsätter dessa klockor till två dagars användning för 40- och 43 mm-versionerna och upp till tre dagar för 44- och 47 mm-versionerna.

Zarif Ali / MakeUseOf

I verklig användning kom jag närmare en och en halv dags användning på de större modellerna. Detta inkluderar att ha alltid-på-skärmen aktiverad, tillsammans med automatisk hälsospårning. Det här är klockor som du måste ladda innan du går och lägger dig om du planerar att använda deras sömnspårningsfunktioner.

Sammantaget tror jag att om du kommer från en tidigare generation Samsung bärbar, kan förbättringarna av batterilivslängden och mjukvarukapaciteten genom WearOS vara värt det för dig, men dessa klockor kommer inte att ha samma flytbarhet och tillförlitlighet som du förväntar dig från Samsungs andra flaggskeppsenheter.

Ska du köpa Galaxy Watch 6?

Sammantaget är Samsung Galaxy Watch 6-serien en blandning av iterativa uppdateringar och gediget hantverk; för dem som är djupt rotade i Samsungs ekosystem erbjuder Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic en välbekant men ändå förfinad upplevelse som fungerar bra med andra Samsung-enheter. Den eleganta designen, de smalare ramarna och de robusta hälsospårningsfunktionerna är viktiga drag, särskilt för användare som söker en ny Android-baserad smartklocka. Watch 6-serien utmärker sig i sin estetiska dragningskraft och mångfalden av hälsomått den kan spåra, och det är svårt att argumentera för en alternativ smartklocka som skulle ge dig en likvärdig upplevelse.

Zarif Ali / MakeUseOf

Som sagt, du bör överväga begränsningarna; prestandan under WearOS, särskilt när det gäller mjukvaruflöde och lyhördhet, kanske inte uppfyller förväntningarna från Samsungs andra flaggskeppsenheter. I förlängningen gäller detta även batteritiden, som, även om den är anständig, kan kräva mer frekvent laddning än vissa användare skulle föredra. Dessa faktorer är avgörande för att avgöra om uppgraderingen är värd besväret.

För dem som redan är inom Samsungs ekosystem representerar Galaxy Watch 6-serien ett logiskt steg framåt, och erbjuder kontinuitet och kompatibilitet med befintliga enheter. Om du letar efter en ny Android-baserad smartklocka som balanserar design och funktionalitet är Galaxy Watch 6-serien svår att slå.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

$349 $430 Spara $81

Samsung Galaxy Watch 6-serien, med sin eleganta design och avancerade hälsospårning, är ett idealiskt val för användare i Samsungs ekosystem som letar efter en Android-kompatibel smartklocka. Men dess prestanda under WearOS och batteritid kanske inte uppfyller de höga förväntningarna som ställs av andra Samsung flaggskeppsenheter.