Så här lägger du till eller tar bort medlemmar från ditt YouTube Premium-familjemedlemskap

Viktiga takeaways

 • Lägg till upp till fem ytterligare medlemmar till din YouTube Premium-familjeprenumeration genom att följa några enkla steg.
 • Endast familjeadministratören kan ta bort medlemmar från planen genom att komma åt medlemsinställningarna.
 • Tänk på att alla medlemmar måste vara minst 13 år och bo i samma hushåll som familjeförvaltaren.

Om du har registrerat dig för ett YouTube Premium-familjemedlemskap vet du förmodligen att du kan lägga till upp till fem extra medlemmar. Men hur går du tillväga för att lägga till och ta bort medlemmar från din familjeplan? Här är vad du behöver veta.

Så här lägger du till medlemmar i din YouTube Premium-familjeprenumeration

Familjeprenumerationen låter dig lägga till fem personer från ditt hushåll – inte inklusive dig själv – till ditt medlemskap.

Följ dessa steg för att skapa din YouTube-familjegrupp:

 • När ditt familjemedlemskap är aktivt klickar du på din YouTube-profilikon och väljer Köp och medlemskap från rullgardinsmenyn.
 • Klicka sedan på Hantera medlemskap och sedan Redigera bredvid Familjedelningsinställningar.
 • Klicka på Skicka inbjudningar högst upp på den nya sidan under familjeadministratörens namn.
 • Skriv nu in namnen eller e-postadresserna till de medlemmar du vill lägga till. Du kan lägga till en enskild medlem eller flera medlemmar samtidigt.
 • När du är klar klickar du på skicka så skickas en inbjudan till varje medlem. Om du är den som blir inbjuden att gå med behöver du bara klicka på Acceptera inbjudan i e-postmeddelandet.
 • Om du går tillbaka till din familjedelningssida kommer du nu att kunna se vilka medlemmar som har accepterat din inbjudan, vilka inbjudningar som fortfarande väntar och hur många inbjudningar du har kvar.

  För att avbryta en medlems inbjudan som fortfarande väntar, klicka bara på deras profil och tryck på Avbryt inbjudan.

  Så här tar du bort medlemmar från din YouTube Premium-familjeprenumeration

  Endast familjeadministratören för YouTube Premium-familjemedlemskapet kan ta bort medlemmar. Här är hur.

 • När ditt familjemedlemskap är aktivt klickar du på din YouTube-profilikon och väljer Köp och medlemskap från rullgardinsmenyn.
 • Klicka på Hantera medlemskap och sedan Redigera bredvid Familjedelningsinställningar.
 • Hitta nu den medlem du vill ta bort och klicka på deras profil.
 • Det sista steget är att helt enkelt klicka på knappen Ta bort medlem. Medlemmen kommer att få ett e-postmeddelande som meddelar dem att de inte längre är en del av familjegruppen.
 • Medlemmar som vill ta bort sig själva kan göra det enkelt genom att följa samma steg, klicka på sin egen profil och välja Lämna familjegrupp.

  Samma process för att lägga till och ta bort medlemmar gäller om du använder YouTube-appen på din smartphone. Den enda skillnaden är att du hittar köp och medlemskap i dina inställningar. Dessutom har du möjlighet att skicka medlemsinbjudningar via telefonnummer.

  Viktiga faktorer att tänka på om din YouTube Premium-familjeprenumeration

  För att lägga till en medlem i familjegruppen måste du se till att de är minst 13 år eller äldre.

  Om du vill lägga till någon som är yngre än 13 år kan familjeadministratören skapa ett Google-konto åt dem och de läggs till i familjegruppen som en kontrollerad medlem.

  På så sätt kan du låta dina barn komma åt YouTube med ett kontrollerat Google-konto. Det är också viktigt att notera att utan ett eget separat Google-konto kan medlemmar inte gå med i familjegruppen.

  Dessutom har YouTube en regel att alla medlemmar måste bo i samma hushåll som familjeadministratören. Du behöver dock inte vara en faktisk släkting för att vara med.

  Ett par andra saker du kan dela inom din familjegrupp inkluderar Google Family Calendar, Google Assistance, Family Link, YouTube TV och tillgång till YouTube Music Premium.

  Dela YouTube Premium med hela familjen

  Om ditt hushåll älskar att använda YouTube och YouTube Music, men de vill dra nytta av fördelarna med en YouTube Premium-prenumeration, är det dags att registrera dig för en YouTube Premium-familjeprenumeration. Det bästa är att när familjeadministratören har registrerat sig är det superenkelt att lägga till och ta bort medlemmar.

  Se till att följa dessa enkla steg så att de andra medlemmarna i ditt hushåll kan börja uppleva och njuta av YouTube Premium.