Så här kontrollerar du vem som är ansluten till din Android-hotspot

Hitta den där personen som använder din Android-telefons mobildata.

Nyckel takeaways

 • Det är viktigt att övervaka vem som är ansluten till din hotspot för att förhindra att okända enheter konsumerar din värdefulla mobildata utan din vetskap.
 • Gå till avsnittet Mobile Hotspot i appen Inställningar för att kontrollera antalet enheter som är anslutna till din hotspot på din Android-enhet.
 • Om du hittar några okända enheter, ändra ditt hotspot-lösenord för att automatiskt koppla bort dem och skydda din integritet.

Om en okänd enhet ansluter till din mobildata kan den konsumera all din värdefulla mobildata innan du ens vet ordet av det. Lyckligtvis låter de flesta Android-smarttelefoner dig övervaka vem som är ansluten till din hotspot och filtrera bort okända enheter. Nedan visar vi hur du gör just det.

Så här ser du vem som använder din mobila hotspot i hemlighet

För att se hur många enheter som är anslutna till din mobila hotspot, följ stegen nedan på din Android-enhet:

 • Öppna appen Inställningar och navigera till Anslutningar > Mobil hotspot och internetdelning.
 • Förutsatt att Mobile Hotspot redan är aktiverad, tryck på (eller långtryck) på den för att öppna menyn för hotspot-inställningar.
 • Under Anslutna enheter hittar du en lista över enheter som är anslutna till din hotspot.
 • Stegen ovan förklarar hur du kontrollerar antalet enheter som är anslutna till din hotspot på en Samsung-telefon. Gränssnittet kan se annorlunda ut om du har en enhet från en annan tillverkare med ett annat användargränssnitt.

  Om du inte vet hur du får åtkomst till hotspot-inställningarna på din enhet trycker du på alternativet Mobile Hotspot i panelen Snabbinställningar och håller ned i några sekunder – det leder dig dit.

  Vissa Android-telefoner visar inte visningsnamnet för enheter som är anslutna till din hotspot, eller så skiljer det sig från användarnamnet som tilldelats dessa enheter. Därför måste du tillfälligt stoppa den delade internetanslutningen för alla anslutna enheter för att filtrera bort de okända.

  Om du hittar någon okänd enhet ansluten till din hotspot, ändra ditt hotspot-lösenord, så kopplas den automatiskt från. Sedan kan du återansluta dina enheter till hotspot med det nya lösenordet.

  Om du regelbundet använder telefonens hotspot-funktion för att komma åt internet på offentliga platser, bör du säkra hotspot-anslutningen för att förhindra inkräktare från att äventyra din integritet.

  Stoppa okända enheter från att tömma din mobildata

  Okända enheter som är anslutna till din hotspot kan tömma din mobildata och sakta ner internethastigheten för alla andra kända enheter som är anslutna till den. Så håll ett öga på antalet enheter som är anslutna till din hotspot och ändra ditt lösenord för att ta bort de okända.