Hur man testar YouTubes experimentella AI-funktioner just nu

YouTube hoppar på tåget med artificiell intelligens (AI) och testar några nya experimentella funktioner för plattformen. Medan de flesta användare kommer att behöva vänta på en bredare lansering, kan YouTube Premium-prenumeranter få en tjuvtitt på de experimentella tilläggen.

Vilka är YouTubes AI-funktioner?

YouTube testar två nya AI-funktioner, meddelade i en Googles supportinlägg den 6 november 2023. Funktionerna är ett konversationsverktyg för AI och kommentarsämnen som sammanfattas av AI.

YouTubes Conversational AI Tool

Konversations-AI-verktyget på YouTuve är mer eller mindre en chatbot. Du kan ställa frågor om videon du tittar på och få rekommendationer för liknande innehåll.

Om du till exempel är mitt i en matlagningsguide kan du be den om ugnstemperaturen utan att behöva pausa videon. Eller, om du vill ha rekommendationer för relaterat innehåll, kan du också begära det.

Chatboten kan också komma åt information från YouTube och webben för att dra in extra sammanhang. Du kan ta fram chatboten när som helst genom att trycka på Fråga-knappen på videons visningssida.

Även om det inte är tillgängligt i skrivande stund kommer det här verktyget att lanseras först i USA för Android-användare som är YouTube Premium-prenumeranter för att experimentera under de närmaste veckorna.

Det andra experimentella AI-verktyget på YouTube, kommentarssammanfattning, är också ganska intressant. Det här verktyget använder AI för att skanna alla kommentarer på en video och sammanfatta de viktigaste ämnena folk pratar om.

YouTubes verktyg för sammanfattning av kommentarer är endast tillgängligt på engelska i skrivande stund och testas på ett litet antal videor. Så du kanske inte ser det på varje video ännu. Men om du blir utvald som testare, kommer du att se de sammanfattade kommentarsämnena under det vanliga kommentarsavsnittet.

Så här får du åtkomst till YouTubes experimentella AI-funktioner

Om du vill ha tidig åtkomst och prova några av dessa nya experiment själv är det enklaste sättet om du redan är YouTube Premium-medlem. YouTube ger ofta Premium-användare tidig tillgång att testa nya funktioner.

Allt du behöver göra är att besöka youtube.com/new. Om du ser en uppmaning att prova ett nytt experiment, grattis du är med. Men kom tillbaka ofta om du inte ser något direkt; du kan ha tur.

Alternativt kan du välja att få åtkomst på din Android- eller iOS-enhet genom att trycka på fliken Du följt av inställningsikonen (kugghjulet) på

YouTube-appen. Tryck på Testa nya funktioner och aktivera alla tillgängliga experimentfunktioner som är tillgängliga för dig.

Det finns också en registreringslänk för feedback på samma sida, som du kan fylla i för att låta YouTube veta vad du tycker om dess experimentella funktioner och andra Google-produkter. Det kan vara början på några coola nya AI-verktyg på YouTube.

Att kunna testa experimentella funktioner kan bara vara en av de saker som hjälper dig att avgöra om YouTube Premium är värt pengarna.

Prova YouTubes nya AI-funktioner (om du har tur)

Det finns ännu inget besked om när YouTubes verktyg för konversation och sammanfattning av AI kommer att rulla ut för alla, men som Premium-medlem kan du prova dem nu om du får tillgång. Kolla sidan ”Prova nya funktioner” för att se om du är en av de lyckliga.

Vem vet vilka andra snygga AI-drivna funktioner YouTube kommer att rulla ut under de kommande dagarna? För nu, ha kul med konversations- och kommentarsammanfattningstilläggen.