Så här grupperar du Mission Control Windows efter appar på din Mac

Att hålla ett organiserat skrivbord kan förbättra ditt arbetsflöde genom att du sparar tid eftersom du vet var allt är. Även om det finns flera sätt att organisera ditt skrivbord, är ett enkelt sätt att hålla koll på allt att få Mission Control att automatiskt gruppera fönster efter program.

Nedan kommer vi att lära dig hur du grupperar dina fönster efter program i macOS och förklarar varför du bör göra det.

Så här grupperar du Windows efter program på din Mac

Att aktivera den här inställningen för Mission Control är en enkel process. Du kan göra detta via Systeminställningar. Följ dessa steg för att tillåta fönstergruppering efter program i Mission Control:

 • Gå till Apple-menyn > Systeminställningar från menyraden.
 • Välj sedan Desktop & Dock i sidofältet.
 • Rulla ned och växla till Gruppera fönster efter program i avsnittet Mission Control.
 • Det är allt du behöver göra. När du har aktiverat den här inställningen kommer dina fönster att grupperas efter sina respektive appar nästa gång du använder Mission Control.

  Varför du bör Group Mission Control Windows

  Mission Control är ett bra sätt att se alla dina öppna appar i en enkel vy. Du kan också visa och använda flera skrivbord i Mission Control för att hjälpa dig separera appar i sitt eget utrymme. Om du behöver hoppa mellan vissa appfönster ofta eller har dussintals fönster öppna, kan organisering av dem påskynda din process och förenkla saker eftersom du kan se appens ikon med gruppen.

  Det är verkligen värt att överväga om det mesta av din Mac-användning involverar flera appfönster. Men om du vill utnyttja en annan funktion för att hantera ditt arbetsflöde på din Mac, kan du använda Stage Manager, som låter användare hantera appfönster på en Mac eller iPad genom att ha dem åt sidan för snabb åtkomst samtidigt som du kan fokusera på vad som är viktigt på ditt skrivbord.

  Ett enkelt sätt att hålla ordning i uppdragskontroll

  Att hålla din Mac organiserad är smart för att hålla dig effektiv, särskilt om du använder den för jobbet. Mission Control är ett utmärkt verktyg som hjälper dig att ordna dina virtuella skrivbord och enkelt växla mellan appar. Men med denna enkla ändring av Mission Control kan du bättre använda den för att hålla ihop dina fönster.

  Det är också värt att utforska andra sätt att organisera din Mac, så att du kan ha allt precis som du vill ha det och veta var saker finns.