19 bästa CPU-kylare för att hålla din processor sval för bästa prestanda

Strävar efter att ditt system ska fungera som bäst? Skaffa din processor en av dessa bästa CPU-kylare!

Superhjältarna i våra datorer är CPU-kylarna. De ser konsekvent till att våra system är funktionella och förblir svala. Genom att ta bort ytterligare värme och förhindra överhettning hjälper CPU-kylare till att garantera att CPU:n presterar som bäst samtidigt som den är säker.

Här kommer vi att diskutera vikten av att kyla processorer och skillnaden mellan CPU- och bärbara kylare. Därefter kommer vi också att se hur man ansluter en CPU-kylare till en CPU. Slutligen kommer vi att titta på några av de bästa CPU-kylarna för att hålla din processor sval.

Vad är betydelsen av att kyla CPU:er?

Det är viktigt att kyla en CPU eftersom det hjälper till att förhindra överhettning av CPU:n (datorns hjärna). Processorn kan drabbas av överdriven värme som vi gör när temperaturen är hög. Kylning hjälper till att hålla allt inom ett behagligt temperaturintervall, vilket gör att processorerna kan arbeta snabbare och intelligentare samtidigt som vi förbättrar vår prestanda.

Dessutom förlänger dess livslängd att behålla processorns kyla. Vårt system är mindre sannolikt att agera, frysa eller ha problem när processorn hålls kall. En annan underbar sak är att effektiv kyla kan bidra till energibesparing och sänka våra elkostnader. Det garanterar också smidig drift och skyddar mot skador på våra ovärderliga datorkomponenter.

Vad är skillnaden mellan en CPU-kylare och en bärbar datorkylare?

En CPU-kylare erbjuder bättre prestanda och anpassningsbarhet. Designen av en CPU-kylare är exklusiv för att kyla en stationär CPU. Å andra sidan är en laptopkylare portabel och kompatibel med olika typer av bärbara datorer, vilket kyler hela den bärbara datorn. Nedan ges några punkter som skiljer dem åt.

Syfte

En stationär dators centralenhet eller processor är avsedd att kylas särskilt av en CPU-kylare. Tvärtom kyler en bärbar datorkylare hela den bärbara datorn snarare än bara CPU:n.

Placering

CPU-kylare, inklusive en kylfläns och fläkt, installeras ofta direkt på CPU:n för att avleda värmen ordentligt. Däremot hålls en bärbar datorkylare under datorn med inbyggda fläktar för att förbättra luftflödet runt datorns inre delar.

Kylningskapacitet

Eftersom stationära processorer producerar mer värme måste processorkylare vara mer kraftfulla och effektiva vid kylning. Men bärbara datorer förbrukar mindre ström och producerar mindre värme än specialiserade CPU-kylare, så deras kylkapacitet är ofta mindre.

Kompatibilitet och anpassningsbarhet

Olika CPU-kylare erbjuder olika storlekar, stilar och prestandanivåer, inklusive alternativ för både vätske- och luftkylning. Dock finns laptopkylare i olika former och storlekar för att stödja olika bärbara modeller och storlekar.

Storlek och vikt

Eftersom CPU-kylare behöver mer kylkapacitet är de ofta större och tyngre, medan laptopkylare är portabla. Du kan ta dem med den bärbara datorn för bättre kylning när du är på resande fot, eftersom de är lätta.

Kolla in de bästa kylkuddarna för bärbar dator!

Hur installerar man en CPU-kylare?

Att installera en CPU-kylare i din processor kan hindra dig från att gå igenom hindren att skaffa en tekniker och betala extra pengar. Du kan enkelt installera CPU Cooler genom att följa enkla steg. Nedan följer några enkla steg som är vanliga vid installationen av de flesta CPU-kylare.

 • En kylfläns som vilar ovanpå processorn och är fäst med fästen eller skruvar fungerar som fixering för CPU-kylaren.
 • För förbättrad värmeöverföring placeras termisk pasta mellan CPU:n och kylflänsen.
 • Klämmor eller skruvar hjälper till att fästa fläkten på CPU-kylarna.
 • Dessutom kan vissa CPU-kylare behöva en bakplatta för extra stöd.
 • Standard CPU-kylare kan innehålla fästen eller hållarklämmor för att hålla dem på plats.
 • En bakplatta monterad kylare, pump och vattenblock är anslutna till processorn för vätskekylningssystem.
 • Beroende på designen kan CPU-kylarens anslutningsmetod använda skruvar, spakar eller stift.

När du installerar CPU-kylarna, gå igenom användarmanualerna som finns i CPU-kylarsatserna. Se också till att du vidtar alla större försiktighetsåtgärder när du installerar kylarna.

Noctua NH-U12A chromax, 120 mm

NH-U12A chromax är den helsvarta varianten av Noctuas NH-U12A förstklassiga tysta CPU-kylare. Det finns moderna NF-A12x25 PWM-fläktar, och den har en asymmetrisk entorns kylflänsdesign. Detta gör det möjligt för NH-U12A att kombinera den bästa kylningsprestanda med exceptionell drifttysthet och exceptionell kompatibilitet med RAM, fodral och PCIe.

 • Chromax-varianten kombinerar dock dessa fördelar med ett sofistikerat stealth-utseende tack vare sina svarta fläktar och kylfläns.
 • Det är en pricken över i:et på grund av SecuFirm2-monteringsmekanismen med flera uttag.
 • Noctuas entusiastklassade NT-H1 termiska blandning finns också med denna CPU-kylare.

NH-U12A chromax är ett premiumalternativ för kunder som letar efter en mycket kompatibel 120 mm kylfläns som kan motsvara prestandan för 140 mm enheter samtidigt som den ser utmärkt ut.

Corsair iCUE H150i Elite

Corsair iCUE H150i Elite Liquid CPU Cooler erbjuder robust, högpresterande kylning och ett fantastiskt utseende. Den är kompatibel med både Intel®- och AMD®-processorer. För att distribuera värme längs en 360 mm radiator använder den fokuserad kylning med AirGuide-tekniken.

 • Fläktarna på denna CPU-kylare snurrar med upp till 2100 rpm
 • Ditt system är upplyst i svala färger av de ultraljusa CAPELLIX-lysdioderna.
 • Dess kontroller styr upp till sex fläktar.

Modifieringar av fläkthastighet, RGB-ljushantering och systemtemperaturövervakning är alla möjliga av den robusta programvaran Corsair iCUE. Den är enkel att installera och fungerar med många moderkortsuttag, inklusive Intel® och AMD®. H150i ELITE CAPELLIX XT erbjuder ett helt nytt perspektiv på CPU-kylning.

Thermaltake TOUGHLIQUID 360

TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync AIO Cooler från Thermaltake är en allt-i-ett vätskekylare med ett TOUHFAN 12-system.

 • Den hållbara TOUGH FAN 12 snurrar vid 2000 RPM och stöder Waterblock ARGB-belysning.
 • Den har en inbyggd kontroller och ett vridbart lock med sex lysdioder. Du kan hantera dem med moderkort som stöder 5V RGB.
 • Dessutom rymmer TOUGHLIQUID-serien Intel, AMD och alla nya sockeltyper.

Det faktum att TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync är en vätskekylare som stöder moderkort med 5V RGB-kompatibilitet är dess finaste egenskap.

NZXT Kraken CPU flytande kylare

NZXT Kraken CPU Liquid Cooler stöder en 1,54″ kvadratisk LCD-panel med 240×240 upplösning. Med NZXT CAM-programvara på denna kylare kan du visa en favoritbild, spåra PC-prestandaindikatorer i realtid, infoga onlineinformation och mer.

 • Skärmmaterial kommer till liv tack vare skärmens starka 300 cd/m2 bakgrundsbelysning och 30 Hz uppdateringsfrekvens.
 • Kraken CPU Liquid Coolers kraftfulla Asetek-pump kan rotera med upp till 2800 RPM för att säkerställa effektiv och tyst kylvätskecirkulation.

Dess vätskedynamiska lager och RGB Core Fans erbjuder den perfekta blandningen av statiskt tryck och luftflöde för effektiv kylning och livfull RGB-belysning. Den enda breakout-anslutningen som går från pumpen till moderkortet på Kraken CPU-kylaren gör också installationen enkel.

Cooler Master’s MasterAir MA624

Med dubbla fläktar och ett torn erbjuder Cooler Masters MasterAir MA624 Stealth dubbel prestanda i en elegant design. Den ståtar med helsvart utrustning, och trots sitt dystra hölje är det inget att ta lätt på.

 • Dubbla 140 mm SickleFlow-fläktar och två kylflänsar i tornet är kännetecken för MA624-modellen.
 • Fläktarna bidrar till att leverera ett kraftfullt Push-Pull-arrangemang, med sina sex rör och den nickelpläterade basen som synkroniserar för att snabbt ta bort värme.

MA624 inkluderar en valfri tredje 120 mm fläkt som kan stängas av för det nödvändiga RAM-utrymmet. Det är det ultimata värmesprängande dolda vapnet för din CPU.

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB

Den senaste 8:e generationens pumplösning från Asetek driver ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, som erbjuder högpresterande kylning för spelsystem. Den erbjuder högpresterande CPU-vätskekylning med raffinerad estetik och är också den idealiska AIO flytande CPU-kylningslösningen för RGB-entusiaster.

 • Denna CPU-kylare har en trefasmotorpump installerad. Den ger den bästa kylprestanda med mer flöde och lägre impedans.
 • ASUS-exklusiva Anime Matrix är en liten LED-skärm som kan visa grundläggande systemstatistik, animematerial som endast är tillgängligt för ROG-användare och anpassade animationer.

CPU-kylarens premium ROG ARGB-fläktar producerar tyst ljud och mycket luftflöde. ROG RYOU är ett mästerverk gjord av aluminium med vakuumbelagda linser för ett premiumutseende.

MAG CORELIQUID R-serien

Allt du letar efter i en vätskekylare finns i MAG CORELIQUID R-serien. Den använder olika högkvalitativa material som erbjuder pålitlig uthållighet och högeffektiv värmeavledningsteknik.

 • Denna CPU-kylare ger dig ett lättanvänt 270-graders roterande blockhuvud och ARGB-belysning.

Hela MAG CORELIQUID:s konstruktion misslyckas inte med att leverera pålitlig kylning utan några kompromisser.

Thermaltake TH360 ARGB

TH360 ARGB Sync AIO Liquid Cooler är en trippel 120 mm högt statiskt tryckfläkt, en allt-i-ett vätskekylare. Den innehåller ett vattenblock, en högpresterande radiator och 16,8 M RGB-färgbelysning med förinställda belysningsinställningar via den smarta fläktkontrollen.

 • ARGB-kontrollern låter användare växla mellan LED-lägen, LED-färger och ljushastigheter när den paras ihop med ett moderkort utan en 5V adresserbar RGB-header.
 • Den här kylarens förstklassiga, pålitliga pump möjliggör optimal vattencirkulation och kyler kopparplattan kontinuerligt.
 • En högpresterande kopparbottenplatta på ARGB Cooler påskyndar värmeledningsförmågan.

TH360 ARGB Sync kräver minsta möjliga hårdvaruutrymme och erbjuder enkel installation och underhållsfri drift.

ID-COOLING PINKFLOW 240

Med en 240 mm radiator designad för CPU-kylning är PINKFLOW 240 en allt-i-ett RGB flytande CPU-kylare. Den har en unik design med två RGB-kylfläktar, och du kan justera dem för att passa din PC-layout och ett adresserbart RGB LED-pumphuvud.

 • PINKFLOW 240:s CPU-vattenkylare är utrustad med en 240 mm radiator och två 120 mm PWM-fläktar för utmärkt värmeöverföring från CPU:n.
 • Du kan anpassa RGB-belysningen på pumpen och fläktarna för att passa din PC-design.

En liten kabelkontroller finns tillgänglig för icke-RGB-moderkort för att justera färger. PINKFLOW 240 adresserbara RGB-lampor kan synkroniseras med moderkortet via en 5V 3 PIN-anslutning.

EVGA CLCx 240 mm allt-i-ett LCD

CLCx-serien är uppföljaren till de högt ansedda EVGA CLC Allt-i-ett CPU-vätskekylarna. En 2,1-tums 480×480 LCD-skärm finns med denna CPU-kylare för att visa systemtemperaturer eller användarskapad grafik och animationer.

 • Den här CPU-kylarens största funktion är 7:e generationens Asetek vattenpump.
 • Den kommer med en komplett kylfläns i 100 % koppar som är kompatibel med AMD och Intel LGA.
 • Den 240 mm tvåfläkts kylaren i CLCx-serien är utrustad med helt nya 120 mm EVGA Hydro-Dynamic Bearing ARGB-fläktar.

EVGA CLCx-serien erbjuder den mest effektiva kylningen och tystaste flödet någonsin på en EVGA AIO med ett helt nytt tillvägagångssätt för AIO CPU vätskekylare.

Vetroo V360 flytande CPU-kylare

Vetroo V360 Liquid CPU Cooler-fläktar och pump har adresserbar RGB-belysning som du kan synkronisera med moderkortet via ett 5V trestiftsgränssnitt för att leverera jämn och levande belysning.

 • Tre PWM-fläktar, som erbjuder större luftflöde och mindre buller, kan automatiskt ändra sin hastighet i enlighet med CPU-temperaturen.
 • En mer effektiv kall platta, en sprutande kopparbotten, en specialiserad pump och fläktar designade för statiskt tryck ingår alla i Vetroo V360 Liquid CPU Cooler. De ger optimal värmeöverföring från CPU:n.

Du kan använda kontrollern som följer med denna kylare för att implementera PWM- och ARGB-synkronisering.

AORUS WATERFORCE X 360 AIO

AORUS WATERFORCE X 360 är ett allt-i-ett-system som erbjuder fantastisk prestanda. Din avancerade CPU:s värme kommer att avledas effektivt och tyst av AORUS WATERFORCE X 360.

 • AORUS CPU-kylare har en distinkt 60×60 mm cirkulär fullfärgs-LCD, videouppspelning och kapacitet för skräddarsydd text.
 • Den inkluderar högeffektiva ARGB-fläktar med låg brus och grafen nano-smörjmedel.

Med hjälp av RGB FUSION 2.0 kan du sömlöst kombinera denna allt-i-ett-vätskekylare med dina andra Aorus-produkter.

DeepCool LS720 SE CPU KYLARE

En allt-i-ett flytande CPU-kylare, DeepCool LS720 SE är konstruerad på en revolutionerande vattenpumpsdesign för bästa prestanda och erbjuder pålitlig, högpresterande kylning. LS720 SE tvåkammarpumpen cirkulerar den kalla vätskan genom motorkammaren för att kyla motorn efter att ha fört in den i kylplattan för att kyla CPU:n.

 • Kombinationen av en högdensitetsradiator och fjärde generationens pump finns i LS720 SE CPU-vätskekylaren.
 • Det är det bästa alternativet för överklockning av speldatorkonstruktioner och har tre fläktar för 300w TDP effektiv värmeavledning.

Den anodiska oxidationsbeläggningen på aluminiumlegeringsskalet skapar ett premiumutseende med bra styvhet och förhindrar åldringsproblem som orsakas av fukt efter långvarig användning.

ARCTIC Liquid Freezer II 240

När det gäller kompakt vattenkylning överträffar ARCTIC Liquid Freezer II 240 Water Cooler-serien rutinmässigt alla förväntningar. De har skapat ett unikt monteringssats för Liquid Freezer II som gör att kylplattan kan placeras rakt över CPU-hotspot samtidigt som den möjliggör en idealisk värmespridning.

PWM-styrd Liquid Freezer II styr hastigheten på sin vattenpump och fläktar, vilket resulterar i mycket lägre strömförbrukning för alla AIO-komponenter och betydligt lägre ljudnivåer vid låga och normala belastningar.

Den fiberförstärkta 45 cm slangen i Liquid Freezer II kan installeras även i stora fall och undviker effektivt kylmedelsavdunstning.

Lian Li GALAHAD AIO

GALAHAD CPU Cooler är en superb allt-i-ett CPU-kylare som främst är designad för att förbättra ditt systems prestanda.

 • Den finns i två storlekar – 240 mm och 360 mm.
 • Utöver det kommer den i två färger: svart och vit.
 • ARGB-fläkten med högt statiskt tryck som kommer med denna CPU-kylare har ett variabelt hastighetsområde på 800 till 1900 rpm.

Den har PWM och DC driftlägen. GALAHAD CPU Coolers adresserbara RGB-lysdioder ger ljusare och mer utarbetade belysningsskärmar.

Phanteks Glacier One 360 ​​MPH

Phanteks Glacier One 360 ​​MPH är en flytande CPU-kylare som kan kyla kraftfulla CPU:er samtidigt som den fungerar tyst.

 • Med tryckoptimerade fläktblad ger de tre 120 mm MP PWM-fläktarna maximalt luftflöde, lågt ljud och bra kylprestanda.
 • En ruta av härdat glas med integrerad D-RGB-belysning och tre D-RGB Halos-fläktramar är en del av Glacier One 360 ​​MPH:s infinity-spegelpumplockdesign.

För att hantera, synkronisera och utöka ditt belysningssystem kan du enkelt ansluta till ett Phanteks-chassi eller moderkort som har D-RGB-stöd.

XPG LEVANTE X

XPG LEVANTE X-seriens kylare är kompatibla med ett brett utbud av Intel- och AMD-moderkortsplattor, vilket ger dig friheten att matcha denna kylare med vilken nuvarande CPU du vill ha.

 • Det förbättrar luftflödet med en ny design med två lager fläktblad.
 • Dessutom har denna CPU-kylare intensiva lufttrycksfläktar som effektivt leder bort värme.

LEVANTE X erbjuder mycket effektiv kylning tyst och effektivt tack vare sin förbättrade pump- och kylplattaintegrering, vilket minskar fel på anslutningspunkter.

ASUS ROG Strix LC II CPU-kylare

ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB CPU-kylare är det perfekta valet för RGB-älskare. Den erbjuder estetiskt tilltalande högpresterande CPU-vätskekylning.

 • Med ett arbetsområde som börjar vid 840 RPM ger den 7:e generationens Asetek-pump som driver denna CPU-kylare utmärkt kylning och lite brus.
 • ASUS CPU-kylarens slutna kretsdesign kommer med adresserbara RGB-kylarfläktar.

Du kan förvänta dig att RGB-kylarfläktarna förbättrar din konstruktion med spektakulära flerfärgsljuseffekter samtidigt som de släpper den fulla kapaciteten hos din olåsta Intel- eller AMD-processor.

Corsair iCUE H170i Elite LCD XT

CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT Liquid CPU Cooler förser din CPU med praktisk, skräddarsydd kylning. Den har en anpassad LCD-panel som visar systeminformation, GIF och foton.

 • Med hastigheter på upp till 1700 rpm ger CORSAIR AF RGB ELITE PWM-fläktar exceptionellt lågbrusluftflöde.
 • För att sprida värme längs en 420 mm radiator använder denna CPU-kylare AirGuide-tekniken för fokuserad kylning.

Genom att ansluta till den sofistikerade CORSAIR iCUE-mjukvaran och den integrerade CORSAIR iCUE COMMANDER CORE kan du styra upp till sex fläkthastigheter och koordinera synkroniserad RGB-belysning.

Slutsats

Alla datorentusiaster eller rutinerade användare bör seriöst överväga pålitlig processorkylning. Det förbättrar den övergripande systemstabiliteten och energieffektiviteten och förlänger processorns och andra komponenters livslängd. CPU-kylare kan ge långvariga fördelar och en tystare datormiljö med lämplig installation och efterlevnad av tillverkarens rekommendationer.

CPU-kylare kommer att utvecklas ytterligare i takt med att tekniken går framåt, och erbjuder ännu bättre kylningslösningar för att matcha de ökande behoven hos dagens datoranvändning. Att noggrant välja en CPU-kylare garanterar att våra datorer fungerar snabbt och effektivt och förblir svala under hela deras användbara liv.

Du kan också utforska några bästa CPU-stresstestprogram för programmerare och spelare.