Så här fixar du laddningsproblem med iOS 15

iOS 15 släpptes förra månaden. Liksom de flesta iOS-uppdateringar har användare installerat uppdateringen en masse. För de flesta användare har uppdateringen gått smidigt men vissa användare har problem med att ladda sina enheter. Denna bugg plågar både iOS-användare, dvs. iPhone-användare, och iPadOS-användare, dvs. iPad-användare.

Laddningsproblem med iOS 15

Laddningsproblemen på iOS 15 visar sig på följande olika sätt.

Enheten slås inte på efter timmars laddning
Enheten laddas inte via en kabel
Dålig batteritid

Enheten slås inte på efter timmars laddning

Om din enhet inte laddas efter att du har uppdaterat din enhet till iPadOS 15 eller iOS 15, prova följande korrigeringar.

Se till att du använder en original Apple-kabel och laddare. Uppdateringen kan ha orsakat problem med tredje parts kablar. Det är alltid en bra idé att använda originalkabeln och laddaren.
Kontrollera strömkällan: om du använder ett direkt eluttag, kontrollera om det är löst och försök byta till ett annat. Om du laddar enheten genom att ansluta den till en USB-port på din dator byter du till en annan port eller byter till en direkt strömkälla.
Rengör din port; om porten är smutsig (den kan bli igensatt av damm) kan den störa laddningen. Rengör den med en mycket mjuk borste.
Om du använder ett Windows-system, öppna iTunes och anslut sedan iPhone till ditt system. På macOS, se till att du har Finder öppen och anslut sedan iPhone till din Mac. Telefonen kommer att slås på.

Enheten laddas inte

Om din enhet inte laddas, men den fortfarande är på, dvs du har lite laddning kvar, gå igenom dessa korrigeringar.

Starta om enheten; tryck på volym upp och volym ned-knappen och håll sedan ner ström-/viloknappen. Skjut strömreglaget för att stänga av telefonen. Anslut telefonen till en strömkälla och låt den slås på. Den ska börja laddas normalt.
Försök att återställa telefonen till fabriksinställningarna men se till att du har allt säkerhetskopierat först. Fabriksåterställningen raderar all data på telefonen. Öppna appen Inställningar. Gå till Allmänt>Överför eller återställ iPhone>Återställ. Välj Radera allt innehåll och inställningar.
Se till att du använder en original Apple-kabel och en original laddningskontakt.

Dålig batteritid

Många användare har klagat på att deras telefons batteri laddas ur för snabbt. Den enklaste lösningen är att uppgradera till den senaste iOS-versionen. iOS 15 hade problem med batteridränering men iOS 15.1 har inte detta problem.

Öppna appen Inställningar på din iPhone.
Gå till Allmänt>Programuppdatering.
Installera den senaste uppdateringen.

Slutsats

Batteriets dräneringsproblem är det vanligaste problemet. Det verkar påverka användare på äldre iPhone-modeller. De med en iPhone 13 verkar inte uppleva det mycket. Uppgradering till den senaste versionen av iOS bör lösa de flesta problem. Om din telefon inte går att slå på är det bäst att ta in den för en reparation och en kontroll.