Så här får du Windows 10 File Explorer-bandet på Windows 11

Spread the love

Windows 11 har ett distinkt annat användargränssnitt från Windows 10. Du kommer att märka de rundade hörnen och ikonerna direkt, men det finns andra gränssnittsändringar också. Menyfliksområdet File Explorer i Windows 11 har gjorts om. De viktiga knapparna är fortfarande lättillgängliga men många av de mindre använda inställningarna har gömts undan under menyer.

Windows 10 File Explorer-band på Windows 11

Det nya bandet i File Explorer på Windows 11 ser inte dåligt ut men det är mycket mindre funktionellt som bandanvändarna har vant sig vid med Windows 8.1 och Windows 10. Bandet var utmärkt när det gäller UI och funktionalitet. Den goda nyheten är att du fortfarande kan få tillbaka den i Windows 11.

  Importera iTunes-spellistor till Modern UI Music App i Windows 8

Skaffa Windows 10 File Explorer-band på Windows 11

För att få Windows 10 File Explorer-bandet på Windows 11 måste du redigera registret vilket betyder att du behöver administratörsrättigheter på Windows 11-systemet.

Tryck på kortkommandot Win+R för att öppna körrutan.
I körrutan anger du regedit och trycker på Enter-tangenten.
Gå till detta värde: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionShell Extensions
Högerklicka på Shell Extensions och välj New> Key.
Namnge den nya nyckeln Blockerad.

Välj den blockerade nyckeln och högerklicka på den.
Välj Nytt>Strängvärde.
Namnge det nya värdet {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}.
Klicka på Ok och stäng registerredigeraren.
Starta om systemet.
Öppna File Explorer och du kommer att se Windows 10-bandet.

  Hur man återställer Windows 10 utan att förlora data

Ändra mappvy

Även om metoden ovan fungerar, kan du behöva utföra ett steg till om du inte ser menyfliksområdet för Windows 10 File Explorer.

Öppna File Explorer.
Klicka på knappen för fler alternativ på menyfliksområdet.
Välj Alternativ från menyn.
I fönstret som öppnas, aktivera ”Starta mappfönster i en separat process”.
Klicka på Ok.
Starta om systemet.

Obs: om du har problem med att komma åt mappalternativ från Filutforskaren i Windows 11 kan du komma åt det från Kontrollpanelen. Kontrollpanelen har inte tagits bort i Windows 11.

Slutsats

Windows 11 är i sitt pre-release stadium för tillfället så det är möjligt att bandet kommer att se annorlunda ut när det äntligen släpps för allmänheten. Som sagt, det är högst osannolikt att Windows 10 File Explorer-bandet kommer att läggas tillbaka till Windows 11. Detta trick gör att du kan få tillbaka det gamla bandet och vi hoppas att Microsoft inte blockerar det. Det går bättre än att behöva installera en tredjepartsapp för att ändra användargränssnittet. Till denna dag använder många Windows 8.1- och Windows 10-användare ClassicShell och dess gafflar för att få startmenyn de gillar istället för vad operativsystemet erbjuder. Det är ett slöseri med systemresurser att behöva köra en app helt enkelt för att ändra utseendet på ett system.

  Hur man stoppar Skype från att starta automatiskt på Windows 10