Så här öppnar du applistan i Windows 11

Microsoft är inte färdig med att experimentera med Start-menyn. Startmenyn i Windows 8 var inget annat än en katastrof och blev en av de värsta kritikerna mot operativsystemet. Microsoft var så småningom tvungen att ”fixa” det men Windows 11 har en ny Start-meny som skiljer sig från Start-menyn i Windows 10, Windows 8 och Windows 7. För användare kommer det att finnas en inlärningskurva, och möjligen en del rasande.

Applista i Windows 11

Startmenyn på Windows 11 är annorlunda men den har fortfarande en applista, dvs en lista över varje enskild app som är installerad på systemet. Användare kan klicka och app för att öppna den. Tricket är att ta reda på hur man kommer åt applistan.

Öppna applistan i Windows 11

Applistan är lätt att komma åt men inte lika lätt att hitta eftersom det nya Start-menyfönstret 11 fortfarande visar fästade appar (plattor är inte längre en sak).

Klicka på Start- eller Windows-knappen i aktivitetsfältet för att öppna Start-menyn.
Klicka på Alla appar i det övre högra hörnet.
Du kommer att se applistan. Bläddra igenom den och välj en app att öppna.

Applista kortnummer

Startmenyn på Windows 11 är annorlunda men den har fortfarande funktioner från Windows 10 Start-menyn. Snabbvalet har förts över. Om du klickar på en bokstav i applistan, t.ex. A, kommer du till snabbvalet. Klicka på en annan bokstav, t.ex. F, så hoppar du till avsnittet med appar som börjar med bokstaven F. Det gör surfandet betydligt enklare.

Hämta Windows 10 Start-menyn i Windows 11

Det finns ett registerhack som kunde återställa startmenyn i Windows 10 i Windows 11. Även om det fungerade då, har det blockerats av Microsoft. Detta är inte oväntat och du kommer sannolikt att se detta hända med många andra registerrelaterade justeringar som kommer att upptäckas medan Windows 11 är i beta.

När Windows 11 görs tillgängligt för allmänheten kommer det att fungera mycket annorlunda än hur det gör nu under förhandsgranskningen.

Slutsats

Startmenyn i Windows 11 är indelad i sektioner med fästade appar som visas högst upp i en rullningsbar. Det här avsnittet är rullningsbart, vilket betyder att när du fäster en app på Start-menyn kommer det att förlora dess nytta något. När du har fäst en app för många på Start-menyn, kommer de att visas på nästa ”sida” och användarna måste rulla för att öppna dem. Mappar eller appgrupper har också tagits bort. Låt oss hoppas att sökfältet fungerar tillräckligt bra för att konkurrera med Spotlight på macOS. Om den gör det kan du hitta dig själv att använda den för att öppna appar.