The Fall of Max Payne på Linux

Max Payne 2: The Fall of Max Payne är uppföljaren till det ursprungliga Max Payne-spelet utvecklat av Remedy och publicerat av Rockstar. Den följer detektiven Max Payne och fortsätter hans berättelse. Så här spelar du det på Linux.

Att få Max Payne 2: The Fall of Max Payne arbetar på Linux

Max Payne 2: The Fall of Max Payne är ett Microsoft Windows-spel, men eftersom det släpptes på Steam fungerar det ganska bra på Linux. För att komma igång med att ställa in det här spelet måste du installera Steam på din Linux-dator.

Installera Steam

För att installera Steam på Linux, öppna ett terminalfönster. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet följer du installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu, installera det med Apt-kommandot nedan.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerar på Debian, och det bästa sättet att installera det är att ladda ner Steam DEB-paketet direkt till din dator från Valves webbplats. För att göra det, använd följande wget-kommando nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner Steam DEB-paketet till din dator kommer du att kunna installera det. För att installera programvaran, använd följande dpkg-kommando nedan.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är installerat på din Linux-dator, använd följande kommando apt-get install -f nedan för att korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationen.

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare, men ”multilib”-programvaran måste vara aktiverad. För att aktivera det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare.

Inuti konfigurationsfilen, lokalisera ”multilib”-sektionen och ta bort #-symbolen. Ta också bort den symbolen från raderna direkt under den. Spara sedan och synkronisera Arch med de officiella servrarna.

sudo pacman -Syy

Slutligen kan du installera Steam-appen på Arch med kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du är på antingen Fedora eller OpenSUSE, är Steam installerat via programvaruförråden som ingår i systemet. Med det sagt är Steam-appen mycket mer tillförlitlig på dessa operativsystem om du installerar den via Flatpak, och vi föreslår dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak måste du först ställa in Flatpak runtime på din dator. För att göra det, vänligen följ vår djupgående guide om hur du ställer in Flatpak på Linux.

När körtiden är inställd och redo att användas, kommer du att kunna installera Steam via Flathub-appbutiken med hjälp av kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Max Payne 2 på Linux

Med Steam installerat och redo att köra, starta appen på ditt skrivbord och logga in med dina användaruppgifter. Efter det, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Max Payne 2 att fungera på din Linux-dator!

Steg 1: Hitta ”Steam”-menyn och klicka på den med musen för att komma åt Steam-menyn. Inuti Steam-menyn, hitta knappen ”Inställningar” och klicka på den för att komma åt Steam-inställningarna.

I Steam-inställningarna hittar du ”Steam Play” och markerar sedan både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Välj ”OK”-knappen för att bekräfta dina inställningar.

Steg 2: Hitta knappen ”Butik” och klicka på den med musen för att komma åt butiken. Inuti butiken, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”Max Payne 2” i sökrutan och tryck på Enter för att se resultaten.

Titta igenom resultaten för ”Max Payne 2” och välj det med musen för att gå till spelets Steam-butikssida.

Steg 3: På Max Payne 2 Steams butikssida hittar du den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klickar på den med musen. När du väljer den här knappen kommer spelet att läggas till din Steam-vagn.

Klicka på kundvagnsikonen i det övre högra hörnet med musen och följ processen för att köpa Max Payne 2 på ditt Steam-konto.

Steg 4: Klicka på ”Bibliotek” och gå till ditt Steam-bibliotek. Hitta sedan sökrutan och skriv ”Max Payne 2”. Klicka på ”Max Payne 2” för att komma åt spelets Steam-bibliotekssida.

Leta upp den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den med musen för att ladda ner och installera Max Payne 2 till din Linux-dator. När processen är klar kommer den blå knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den för att starta spelet.

Njut och lycka till med spelandet!