Så här får du en satellitvy över ditt hus med Google Earth

Google Earth (och Google Maps) är det enklaste sättet att få en satellitvy över ditt hus och grannskap. Detta gör det möjligt för vem som helst att åka till vilken del av världen som helst, få omedelbar geografisk information för det området och till och med se ditt hus med en flygvy.

I den här artikeln visar vi dig hur du använder Google Earths högupplösta satellitbilder för att hitta ditt hus och få en flygbild. Naturligtvis kommer de inte att vara levande flygbilder utan kommer att hämtas från de senast uppdaterade datamängderna i Google Earth.

Obs! Google Earth Pro är helt gratis att ladda ner på stationära datorer, och du kan till och med använda webbversionen i Chrome och mobilapparna på Android eller iOS. Google Earth körs även på Firefox, Edge och Opera.

Jämföra Google Earth Satellite View vs. Google Maps

Google Earth och Google Maps använder samma satellit-/flyg- och gatuvybilder för att ge dig fantastiska data om vår planet. Några saker som sökning och vägbeskrivningar är också lika i båda.

Men det finns betydande skillnader mellan Google Earth och Google Maps också.

 • Google Earth är en virtuell 3D-glob, medan Google Maps används mer som en 2D-karta, även om den har 3D-funktioner.
 • Google Maps är ett mer robust lokalt verktyg. Med Google Maps kan du hitta och dela vägbeskrivningar och utforska din ort med en fintandad kam. Det håller också denna information synkroniserad över alla dina enheter.
 • Google Earth och dess satellitbilder kan se likadana ut jämfört med Google Maps. Detta beror på att båda har satellitskiktet. Men det erbjuder en viktig skillnad: en bättre uppsättning lager.

Tack vare Voyager-funktionen i Google Earth kan du utforska intressanta kulturer och vår planets natur i all ära. Men, som videon nedan berättar, är Google Maps för att hitta rätt; Google Earth är till för att gå vilse.

Kort sagt: När du vill gå från punkt A till punkt B, använd Google Maps. Använd Google Earth när du vill utforska världen i all sin högupplösta 3D-härlighet.

Starta Google Earth för roliga virtuella resor och utnyttja dess många praktiska fördelar.

1. Ta en flygvy över ditt hus med Google Earth

De virtuella resorna låter dig besöka vilket land som helst på jorden. Men du kommer fortfarande som standard att söka efter en flygbild av ditt hus. När du når din adress kan du flyga från yttre rymden och zooma ner till gatunivå.

Att söka efter en satellitvy av ditt hus fungerar på alla versioner av Google Earth. Skärmdumpen nedan är från Google Earth Pro för skrivbordet som du kan använda för mer avancerade användningsområden som att importera och exportera GIS-data.

Så här hittar du ditt eget hus:

 • Gå till sökrutan uppe till vänster och ange din adress.
 • Dubbelklicka på din adress i sökresultaten. Google Earth flyger dig till ditt grannskap.
 • Dra Pegman-ikonen för att komma åt Street View och få en närmare titt på ditt hem. Använd knappen uppe till höger för att växla mellan en Street View och en marknivåvy av ditt hus.
 • Välj Avsluta marknivåvy för att återgå till flygvyn över ditt hus.
 • Tips: Google Earth tror också att du går direkt till ditt hem för att ta en satellitvy. Så de tog den här idén och skapade ett unikt berättarprojekt som heter Det här är Hem.

  Så, istället för att bo kvar i ditt eget hus och däromkring, varför inte se hur inuiterna bor i igloor eller de unika Santoriniöarna i Grekland.

  Kan jag se en livevy av vilken adress som helst?

  Du kan söka efter vilken plats som helst efter adress, företagsnamn, latitud-longitudkoordinater, nyckelord och lokalnamn. Om det är en ny stadsdel kan du gå runt virtuellt och lära känna tjänsterna och företagen runt din ort. Naturligtvis kommer dessa bilder inte att visas i realtid eftersom Google uppdaterar bilder baserat på olika faktorer som plats, väder, säkerhet och resurser.

  2. Res praktiskt taget från din soffa

  Google Earth är gjord för utforskning och geografiska upptäckter. Nya lokaler och aktuella turer läggs till kontinuerligt, så du kommer aldrig att sakna platser att utforska med Google Earth och dess Voyager-funktion.

  Gå till exempel till Voyager > Kultur > Superhjältefilmsplatser och bege dig till platserna där storsäljande scener i superhjältefilmer har fångats på kamera.

  3. Mät avstånd stora och små

  Du tittar på flygbilden av ditt hem på Google Earth. Kanske skulle du vilja mäta tomten den står på eller beräkna ett närliggande skifte du har ögonen på.

  Istället för att sträcka ut tejpen manuellt, använd Google Earths mätverktyg för att göra det på några minuter.

  På Google Earth Pro kan du använda linjer och former för att kontrollera avstånd och uppskatta höjder. Du kan till exempel använda höjdinformationen för att planera vandringar runt din landsbygd.

  På Google Earth Web, Android och iOS kan du använda mätverktyget för att beräkna omkretsen eller avståndet mellan punkter på kartan.

  4. Använd Historisk vy för att gå tillbaka i tiden

  Google Earth Pro har ett skjutreglage undanstoppat i verktygsfältet som fungerar som en tidsmaskin. Föreställ dig att titta på satellitvyn av ditt hus eller någon annan plats och skulle vilja se hur det såg ut förr. Du kan göra tre saker för att komma åt historiska bilder för platsen.

 • Gå till menyn och välj Visa > Historiska bilder.
 • Klicka på knappen Historiska bilder i verktygsfältet (en klocka med en pil som pekar moturs).
 • Klicka på datumet i det nedre vänstra hörnet av Google Earth-fönstret. Google Earth hoppar till de äldsta historiska bilder som finns tillgängliga.
 • 5. Övervaka katastrofvarningar nära ditt hus i nästan realtid

  Google skapade Google kriskarta att hjälpa människor att hålla sig medvetna om utvecklingen av naturkatastrofer som orkaner, stormar, jordbävningar och mer.

  Kriskartan använder Google Maps-teknik för att göra denna information lätt tillgänglig i nästan realtid på alla enheter med en webbläsare. Kriskartan sammanställer också data spridda över flera byråer, vilket gör det lättare för lekmannen att förstå.

  Återigen, det kommer inte att erbjuda dig en satellitvy i realtid av ditt hus, men du kan åtminstone uppskatta de försiktighetsåtgärder du behöver vidta när katastrofen flyter eller ebbar ut. För en mer detaljerad genomgång, gå över till Googles hjälpsida.

  Håll ett öga på SOS-varningar och navigeringsvarningar. Google Maps på iOS och Android tillhandahåller visuella katastrofvarningar i realtid i händelse av orkaner, jordbävningar och översvämningar. Kartöverlägg och kriskort ger dig mer information med nödtelefonnummer, säkerhetstips och till och med push-varningar.

  6. Skapa en satellitrundtur i ditt hus

  Google Earth guidade turer under Voyager är alla professionellt gjorda. Men Google Earth låter dig också skapa projekt som virtuella rundturer i din stad, stad eller någon annan favoritplats.

  Den här officiella Google-genomgången beskriver hur du gör din virtuella rundtur med satellitvyer på Google Earth.

  Hitta dolda pärlor med Google Earth

  Att surfa i Google Earth kan vara beroendeframkallande. Men det har flera praktiska användningsområden också, som du kan se. Gå efter en paus på några månader, och du kommer att märka hur området runt ditt hus förändras. Kanske kommer du att upptäcka en ny rutt eller ett trevligt skrymsle som du inte hade sett förut.