5 efterfrågade färdigheter du kan lära dig för att tjäna passiv inkomst

Många källor framställer passiv inkomst som ett enkelt sätt att bli rik med minimal ansträngning. Sanningen är lite mer komplicerad. Många människor lever verkligen genom passiva inkomstströmmar. Men denna passiva inkomst kräver en anständig mängd initialt aktivt arbete.

Du behöver inte bara göra marknadsundersökningar för att se vad som säljer och vad som inte säljer, utan du måste också odla de nödvändiga färdigheterna för ditt passiva inkomstflöde.

För att försöka tjäna passiv inkomst online, titta på några efterfrågade färdigheter som du kan utnyttja.

1. Digital konst

Om du är intresserad av digital konst eller traditionell konst finns det många möjligheter för dig att bemästra och tjäna pengar på denna färdighet. Allt du behöver är en surfplatta och rätt rit- eller målarprogram. Även traditionella konstnärer kan fotografera sin konst och göra några justeringar för att förvandla den till digitala element.

Innan du antar att du inte är ”konstnärlig nog”, kom ihåg att stora konstnärer skapas, inte föds. Medan vissa människor kan lära sig tekniker snabbare än andra, kan vem som helst förbättra sin konst med tid, tålamod och övning.

Hur man blir bra på digital konst

Det finns ingen hemlig formel för att bli en stor artist; du måste rita så ofta som möjligt. Varje blivande konstnär skapar tusentals usla teckningar innan de producerar exceptionellt arbete.

Skillshare erbjuder många kurser för att hjälpa dig att lära dig och förbättra din teknik. Dessutom finns det flera Skillshare-alternativ och till och med YouTube, där du kan hitta inspiration och lära dig nya tekniker.

Det finns dussintals kategorier som kan generera passiv inkomst för dig som digital artist. Här är några av de vanligaste för att komma igång:

 • Digital clipart
 • Känslor
 • T-shirts och andra varor
 • Livestreamade överlagringar
 • Målarböcker
 • Instagram-berättelseomslag
 • Telefonikonpaket och bakgrunder
 • VTuber och PNGTuber modeller

Kom ihåg att du kanske inte och kommer förmodligen inte lära dig att rita över en natt. Men om du anstränger dig kan du utveckla konstnärliga färdigheter som kommer att gynna dig i flera år

2. Att skriva

Om du är bra på ord finns det många saker du kan skriva för att tjäna en passiv inkomst. Precis som med konst tror många att bra författare föds på det sättet. Det är inte sant. Med övning och lämpligt läromedel kan vem som helst lära sig att bli en bra författare.

Hur man blir bra på att skriva

Som Stephen King säger i sin bok, ”On Writing: A Memoir of the Craft”, måste du skriva och läsa mycket för att bli en bra författare. Börja läsa böcker om hur man skriver, och kom ihåg att göra digitala anteckningar så att du kan omsätta informationen i praktiken. Dela ditt arbete med vänner eller författare och be om konstruktiv feedback.

När du har skrivit något du vill sälja kan du titta på att publicera det genom ett företag eller på egen hand. Om du vill publicera e-böcker på Amazon, titta på Amazons KDP University för att lära dig hur det fungerar. Här är några idéer om vad du kan skriva och generera passiv inkomst med:

 • e-böcker
 • Guider och arbetsböcker
 • Lektionsplaner
 • Klassrumsarbetsblad
 • Onlinekurser och workshops

När du är säker på dina skrivkunskaper är att generera passiv inkomst en fråga om att skriva något som du kan sälja flera gånger till intresserade läsare. Skapande av innehåll faller inte under denna kategori, eftersom den intjänade inkomsten inte är passiv.

3. Design

Varje företag behöver bra grafisk design för att sticka ut. Nuförtiden vill även individer ha logotyper, unika typsnitt eller anpassad grafik för att lägga till sitt innehåll. Från spel till webbplatser till appar och mer, ljuddesigners är guld värda.

Hur man blir bra på design

När det gäller design kan vissa människor ha ett bättre ”naturligt öga” än andra. De flesta designers följer dock designprinciper kring färgteori, visuell hierarki, komposition och mer.

Många resurser finns tillgängliga för att lära dig grafisk design, som Skillshare, YouTube och Canvas designskola. När du har lärt dig att designa en logotyp eller något liknande, kan du utnyttja dina färdigheter i grafisk design för att tjäna passiv inkomst. Här är några saker du kan skapa för att generera inkomst:

 • Logotyper
 • Teckensnitt
 • Mallar och tutorials
 • Grafik
 • Digitala texturer och mönster

Grafisk design är en mycket eftertraktad färdighet på dagens marknad, med otaliga möjligheter att tjäna pengar genom sin tillämpning. Lyckligtvis, med en mängd resurser tillgängliga, har det aldrig varit mer lättillgängligt att finslipa dina kunskaper inom detta område.

4. Mönsterskapande

I den digitala tidsåldern laddar många hantverkare ner mönster från sajter som Ravelry och Etsy istället för att hämta dem från fysiska böcker. Även om mönstertillverkning kan verka lite slumpmässigt jämfört med andra högbetalda digitala färdigheter du kan lära dig, är det den perfekta färdigheten för kreativa och skapare.

Att lära sig att skapa mönster för ditt/de hantverk som du väljer kan öppna upp en ny värld av passiv inkomst och ge dig kreativ tillfredsställelse.

Hur man blir bra på att skapa mönster

Till att börja med bör du välja ett hantverk du är mer eller mindre bekant med: sömnad, stickning, träbearbetning eller något annat. Undersök de olika mönstren och utmaningarna som kommer med var och en. Om du inte är skicklig på något hantverk, välj något intressant och gå därifrån.

Varje typ av mönster kommer att ha sina utmaningar. Till exempel är ett virkmönster lätt att skapa och behöver ingen speciell programvara. Men om ditt mönster är för ett virkat plagg, måste du lära dig att gradera det för olika storlekar.

Om du är osäker på var du ska börja, köp ett kommersiellt eller oberoende mönster och gör föremålet själv. Ta anteckningar om eventuella förbättringar du kan göra av mönstret, brainstorma sedan idéer för ditt föremål och tillämpa det du har lärt dig. Att kopiera är ett nej; du bör undvika det av juridiska och etiska skäl.

YouTube har många resurser för att lära sig hur man gör mönster för en mängd olika hantverk. När du väl har finslipat dina mönstertillverkningsfärdigheter finns det massor av saker du kan göra och sälja:

 • Virkade mönster: kläder, accessoarer, amigurumi, förvaringskärl, väskor, hängande planteringskärl, mormorsrutor
 • Stickmönster: kläder, accessoarer, strumpor, stickade leksaker, dekorativa kuddar, filtar, dekorationer
 • Symönster: kläder, accessoarer, väskor, leksaker
 • Träbearbetningsmönster/ritningar: små hus, hundkojor, lekstugor, djungelgym, möbler
 • Korsstygn/broderi: vanligtvis säljs bara själva mönstren

Att bygga intäkter kan ta lite tid, men mönsterskapande kan bli en framgångsrik och tillfredsställande karriärväg med engagemang och uthållighet.

5. Fotografering

Tidigare kunde fotografer bara tjäna pengar genom fotograferingar, speciella evenemang eller genom att sälja sina fysiska fotografier till publikationer. Nuförtiden kan du sälja dina bilder online, och du behöver inte ens en snygg kamera för att göra det.

Hur man blir bra på fotografering

Liksom design, att lära sig hantverket fotografi involverar en uppsättning definierade principer. Att ta en enda kurs i fotografi via en onlineutbildningsplattform eller till och med YouTube kommer att hjälpa dig enormt. Börja som hobbyfotograf och få grunderna innan du investerar i en DSLR-kamera eller dyr programvara som Photoshop.

När du väl känner dig som ett proffs, här är några saker du kan skapa och sälja som fotograf:

 • Photoshop-filter och förinställningar
 • Stock bilder
 • Referensbilder för konstnärer
 • Utskrifter av dina foton

Kom ihåg att att vara en framgångsrik fotograf också innebär att bygga en solid portfölj, nätverka med andra proffs i branschen och att ständigt förbättra dina färdigheter. Var inte rädd för att experimentera med olika stilar och tekniker för att hitta din nisch.

Lär dig färdigheter med passiv inkomst online

Det finns en mängd olika färdigheter du kan lära dig för att hjälpa dig på din resa mot passiv inkomst. Från skrivande till konst och mönstertillverkning kan du prova en ny färdighet och tjäna pengar på lång sikt.

Du behöver inte springa ner till ditt lokala community college för att anmäla dig till klasser; Du kan snabbt lära dig alla de färdigheter som nämns här från bekvämligheten av ditt hem. Det finns många onlineutbildningsplattformar där du kan lära dig värdefulla färdigheter för en bråkdel av vad en högskolekurs skulle kosta.