6 sätt att läsa Mac-formaterade enheter på Windows

Behöver du läsa Mac-enheter på din Windows-dator?

Tyvärr är det inte en enkel process; du kan inte bara ansluta Mac-enheten och förvänta dig att den ska fungera. Här är allt du behöver veta för att få det att fungera.

Varför kan inte Windows läsa Mac-hårddiskar?

Windows och macOS använder olika filsystem. Windows använder NTFS-filsystemet för sina interna enheter, medan Apple ersatte HFS+ med sin efterföljare – Apple File System (APFS) – i början av 2017. Idag används APFS på Mac, iPhone, iPad och Apple TV.

Externa hårddiskar och USB-enheter formateras vanligtvis med antingen Windows FAT32-filsystemet (om de är mindre) eller NTFS-filsystemet för maximal kompatibilitet. De flesta Apple-enheter, inklusive Mac-datorer, kan läsa från FAT32- och NTFS-enheter, även om de nyare macOS inte tillåter skrivning till NTFS-enheter.

Alla nya Mac-datorer kommer att formateras med APFS. Äldre Mac-enheter är sannolikt fortfarande formaterade med filsystemet HFS+. Windows kan inte läsa något av filsystemen som standard.

Vi visar dig hur du kommer åt din Mac-formaterade APFS- eller HFS+-enhet på Windows.

Hur man läser APFS på Windows

Låt oss först titta på hur man läser det nyare Apple File System-formatet på Windows. Alla dessa appar låter dig läsa enheter från alla uppdaterade Apple-enheter, inte bara Mac-datorer.

1. MacDrive

MacDrive har länge varit en av Windows-apparna för att läsa Mac-formaterade enheter – den första versionen släpptes 1996. Om du är beredd att spendera lite pengar behöver du inte leta någon annanstans.

Appen fungerar med både APFS- och HFS+-enheter.

Till skillnad från andra alternativ för att läsa Mac-formaterade enheter på Windows, låter denna programvara dig läsa och skriva data till din Mac-formaterade enhet direkt från Windows.

Appen är fokuserad på det nydesignade Diskhanteringsfönstret. Den fungerar som ett nav för alla Mac-enheter som är anslutna till Windows.

Du kommer också att kunna se din APFS- eller HFS+-enhet direkt i File Explorer, vilket möjliggör enkel integration med resten av Windows-operativsystemet.

Andra värdefulla funktioner inkluderar möjligheten att skapa och partitionera Mac-diskar direkt från din PC, en kraftfull diskreparationsfunktion och robusta säkerhetsverktyg.

Standardversionen kostar $49,99. Det finns också en Pro-version, som lägger till flera funktioner, inklusive automatisk fildefragmentering, stöd för RAID-inställningar och ett sätt att skapa Mac ISO-filer.

En fem dagars gratis provperiod är tillgänglig.

Ladda ner: MacDrive för Windows ($49,99)

2. APFS för Windows av Paragon Software

Paragons APFS för Windows är en annan betalapp och är MacDrives främsta konkurrent.

Appen ger läs-och-skrivåtkomst till APFS-formaterade Mac-partitioner på Windows, läs-och-skrivåtkomst till komprimerade och klonade filer och skrivskyddat stöd för krypterade volymer.

Den stöder automatisk diskmontering vid uppstart men har inte MacDrives partitionsverktyg.

MacDrive har en stor fördel jämfört med Paragons app: HFS+-stöd. Paragons APFS för Windows stöder endast APFS-formaterade enheter. Om du har några äldre Mac-enheter liggandes som fortfarande kör HFS+, måste du köpa Paragon HFS+ för Windows separat. MacDrive är därför ett mer ekonomiskt alternativ.

En Paragon APFS-licens – som kostar 49,95 USD – fungerar dock på tre Windows-datorer.

Ladda ner: APFS för Windows av Paragon Software ($49,95)

3. UFS Explorer Standard Access

Vår tredje och sista rekommendation för att läsa APFS Mac-enheter på Windows är UFS Explorer Standard Access. Detta är ett betalalternativ. Appen kostar $24,95 för personligt bruk.

UFS Explorer Standard Access är den mest mångsidiga appen på den här listan med alternativ för att läsa Mac-formaterade hårddiskar på Windows. Den kan läsa de två formaten vi bryr oss om – APFS och HFS+ – såväl som NTFS, FAT, FAT32, exFAT, SGI XFS, Linux JFS, Unix/BSD, UFS/UFS2 och VMware VMFS.

UFS Explorer Standard Access kommer också med RAID-stöd som standard. Appen har en inbyggd RAID-byggare, så att du kan anpassa den för din array.

Det finns en gratisversion av appen som inte har någon tidsbegränsning, men den låter dig bara kopiera filer som är mindre än 256KB i storlek.

Ladda ner: UFS Explorer standardåtkomst för Windows ($24,95)

Hur man läser HFS+ på Windows

Om din Mac-formaterade enhet fortfarande kör HFS+, använd någon av dessa tre metoder istället.

1. Installera Apple HFS+-drivrutiner

Om du bara behöver läsbehörighet för din Mac-enhet på Windows kan du installera Apple HFS+-drivrutiner för Windows. Se till att ta bort Paragon eller MacDrive innan du fortsätter. Att inte göra det kan orsaka systemproblem och kraschar.

Ladda ner rätt Windows drivrutinspaketfölj sedan dessa steg:

 • Kopiera filerna ApplsHFS.sys och AppleMNT.sys till C:\Windows\System32\drivers
 • Slå ihop filen Add_AppleHFS.reg med ditt Windows-register.
 • Starta om ditt system.
 • Videon ovan visar också processen.

  När du har startat om Windows bör din Mac-formaterade enhet dyka upp under den här datorn. Som vi har nämnt ovan ger den här metoden dig skrivskyddad tillgång till Mac-enheten på Windows. Om du vill redigera eller ta bort filer, prova någon av de alternativa metoderna nedan.

  2. HFSExplorer

  HFSExplorer är helt gratis. Du kan använda den för att komma åt Mac-filsystem från Windows utan att betala en krona. Utvecklaren har inte uppdaterat det sedan oktober 2015 på grund av ankomsten av APFS, men det fungerar fortfarande på äldre system.

  HFSExplorer kräver Java. Vi rekommenderar generellt att inte ha Java installerat, men det är nödvändigt här om du inte vill spendera pengar. Du måste också köra appen som administratör.

  Detta verktyg är enkelt att använda. Anslut din Mac-formaterade enhet till ditt Windows-system, öppna HFSExplorer och klicka på Arkiv > Ladda filsystem från enhet. HFSExplorer kan automatiskt lokalisera alla anslutna enheter med HFS+ filsystem och komma åt dem. Du kan sedan extrahera filer från HFSExplorer-fönstret till din Windows-enhet.

  Observera att HFSExplorer är skrivskyddad, så du kan inte ändra eller ta bort filer på din Mac-enhet. Det integreras inte heller med Windows Filutforskare – filer är tillgängliga i programmet HFSExplorer, och du måste kopiera dem någon annanstans.

  Ladda ner: HFSExplorer för Windows (gratis)

  3. HFS+ för Windows av Paragon Software

  Paragons HFS+ för Windows är ett betalprogram, men det skiljer sig från andra sätt att läsa Mac-enheter på Windows med extra funktionalitet.

  Till skillnad från HFSExplorer ger HFS+ för Windows full läs-/skrivåtkomst till Mac-enheter på Windows och lovar hög prestanda. Den integrerar till och med HFS+-filsystemet med Windows Explorer eller File Explorer på Windows. Alla Windows-program kan läsa från eller skriva till Mac-enheten.

  Appen kostar $19,95, men den erbjuder också en 10-dagars gratis provperiod. Om du behöver återställa filer från en enhet, är 10 dagar gott om tid att installera denna filsystemdrivrutin, kopiera dina filer och avinstallera den.

  Paragons HFS+ för Windows behöver dessutom inte Java för att fungera.

  Ladda ner: HFS+ för Windows av Paragon Software ($19,95)

  Formatera din Mac Drive för Windows

  Om du har en Mac-enhet liggande och du inte längre har en Mac, har du inte fastnat för Mac-filsystemet för alltid. Efter att ha återställt filerna från din enhet med ett av verktygen ovan kan du formatera enheten och konvertera den till en standard FAT32- eller NTFS-partition som fungerar med de flesta enheter.

  Formatering kommer att radera alla filer på din enhet, så se till att du har säkerhetskopierat dina filer.