Så här åtgärdar du fel 0x80070057 på Windows Update (fullständig guide)

Windows måste uppdatera de senaste funktionerna, förbättringarna, snabbkorrigeringar och säkerhetskorrigeringar för att skydda din dator från skada. Det gör det möjligt genom Windows Update.

Tyvärr stöter Windows Update på fel då och då, som hindrar det från att fungera normalt. Du blir frestad att göra en fabriksåterställning bara för att få det över.

Innan du vänder dig till ett så drastiskt scenario kan du dock undersöka felkoderna för att se vilka korrigeringar som finns tillgängliga.

Fel 0x80070057: Vad betyder det?

0x80070057 är ett Windows Update-fel som kan uppstå på nyare och äldre Windows, som börjar med XP och slutar med 10. Det utlöses när du försöker utföra olika åtgärder på datorn, som att säkerhetskopiera filer eller installera operativsystemet.

Det hindrar dock ofta användare från att köra Windows Update, vilket är oumbärligt för deras datorers säkerhet och integritet. Oroa dig inte eftersom du borde kunna åtgärda det här problemet genom att följa de enkla instruktionerna nedan.

Så här fixar du Windows Update-fel 0x80070057

Innan du försöker reparera felkoden 0x80070057 kan det vara en bra idé att skapa en systemåterställningspunkt. Det ger dig möjligheten att återställa Windows till en tidigare kontrollpunkt om du gör några misstag och behöver ångra ändringar enkelt.

1. Använd Windows Update-felsökaren

Windows Update-felsökaren är en enkel funktion inbyggd i Microsofts senaste operativsystem, som skannar och löser typiska problem som hindrar Windows Update från att fungera korrekt. Så här använder du den.

Högerklicka på Start-knappen och välj System
Gå till Felsökning och välj Windows Update
Klicka på Kör felsökaren och följ instruktionerna på skärmen
Starta om din PC

2. Frigör diskutrymme

Windows Update behöver ledigt diskutrymme för att ladda ner data och köra processer i bakgrunden, så du måste se till att hårddisken inte är full. Annars kan det leda till fel 0x80070057.

Det enklaste sättet att kontrollera detta är genom att se egenskaperna för din C:-enhet. Och om du behöver frigöra diskutrymme bör du avinstallera stora program som du inte längre använder, samt spel.

Personliga dokument, foton och videor kan säkerhetskopieras till molnet, brännas till en disk eller kopieras till en extern hårddisk. När det gäller skräpfiler kan du vända dig till en systemrensare eller använda Microsofts verktyg för diskrensning.

Så här använder du Diskrensning:

Se till att du är inloggad som PC-administratör
Granska platserna för nedladdningar och papperskorgen för att spara alla filer du kan behöva senare (dessa mappar kommer att tömmas)
Starta Windows Explorer (tryck på Win + E), högerklicka på C: eller där du har Windows installerat och gå till Egenskaper
Klicka på Diskrensning
Välj allt under Filer att radera. Klicka sedan på Rensa systemfiler
När filsökningen är klar, välj alla objekt igen och klicka sedan på OK
Starta om din dator

3. Koppla bort kringutrustning

Alla externa enheter som du nyligen har satt in i din datorenhet kan ha orsakat Windows Update-fel 0x80070057. Det kan vara vad som helst, som en extern hårddisk, Wi-Fi-adapter, webbkamera eller skrivare.

Problemen kan orsakas av en skadad kabel, en felaktig USB-port eller en inkompatibel drivrutin. Vad de än är, bör du kunna fixa dem genom att koppla ur alla nya redskap från din datorenhet.

När du har gjort det, försök att köra Windows Update för att se om 0x80070057-felet nu är åtgärdat. Och om du letar efter en långsiktig lösning bör du koppla om enheterna en i taget för att se vilken som utlöser felkoden.

4. Kontrollera dina drivrutiner

Dåliga drivrutiner är vanligtvis anledningen till att enheter börjar fungera felaktigt, vilket leder till alla möjliga Windows Update-problem, inklusive felkoden 0x80070057. Du bör dock kunna lösa detta problem med minimal ansträngning genom att installera om dina enheter och uppdatera dina drivrutiner.

Så här installerar du snabbt om enheter:

Högerklicka på Start-knappen och välj Enhetshanteraren
Högerklicka på nästa drivrutin och välj Avinstallera enhet
När enheten har avinstallerats, starta om Windows. Oroa dig inte eftersom operativsystemet kommer att automatiskt installera om enheten
Du kan göra detta för flera drivrutiner

Så här uppdaterar du drivrutiner:

Gå tillbaka till Enhetshanteraren, högerklicka på nätverksenheten och välj Uppdatera drivrutin
Klicka på Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara
Om det inte fungerar klickar du på Sök efter uppdaterade drivrutiner på Windows Update

Det kan dock hända att Microsoft misslyckas med att ladda ner en nyare drivrutinsuppdatering via Windows Update på grund av felkoden. Om det händer måste du besöka tillverkarens webbplats för din nätverksdrivrutin för att manuellt ladda ner och installera den senaste versionen.

Om du inte vill riskera att installera fel drivrutin för din enhet, vilket kan leda till systemkompatibilitetsproblem, föreslår vi att du väljer ett program för att uppdatera drivrutiner. Den laddar ner och installerar flera drivrutiner automatiskt.

5. Inaktivera säkerhetsprogram från tredje part

Vissa säkerhetslösningar från tredje part kan störa Windows Update och hindra den från att fungera korrekt, vilket utlöser alla möjliga typer av fel. Antivirusverktyg är bra exempel, liksom alla Internetsäkerhetsapplikationer med inbyggd brandvägg. Det kan blockera Internetåtkomst till kritiska processer som krävs av Windows Update.

För att sätta denna teori på prov, inaktivera helt enkelt eventuella programvaruverktyg från tredje part som du har installerat, och lämnar Windows Defender ansvarig för din dators försvar. För att få fart på det kan du fortsätta med att avinstallera dessa tredjepartsverktyg. Starta sedan om din dator och försök köra Windows Update.

6. Kör en ren start

Om 0x80070057 orsakades av en skadad tjänst, process eller drivrutin, kan du skapa en säker miljö för att köra endast de komponenter som krävs genom att utföra en ren Windows-start.

Klicka på Start-knappen, skriv Systemkonfiguration och öppna den här appen
Gå till fliken Tjänster, avmarkera Dölj alla Microsoft-tjänster och klicka på Inaktivera alla
Välj fliken Startup och klicka på Öppna Aktivitetshanteraren
Klicka på kolumnen Status för att sortera alla tjänster efter status (Aktiverad först)
Högerklicka på varje process med statusen Aktiverad och tryck på Inaktivera
Starta om din dator

7. Starta om Windows Update-tjänsten

Om Windows Update-tjänsten inte är schemalagd att köras automatiskt kan det vara anledningen till att du fortsätter att få felet 0x80070057 på din dator. Men du kan enkelt fixa det:

Tryck på Ctrl + R, skriv services.msc och tryck på Enter
Hitta och högerklicka på Windows Update och välj sedan Egenskaper
På fliken Allmänt ställer du in Starttyp till Automatisk (fördröjd start)
Om tjänststatus är Stoppad klickar du på Start
Klicka på Använd
Starta om din dator

8. Starta om Background Intelligent Transfer Service

Background Intelligent Transfer Service är en tjänst som Windows Update behöver för att fungera korrekt.

Tillgång till tjänster
Öppna Egenskaper för Background Intelligent Transfer Service
Ställ in starttyp på Automatisk (fördröjd start)
Starta tjänsten om den inte körs för närvarande
Spara alla ändringar och starta om datorn

9. Kör Windows Update Diagnostic

Windows Update Diagnostic är en liten och praktisk applikation skapad av Microsoft. Den har ett ganska självförklarande namn eftersom du kan använda för att diagnostisera Windows Update-fel.

Logga in på Windows som datoradministratör
Ladda ner Windows Update Diagnostic från
Välj Windows Update, klicka på Nästa och fortsätt med stegen på skärmen
Starta verktyget igen och välj Windows Network Diagnostics
När uppgiften är klar, starta om din dator

10. Byt namn på mappen SoftwareDistribution

Mappen SoftwareDistribution är en viktig komponent i Windows, som tillfälligt lagrar filer som krävs av Windows Update. Det rensar dock inte alltid cachelagrat innehåll automatiskt.

Men du kan fixa det här problemet och ändå behålla de tillfälliga filerna på ett enkelt sätt: byt bara namn på mappen så att Windows Update kan börja lagra data i den ursprungliga katalogen.

Öppna din filutforskare och besök Windows-katalogen (den är vanligtvis i C:Windows)
Hitta och byt namn på mappen SoftwareDistribution
Starta om din PC
Försök att köra Windows Update

11. Kontrollera systemregistret

Windows-registret innehåller lågnivåinställningar om system- och programbibliotek. Ju fler program du installerar på din PC, desto fler ändringar kommer att göras i registret.

För många registerändringar kan vara ödesdigra för kritiska systemprocesser, inklusive Windows Update, så det är helt normalt att förvänta sig felkoder som 0x80070057. Som tur är kan du enkelt fixa det.

Så här reparerar du registret:

Tryck på Ctrl + R, skriv regedit, tryck på Enter och klicka på Ja om du uppmanas av UAC (User Account Control)
Ange följande plats i adressfältet: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsUpdateUX
Vid IsConvergedUpdateStackEnabled, kontrollera att REG_DWORD är inställt på 00000000
Gå till HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsUpdateUXSettings
Vid UxOption, kontrollera att REG_DWORD är inställt på 00000000
Gå till HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftSystemCertificates
Öppna menyn Redigera > Nytt > DWORD-värde (32-bitars).
Ställ in namnet till CopyFileBufferedSynchronousIo och värdet till 1
Spara alla ändringar och starta om datorn

12. Ändra systeminställningarna för tid och datum

Det kan låta ovanligt, men Windows Update är inte kompatibelt med vissa datum- och tidsinställningar. Till exempel har många användare rapporterat att de fixat olika datorproblem genom att ställa in korrekt datum och tid på sin dator.

Se till att du är inloggad som PC-administratör
Tryck på Ctrl + R, skriv kontrollpanelen och tryck på Enter
Välj Datum och tid
Klicka på Ändra datum och tid > Ändra kalenderinställningar
Gå till Ytterligare inställningar
Ställ in decimalsymbolen till . (punkt)
Spara alla ändringar, avsluta och starta om datorn

13. Ändra grupprincipinställningar

Windows gruppolicy är ansvarig för att hantera system- och programbehörigheter. Om policyerna som är associerade med Windows Update inte har lämpliga behörigheter, kommer felkoder som 0x80070057 att hända. Så här kan du snabbt reparera det.

Tryck på Ctrl + R, skriv gpedit.msc och tryck på Retur
Gå till Datorkonfiguration > Administrativa mallar > Windows-komponenter > Windows Update
Hitta och dubbelklicka på Konfigurera automatiska uppdateringar
Välj Aktiverad, klicka på OK och starta om datorn

14. Åtgärda problem med hårddisk och system

Alla problem med hårddisken och operativsystemet kan vara ödesdigra för Windows Update, vilket resulterar i felkod 0x80070057. Du kan dock reparera dessa problem från kommandoradsmiljön, utan att behöva vända dig till tredjepartsprogramvarulösningar. Till exempel kan CHKDSK (Check Disk) användas för att fixa hårddiskproblem.

Så här använder du CHKDSK:

Tryck på Ctrl + R, skriv cmd och tryck på Ctrl + Shift + Enter för att starta kommandotolken som admin
Om du har Windows installerat på C:, kör sedan chkdsk c: /f. Annars använder du rätt enhetsbeteckning
Skriv y när du uppmanas att schemalägga uppgiften vid nästa systemstart. tryck enter
Starta om din dator

Verktyget Kontrollera disk kommer att hitta och reparera korrupta hårddisksektorer som hindrar din dator från att fungera korrekt. Men om du fortfarande får felet 0x80070057 efter att ha använt det, kolla in SFC (System File Checker).

Så här använder du SFC:

Se till att köra kommandotolken med höjdrättigheter
Skriv sfc /scannow och tryck på Retur
Vänta tålmodigt medan SFC fixar systemfel
Starta om din PC

Om SFC inte fixar 0x80070057-felet kanske du behöver fördjupa dig i systemavbildningens komponentlager. Detta är möjligt genom att använda DISM (Deployment Image Servicing and Management).

Så här använder du DISM:

Starta kommandoradsmiljön med administratörsrättigheter
Skriv DISM /online /cleanup-image /scanhealth och tryck på Enter
Om det finns några problem, kör DISM /online /cleanup-image /restorehealth för att fixa dem
Starta om din dator och starta CMD som admin igen
Kör sfc /scannow
Starta om din dator

En sammanfattning av 0x80070057 snabbfixar

För att sammanfatta, om du stöter på felkod 0x80070057 när du försöker köra Windows Update, behöver du inte oroa dig eftersom det finns många lösningar du kan prova.

Du kan till exempel köra Windows Update-felsökaren, frigöra diskutrymme och använda Diskrensning, koppla ur alla nya kringutrustningar, installera om och uppdatera dina drivrutiner, samt tillfälligt inaktivera eller ta bort säkerhetsverktyg från tredje part.

Du kan också köra en ren systemstart, starta om Windows Update-tjänsten och Background Intelligent Transfer Service, köra diagnostikverktyget Windows Update och åtgärda eventuella korrupta register.

Det är också möjligt att ändra systeminställningarna för datum och tid, redigera grupprincipegenskaperna, samt reparera eventuella hårddisk- och operativsystemfel.

Vi hoppas att du lyckades bli av med 0x80070057 med hjälp av lösningarna ovan. Missade vi något viktigt? Lämna oss en kommentar i avsnittet nedan och låt oss veta.