Så här fixar du ”Dina snabbmeddelanden och samtal går till Microsoft Teams”

Spread the love

Skype har två versioner; en version för allmän användning som vem som helst kan ladda ner och installera från Microsoft Store och Skype for Business. Skype för företag är endast tillgängligt för användare med en företagslicens för Microsoft 365. Den ingår om du köper en företagslicens för Microsoft Teams.

En företagslicens för Microsoft Teams ger användare tillgång till Skype för företag, men den kommer med vissa förinställda inställningar som ändrar hur Skype för företag fungerar. Om du har en Microsoft 365-licens som följer med både Microsoft Teams och Skype för företag, tillämpas samma förinställningar.

Fixa ”Dina snabbmeddelanden och samtal går till Microsoft Teams”

Om du använder samma konto i Microsoft Teams och i Skype for Business kommer du att se meddelandet ”Dina snabbmeddelanden och samtal går till Microsoft Teams” i Skype för företag. Det här meddelandet visas eftersom Microsoft Teams också kan användas för att ringa och skicka meddelanden. Den är inställd som standardapp för att göra det.

  Hur du skapar din egen webbplats på ett enkelt sätt

För att bli av med meddelandet ”Dina snabbmeddelanden och samtal går till Microsoft Teams” måste du ändra inställningarna för Microsoft Teams. Specifikt måste vi ändra inställningarna för samexistens.

Ändra Microsoft Teams Coexistence-inställningar

För att ändra samexistensinställningar för Microsoft Teams måste du använda Microsoft Teams administratörskonto.

Besök Microsoft Teams administratörscenter i din webbläsare.
Logga in med administratörskontot.
Expandera inställningar för hela organisationen i kolumnen till vänster.
Gå till Teams Upgrade.
Öppna rullgardinsmenyn för samexistensläge.
Om du vill använda Skype för företag för samtal och meddelanden och vill utesluta Microsoft Teams, välj alternativet Endast Skype för företag.
Om du vill använda både Skype för företag och Microsoft Teams, välj öar.
Klicka på Spara.
Starta om Skype för företag.
Meddelandet ”Dina snabbmeddelanden och samtal går till Microsoft Teams” kommer att försvinna.
Du kommer att kunna ringa samtal från Skype för företag.

  Vad är poängen med torrenting?

Slutsats

Skype för företag fungerar fortfarande och många organisationer använder det istället för att använda vanligt Skype. Det är dock inte gratis och Microsoft Teams erbjuder en mycket mer sofistikerad uppsättning samtals- och meddelandekontroller. Valet, om du vill använda Skype eller Microsoft Teams för samtal och meddelanden, beror på hur du vill ställa in din samtalslösning. Microsoft Teams kan komma med fler begränsningar, vilket gör det komplicerat att ringa externa samtal, men Skype för företag är mycket mer flexibelt.