Så här åtgärdar du det väntande köpproblemet på Steam

Spread the love

Har dina Steam-köp fastnat i limbo? Låt oss undersöka varför det här felet kan uppstå och hur man åtgärdar det.

Har du stött på ett felmeddelande när du försökte göra ett nytt köp på Steam som säger att ditt senaste köp fortfarande väntar? Popup-fönstret varnar ibland användare att Steam kan avbryta sitt tidigare köp om de gör ett nytt, även om deras bank redan har debiterat dem. Detta gör situationen mer komplicerad.

Detta väcker frågan: Vad ska du göra när du får den här varningen, och vilka åtgärder kan du vidta för att bli av med den?

Vad utlöser den väntande köpvarningen på Steam?

Steam väntande köpfel kan komma i olika former. Här är några möjliga orsaker till att Steam kan visa den väntande köpvarningen när du köper något:

 • Senast du köpte på Steam slutförde du det inte.
 • Det har bara gått några minuter sedan du gjorde transaktionen och köpprocessen pågår fortfarande.
 • Ett problem med din betalningsprocessors backend har hindrat din betalning från att behandlas.
 • Din bank har behandlat betalningen, men Steam har inte bekräftat det ännu på grund av problem på serversidan.
 • Du har använt en betalningsmetod som inte tillåter internationella transaktioner eller onlineköp.
 • Du betalar via ett utländskt bankkonto medan du bor i ett annat land.
  Fixa Steam Client Bootstrapper High CPU Usage på Windows 10

Enkelt uttryckt kan ett problem hos Steam eller din betalningsprocessor påverka din köpprocess och presentera den väntande köpvarningen. Efter att ha identifierat orsakerna, låt oss utforska möjliga lösningar.

Fixar för Steam väntande köpproblem

Här är några kontroller och korrigeringar som du kan använda för att lösa det pågående köpproblemet och göra ditt köp framgångsrikt:

 • Kontrollera din köphistorik på Steam. Om det senaste köpet lyckades är popup-varningen förmodligen ett mindre fel, så rapportera det till Steam. Om du har ett oavslutat eller fast köp, slutför det för att bli av med felet.
 • Steam-köp tar ibland lång tid att slutföra. Om du precis har gjort ett köp, vänta ett tag tills banken eller Steam bearbetar det.
 • Om ditt väntande köp har fastnat ett bra tag och din bank inte har dragit någon betalning, avbryt det och börja om.
 • Om Steam inte har behandlat din betalning trots att den har dragits av din bank, kontakta Steams support eller avbryt transaktionen och begär en återbetalning från din bank. Återköp sedan varan.
 • Steam kräver att din enhet är ansluten till internet för att bekräfta betalningshanteringen. Se därför till att din enhet är helt ansluten.
 • Vissa banker behandlar inte betalningar under helger, så de överför till nästa arbetsdag. Så se till att det inte är problemet.
 • Om du nyligen har flyttat till ett nytt land, uppdatera ditt butiksland innan du gör ett nytt köp. Du kan ändra det på kassa- eller kundvagnssidan.
 • För att köpet ska lyckas måste du använda ett lokalt bankkonto i samma land där du bor.
 • Din betalning kan fastna om Steams backend upplever ett tekniskt problem. Kolla Steam Status webbplats för att säkerställa att alla system körs.
 • Ibland kan Steam-betalningar fastna när de görs med ett icke-dollarkonto. Om du har gjort köpet med en betalningsmetod som inte kostar dollar, överväg att ändra den.
  Åtgärda missade nedladdade filer fel på Steam

Om ingen av ovanstående korrigeringar fungerar och du inte kan avgöra varför du får den väntande köpvarningen, bör du kontakta Steams support för att undersöka problemet ytterligare.

Köp Steam-spel utan problem

Att stöta på en väntande köpvarning när du gör ett nytt köp på Steam kan vara frustrerande. Om du inte hanterar varningen ordentligt måste du spendera mycket tid på att prata med Steams eller din banks support för att avbryta köpet och få tillbaka dina pengar.

Förhoppningsvis har du nu en klar bild av varför detta problem uppstår. Om du tillämpar kontrollerna och korrigeringarna som anges ovan kommer du att kunna lösa problemet och slutföra ditt nästa köp. Om inget fungerar, kontakta Steams support.

  Fix Det går inte att initiera Steam API i Windows 10