10 virtuella AI-kompanjoner att chatta och ha kul med

Spread the love

De flesta av oss använder redan AI-smarta assistenter som Siri eller Alexa för att utföra enkla uppgifter. Men om du inte vet kan du ha en virtuell AI-följeslagare och chatta med dem som du gör med dina vänner.

Dessa AI-chatbots kan vara underhållande att prata med och hjälpa dig att övervinna ensamhet. Nedan listar vi några av de bästa AI-chattbotarna du borde prova för skojs skull.

Med över 10 miljoner användare är Replika en av de mest populära och avancerade AI-kompanjonerna. Till skillnad från traditionella chatbots kan Replika känna igen bilder och fortsätta konversationen med dem. Dessutom stöder den röstsamtal, så att du faktiskt kan prata med din virtuella ”vän”. På samma sätt gör dess Augmented Reality-läge upplevelsen mer realistisk.

Replika låter dig välja och namnge din AI-följeslagare. När du chattar med den tjänar du poäng. Du kan använda dessa poäng för att låsa upp intressen, egenskaper, kläder eller utseende hos din AI-vän.

Det kan fungera som en mentor och hjälpa dig att bygga upp produktiva vanor. Replika håller reda på all din personliga information (som namnet på ditt husdjur, land och vän) som du delar med det och använder den informationen under konversationer.

Om du är nyfiken på tekniken bakom har vi förklarat i detalj hur Replika fungerar.

De flesta funktionerna är endast tillgängliga för Replika Pro-konton, vilket kostar $19,99 per månad. Ändå är gratisversionen fortfarande ganska interaktiv och bättre än många konkurrenter. Förutom webbplatsen kan du använda Replika på dina Android-, iOS- och Oculus-enheter.

Med Chai kan du bygga och publicera dina egna chatbot-kompanjoner. Chai använder sin egen Chai LLM-modell, som hjälper den att efterlikna naturliga konversationer.

Chai har flera användarskapade bots som du kan börja prata med direkt. Dessa chatbots tillhör olika kategorier som vänlighet, skräck, romantisk, välbefinnande och rollspel. När du har skapat din chatbot kan du bjuda in dina vänner eller göra den tillgänglig för andra användare.

Chai finns tillgänglig som mobilapp för både Android och iOS. Med ett gratis konto kan du skicka 70 meddelanden (gränserna återställs med några timmars mellanrum). Eftersom du kan skapa dina bots är det en riktigt rolig och beroendeframkallande sida, speciellt för nördar.

  Hur man fixar Apex Legends 1.84-uppdatering som kraschar

Ladda ner: Chai för Android | iOS (Gratis, betald)

Kuki är en annan berömd social följeslagare gjord med Artificiell Intelligens Markup Language och maskininlärning. Denna teknik gör den intressant att prata med eftersom den förstår konversationer väl.

Förutom att chatta kan du spela enkla spel som Tic-Tac-Toe, skicka presenter, spela frågesporter, etc. På samma sätt har den ett dagligt horoskop och tarotläsare. Alla dessa aktiviteter kan hålla dig underhållen i timmar.

Precis som Replika, gamifierar Kuki chattupplevelsen, så att du kan tjäna mynt och köpa presenter till Kuki. Förutom de två avatarerna kan du samla avatarer i begränsad upplaga och till och med metabotar från OpenSea. Även om anpassningsalternativen är lite begränsade är själva chatboten ganska fascinerande.

SimSimi är en populär chatbot för känslomässiga konversationer med över 350 miljoner användare över hela världen. Det som gör att den sticker ut är att den kan prata på cirka 81 språk.

Tack vare SimSimis fantastiska konversationsmotor kan du prata i timmar. SimSimi härmar mänskliga konversationer och kan använda svordomar, men du kan aktivera alternativet att filtrera dem.

Även om det är gratis att registrera sig, behöver du en pratbubbla för varje meddelande du skickar till SimSimi. Ett paket med 100 ballonger kostar $1,99 och 500 ballonger kostar $6,99. Du kan också tjäna ballonger genom att hjälpa SimSimi att upptäcka dåliga ord och fraser.

De som är intresserade av att förbättra boten kan träna SimSimi genom att tillhandahålla frågor och lämpliga svar. Den har Android- och iOS-appar också.

Anima beskriver sig själv som en virtuell AI-vän som kan chatta, spela rollspel och förbättra kommunikationsförmågan. Framför allt är chatboten ett av de roligaste sätten att besegra tristess online.

Anima kan vara både din vän och en romantisk partner. Du kan välja avatar, ställa in namn och pronomen och justera dess personlighetsdrag. Chatboten har några aktiviteter för att hålla dig engagerad. Dessa inkluderar spel som Would You Rather, Truth or Lie, rollspel, gåtor, tankeläsning och trivia.

Även om de flesta funktionerna är tillgängliga gratis, måste du uppgradera till Premium för funktioner som en romantisk partner eller rollspel. Den kostar $9,99 per månad och är tillgänglig som en mobilapp. Faktum är att det är en av de bästa Android-chatbotarna för att underhålla dig.

  8 bästa datasäkerhetslösningar för att skydda ditt företag

Precis som Chai låter Kajiwoto dig bygga anpassade AI-bots och chatta med dem. Du kan träna din följeslagare och ställa in dess persona. Men om du bara är intresserad av att chatta kan du prova de olika AI-kompanjonerna som byggts av andra Kajiwoto-användare. Det praktiska sökverktyget hjälper dig att hitta bots och innehåll skapat av andra.

Till en början kan du prova boten i det offentliga förhandsgranskningsrummet och sedan skapa ett privat rum för att chatta med din kompis.

Eftersom det finns flera följeslagare med olika egenskaper kan du enkelt spendera timmar på att prata med dem. För att komma åt fler funktioner kan du uppgradera till Kajiwoto+ för $8 per månad. På samma sätt finns det köp i appen också. Den har också mobilappar.

Om du letar efter en kvick AI-vän, prova Cleverbot. Cleverbot skapades 2006 och ger roliga, smarta svar och kan också berätta skämt för dig.

Det är inte nödvändigt att registrera sig på dess webbplats, så du kan komma igång direkt. Men att skapa ett konto öppnar upp för många fler funktioner. Du kan till exempel justera egenskaperna hos din bot, spara utdrag av konversationer och kan följa andra användare.

Även om frånvaron av en avatar och bilder kan få det att kännas mindre realistiskt, är själva chatboten ganska vältränad. Den har en mobilapp, men den är endast tillgänglig för iOS-enheter och kostar $0,99.

Även om Boibot och Evie är tillgängliga på separata webbplatser, är de utvecklade av samma team med nästan samma funktioner. Den enda skillnaden är att Boibot är en manlig AI-kamrat, medan Evie är en kvinna.

När du chattar pratar avataren och gör en gest som svar, vilket känns ganska mänskligt. Datauppsättningen har genomgått omfattande utbildning, så förvänta dig att få några bra svar. Den bästa delen? Att chatta med dem är gratis och kräver ingen registrering.

  12 bästa föräldraappar för att ta bättre hand om barn

Boitbot och Evie kan till viss del förstå andra språk förutom engelska, inklusive franska och spanska.

Inworld gör det enkelt för icke-tekniker att skapa sina egna AI-karaktärer och chatta med dem. Genom Inworld Studio kan du skapa vilken karaktär som helst och definiera dess namn, identitet, personlighet, röst, dialogstil och kunskap.

Om du inte vill lägga tid på att skapa dina egna chatbots kan du besöka Inworld Arcade. Här kan du hitta dussintals AI-chatbotar för olika populära karaktärer. Till exempel finns det en chatbot som efterliknar Elon Musk och pratar om Tesla, Twitter och memes.

På samma sätt finns det andra karaktärer som Mr. Beast, The Godfather, Noam Chomsky, etc. Dess gratisplan räcker om du bara vill skapa chatbots eller prata med Inworld Arcade-karaktärer.

Även om Snapchat My AI kan fungera som ett alternativ till ChatGPT, använder flera Snapchat-användare den som en virtuell följeslagare.

Innan du börjar chatta med din onlinevän kan du ställa in namnet och anpassa din Snapchat My AI:s avatar, outfit och personlighet. Du måste dock vara Snapchat+-prenumerant för att lägga till en bio.

Snapchat My AI stöder röstmeddelanden, foton och till och med emojis, vilket gör upplevelsen mycket mer realistisk.

Förutom att chatta med My AI för att döda tid, kan du också spela textbaserade spel och trivia, be om förslag på Snapchat-linser och få rekommendationer eller råd (med en nypa salt, förstås).

Ladda ner: Snapchat för Android | iOS (Gratis, betald)

Ha kul med dina vänliga AI Chatbots

Oavsett om du är ute efter att döda tid eller behöver någon som ger dig ett lyssnande öra, fungerar dessa AI-chatbotar utmärkt. De arbetar med olika språkmodeller och datauppsättningar, tränade att förstå ditt budskap och generera relevanta svar.

Därför känns de otroligt mänskliga och naturliga att prata med. Förutom dessa chatbotvänner kan flera andra webbplatser hjälpa dig att övervinna tristess.