Så här använder du lager i dina mönster på Canva

Canva är en kreatörs dröm som går i uppfyllelse. Den är fullspäckad med tusentals mallar och många redigeringstekniker och tillägg, och till toppen har Canva till och med infogat lager i sin Editor-sida.

Lager kan inte bara ge dina skapelser ett dimensionellt utseende, utan de kan också hjälpa till att göra justeringar av dina mönster enklare än någonsin tidigare.

I guiden nedan får du lära dig exakt vad lager är och hur du använder dem i Canva för din nästa design.

Vad är lager i Canva?

Lager är separata element på Canvas Editor-sida som staplas ovanpå varandra för att skapa unika mönster. Varje lager är sin egen del, så det kan ändras individuellt utan att påverka de andra elementen.

Om du till exempel har en bild av en tecknad hund, en textruta och en pil som pekar på hunden, finns det tre lager i den övergripande designen. Om du bestämmer dig för att lägga till en bakgrund skapar det ytterligare ett lager.

Men att lägga till en bakgrund kan placera det nya lagret framför de andra. Det är här det blir nödvändigt att förstå skiktning och få ut det mesta av Canva.

Förstå fliken Position

Fliken Position, som finns i verktygsfältet ovanför arbetsytan, är där du kommer att göra huvuddelen av din redigering när det kommer till lager, men först är det viktigt att förstå de olika komponenterna i menyn.

Efter att ha klickat på Position visas menyn till vänster. Du kommer att se två flikar i menyn: Ordna och Lager.

Ordna låter dig flytta lagren framåt och bakåt. Det ger dig också möjlighet att flytta om elementen till specifika punkter på duken, som Top eller Center. Om du vill bli riktigt specifik med det kan du skriva in pixlarna för var du vill att dina element ska hamna.

Lager gör att du kan se alla lager du har i din design. Om den har en ikon med sex punkter till höger om den är det ett element. Om den har en diagonalt linjerad kvadrat till vänster är det bakgrunden på duken.

Dessutom har varje lager en ikon med tre punkter om du håller muspekaren över lagrets övre högra hörn. Den här ikonen öppnar flera redigeringsalternativ för det specifika lagret.

Ordna lager i Canva

Det finns några olika sätt att ordna lager. Det enklaste är att ha fliken Lager öppen under Position och manuellt flytta lagren till den position du vill ha dem i.

Till exempel, i exemplet ovan, valdes den fyrkantiga formen, men lagret täcker hunden. Om lagret flyttas till botten mellan bakgrundslagret och hundlagret, kommer det att gå bakom hunden. Därifrån kan formen redigeras för att passa resten av elementen.

Du har också möjlighet att gå till fliken Ordna. När formelementet har valts klickar du på knappen Bakåt tills elementet är bakom hunden. Du kan också välja Tillbaka eftersom du vet att formelementet går längst bak.

Gruppera dina lager

Att gruppera dina lager betyder bara att du förvandlar flera lager till ett komplett lager.

Det enklaste sättet att göra detta är att klicka och dra markören på arbetsytan över de lager du vill gruppera. Du kommer att märka rutor som visas på lagren. Efter det bör redigeringsalternativ visas ovanför lagren. Klicka på Gruppera så kommer du att se alla dina element slås samman till ett lager.

Låsa lager i Canva

Att låsa dina lager, oavsett om de är grupperade eller ogrupperade, är att se till att de är permanent säkra på duken. Du kan göra detta med vilket element som helst, oavsett om det är en grupp av dem eller bara ett.

För att låsa dina lager, klicka och dra markören över lagren. Redigeringsalternativen kommer att visas. Klicka på ikonen Mer med tre punkter och sedan på Lås.

Använd lager för att hjälpa din nästa Canva-design att sticka ut

Skiktning är ett utmärkt verktyg som verkligen kan hjälpa dina projekt att gå från trista till enastående på grund av det djup det ger designen. Det bästa är att Canva gör det otroligt enkelt och funktionellt att använda lager, oavsett om du sätter ihop en broschyr eller lägger till roliga komponenter till ditt nästa inlägg på sociala medier.

Prova att lägga upp några av elementen som finns tillgängliga på Canva för att se vilken typ av flerdimensionell look du kan komma med för din nästa design.