Så här använder du Google Meet-koder för att gå med i ett möte

Spread the love

Det är lätt att skapa och gå med i Google Meet-möten. Du har möjlighet att använda Google Meet med ett Google-konto eller utan det. På samma sätt kan alla som du bjuder in till ett möte gå med i det, oavsett om de är inloggade på ett Google-konto eller inte.

Google Meet-länkar är också relativt lätta att dela. Till skillnad från en Zoom-möteslänk är en Google Meet-möteslänk mycket mindre och uppdelad i sektioner så att den lättare kan delas eller skrivas.

Google Meet-koder

En Google Meet-kod är tio tecken lång. Den följer 3-4-3-mönstret och varje avsnitt är separerat av ett bindestreck som gör det lättare att läsa och skriva in.

  Hur köper man virtuell mark i Metaverse?

Identifiera Google Meet-koden

En Google Meet-kod kan anges i Google Meet-webbappen eller i mobilapparna. Länken behöver inte nödvändigtvis anges i sin helhet.

Om du inte är säker på vad Google Meet-koden för ett möte är följer du riktlinjerna.

Om du har skapat en ny möteslänk är den del som följer efter .com/ möteskoden. I exemplet nedan är möteskoden: yfz-aivq-qrg

https://meet.google.com/yfz-aivq-qrg

Använd Google Meet-koden

När du har koden kan du använda den för att gå med i ett möte.

På webbappen Google Meet;

Besök Google Meet.
Klicka i fältet Ange en kod eller ett smeknamn.
Skriv in koden.
Tryck på Enter så kan du gå med i mötet.

  Hur man tar bort Netflix nyligen tittade program

Följ dessa steg för att använda en kod på Google Meet iOS- eller Android-appar.

Öppna Google Meet.
Tryck på Gå med i ett möte.
Ange koden i fältet.
Tryck på Gå med.

När du anger koden, se till att du anger bindestreck också. Koden är i huvudsak en del av webbadressen för mötet. Det gör koden lättare att läsa men det betyder inte att bindestrecket är värdelöst.

Om du är orolig för att länken eller mötet inte är säkert eftersom det inte är krypterat, finns det inte mycket som kan göras. Google Meet har inget lösenordsalternativ men mötesvärden har möjlighet att tillåta eller neka inträde för någon som försöker komma in i mötet.

  Åtgärda AMD Catalyst Control Center saknas

Slutsats

Google Meet-koden liknar det mötes-ID som Zoom ger användarna. Till skillnad från Zoom får Google Meet det gjort med länken. Google Meet-länken är inte krypterad som Zoom-länken eftersom inget lösenord är inblandat. Det är därför länken fungerar som en länk och har en kod som är lätt att ange.