Så här ändrar du namnet på din Apple Watch

Anpassa din Apple Watch genom att ge den ett unikt namn och gör den lätt att känna igen bland dina andra Apple-enheter.

En cool fördel med att äga flera Apple-enheter är att du kan ge var och en ett unikt namn. Den här funktionen är också tillgänglig för Apple Watch, vilket gör det enkelt att hitta den bland dina andra enheter.

Oavsett om du precis har köpt en Apple Watch eller om du vill byta namn på din nuvarande klocka för att undvika förvirring, så här ändrar du namnet på din Apple Watch.

Hur du byter namn på din Apple Watch på din iPhone

Det tar bara några snabba steg för att ändra namnet på din Apple Watch. Här är vad du behöver göra:

 • Öppna Watch-appen på din iPhone.
 • Se till att du är i avsnittet Min klocka och tryck på Allmänt.
 • Tryck nu på Om, så ser du ditt standardnamn på Apple Watch överst.
 • Skriv in ditt önskade namn och tryck på Klar på tangentbordet.
 • Ditt Apple Watch-namn som visas på alla anslutna enheter kommer att ändras automatiskt men bli inte förvånad om det tar lite tid att reflektera.

  Varför din Apple Watchs namn är viktigt

  Ditt Apple Watch-namn är en utmärkande faktor som gör det enkelt att identifiera din bärbara enhet, särskilt om du har parat ihop med flera tidigare eller har familjemedlemmar som också äger Apple Watches.

  För att bland annat identifiera din nuvarande klocka behöver du ett unikt namn. Detta är praktiskt när du behöver skapa eller hämta en säkerhetskopia, eftersom all data du säkerhetskopierar kommer att sparas med din Apple Watchs namn i Watch-appen.

  Namnet på din Apple Watch kommer också att visas när du använder andra Apple-appar som Walkie-Talkie eller om du använder någon anslutningsfunktion på dina anslutna Apple-enheter. Och viktigast av allt, namnet på din Apple Watch kommer att berätta för alla att klockan är din.

  Byt namn på din Apple Watch för att göra den igenkännbar

  Vilket namn du än bestämmer för din Apple Watch är helt upp till dig. Du kan till och med välja något kreativt som ”007” för ett spioninspirerat tema. Oavsett vad du namnger den, kommer du att lättare känna igen den genom att byta namn på din Apple Watch. Och glöm inte att du också kan byta namn på dina andra Apple-enheter efter eget tycke.