Så här ändrar du aviseringsvolymen på dina AirPods

Oavsett om du använder standard AirPods, AirPods Pro eller de massiva over-the-ear AirPods Max, är Apples AirPods utmärkta ljudkompisar. Även om du inte använder en modell med brusreducering, håller de dig fortfarande nedsänkt i ditt favoritsoundtrack.

Åtminstone gör de det tills ett ultrahögt meddelande låter dina öron ringa. Å andra sidan kanske du missar aviseringar eftersom de låter för tysta. Oavsett vilket är det enkelt att justera aviseringsvolymen på dina AirPods tills du har dem precis där du vill ha dem. Du kan också justera Siris volym på dina AirPods.

Är aviseringar för höga på dina AirPods?

AirPods stöder två typer av ljudsignaler. Du har dina vanliga aviseringar för sms, e-postmeddelanden, samtal etc. – producerade av din iPhone och enkelt dirigerad till hörsnäckorna. Dessutom spelas distinkta ljudeffekter upp om AirPods-batteriet är lågt, när du trycker och håller in skaftet, ansluter eller kopplar bort hörsnäckorna, bläddrar genom genomskinlighetslägen och mer. Dessa produceras av dina AirPods för att indikera olika enhetstillstånd.

Varningen för låg batterinivå kommer vanligtvis från ingenstans och kan vara särskilt högljudd och ganska skakande. Så, hur sänker du volymen på AirPods ljudeffekter utan att ändra den globala meddelandevolymen?

Att justera AirPods-volymen i kontrollcentret påverkar bara media du lyssnar på. På samma sätt har det ingen betydelse att ändra den vanliga ringsignalen och varningsvolymen i iPhones Ljud & Haptics-meny på volymen för dessa lokala AirPods-statustoner.

Tack och lov är det möjligt att ändra volymen på ljudeffekter som spelas av AirPods, inklusive varningen för låg batterinivå; du behöver bara leta på rätt ställe.

Så här justerar du volymen av meddelanden som kommer till dina AirPods

Tänk på att du bara kan göra systemaviseringar för samtal, sms och e-postmeddelanden högre eller tystare i dina AirPods genom att justera huvudvolymen på din iPhone. För att göra det, dra skjutreglaget i Inställningar > Ljud & Haptics under rubriken Ringsignal och varningar till vänster eller höger.

Naturligtvis kan du justera huvudvolymen med de fysiska volymknapparna på din iPhone, förutsatt att du inte har stängt av Ändra med knappar i samma meny.

Hur man justerar tonvolymen för AirPods ljudeffekter

Apple låter dig justera volymen för AirPods lägesändringar (som brusreducering på eller av) och andra statusljud i tillgänglighetsinställningarna, som är separat från huvudvolymen för systemaviseringar.

Med AirPods i öronen, navigera till Inställningar > Tillgänglighet > AirPods. Väl här bläddrar du nedåt tills du ser ett volymreglage under avsnittet Tonvolym. Även om namnet är något förvirrande, styr det här skjutreglaget tonvolymen för AirPods-statusljuden.

Processen är annorlunda på watchOS och tvOS genom att den ser annorlunda ut, även om du hittar volymreglaget i samma meny. Med dina AirPods bära och anslutna till din Apple Watch eller Apple TV, gå till Inställningar > Tillgänglighet > AirPods på enheten och justera tonvolymen.

Se till att du bär dina AirPods när du är ansluten till din enhet, annars kanske du inte ser den nödvändiga inställningen. Om det behövs, spela lite musik för att väcka dina AirPods från viloläge.

Stegen är något annorlunda för Mac-datorer som kör macOS Ventura och senare. Med dina AirPods bära och anslutna till datorn, gå till Systeminställningar > Tillgänglighet och klicka på Ljud under avsnittet Hörsel. Du kan nu dra skjutreglaget Tonvolym under AirPods-avsnittet.

Återigen, tonvolyminställningen är separat från huvudvolymen för meddelanden i menyn Ljud & Haptics. Det finns ingen anledning att oroa sig för att ändra AirPods statustonvolym som påverkar din aviseringsvolym någon annanstans, och vice versa.

Så här justerar du Siri-volymen på dina AirPods

Även om aviseringar och statustoner låter bra på dina AirPods kan du tycka att Siri är för högt eller tyst. Lyckligtvis är det enkelt att justera Siris volym på dina AirPods. Med dina AirPods anslutna till din iPhone, säg ”Hej Siri” eller dubbeltryck på någon av AirPods (första generationen) för att utlösa Siri. Säg sedan ”Tala högre” eller ”Tala lägre.”

Det bör finnas en märkbar förändring i volymen på Siris röst, men observera att det finns en nackdel. Den här metoden ändrar också Siris volym på alla andra Bluetooth-enheter. Det påverkar dock inte Siris volym på din iPhone, men du kan trycka på iPhones volymknappar medan Siri talar för att justera det.

AirPods är inte så anpassningsbara som de verkar

Apples AirPods är fortfarande inte så anpassningsbara som man skulle vilja att de ska vara. Till Apples försvar har den lagt till mjukvarufunktioner och inställningar till hörsnäckorna med regelbundna uppdateringar. Oförmågan att ändra aviseringsvolymen bara för AirPods är en av de saknade funktionerna som Apple borde ta itu med.