Hantering av sociala medier på ett enkelt sätt

Den här artikeln ger dig den bästa jämförelsen sida vid sida av två populära verktyg för hantering av sociala medier, Loomly och Hootsuite. Om du är osäker på vilken du ska välja mellan för ditt varumärke eller marknadsföringsbyrå för sociala medier, läs den här artikeln till slutet.

När du regelbundet lägger upp innehåll och interagerar med dina följare behöver du lägga ner mycket tid på sociala medieplattformar. Som byrå hanterar du närvaron på sociala medier för flera varumärken och behöver lägga in mycket fler timmar än en enskild affärsperson.

Här kommer en app för hantering av sociala medier som automatiserar de flesta uppgifterna, så att du bara länkar det sociala kontot, så går inläggen och kommentarerna online automatiskt.

Idag ska jag förklara skillnaderna mellan Loomly och Hootsuite. Dessa är de två framträdande verktygen för hantering och marknadsföring av sociala medier.

Vad är Loomly?

Loomly är en enkel onlineapp för allt om hantering av sociala medier. Det hjälper dig med förslag på innehåll i sociala medier, skapande av innehåll, hantering av inlägg i sociala medier, samarbetsproduktion av innehåll och automatisk postning av innehåll med anpassad schemaläggning.

Den finns även som app för smartphone eller surfplatta. Du kan ladda ner respektive apppaket i iOS eller Android och installera och hantera inlägg i sociala medier och marknadsföring på språng.

Appen låter dig styra många sociala mediers handtag på samma plattform eller flera plattformar från en app.

Den använder säkrade API:er för sociala medieplattformar så att du kan komma åt alla dina varumärken eller byråer på Facebook, Snapchat, Instagram, X och mer från ett enkelt verktyg utan att behöva oroa dig för datasekretess och säkerhet.

Loomlys roll som en plattform för hantering av sociala medier

Sammantaget är Loomly en allt-i-ett plattform för hantering av sociala medier. Med sin rika uppsättning funktioner förenklar Loomly ditt arbetsflöde för idéer, skapande, lagring, inlägg, publikengagemang och dataanalys på sociala medier.

Det låter dig också ta med medarbetare till dess innehållsproduktion och schemaläggningsverktyg så att du kan implementera kreativiteten hos alla i ditt marknadsföringsteam för sociala medier.

De dagarna är förbi när du skulle behöva prenumerera på fyra till fem appar för att hantera dina marknadsföringskampanjer på sociala medier. Med Loomly behöver du ingen komplicerad kalkylbladsapp för att hantera innehållslistor, schemaläggning av innehållsinlägg, manuell dataanalys, etc.

Du behöver inte heller lita på tredjepartsappar för innehållsschemaläggning eller kalenderappar för att påminna teammedlemmar om att lägga upp innehåll eller svara på kommentarer. Loomly har ett inbyggt kalenderverktyg som enkelt integrerar allt innehåll i sociala medier du skapar på det.

Dessutom, om du måste meddela teammedlemmar på interna affärsappar som e-post, Slack, Microsoft Teams och så vidare, kan du göra det sömlöst. Loomly erbjuder bekymmersfri integration med meddelande- och e-postappar så att du kan dela affärskonfidentiellt innehåll med säkerhet mellan dina lagkamrater.

Fördelar med att använda Loomly

Här är fördelarna du har jämfört med dina konkurrenter när du använder Loomly för att hantera ditt spel för sociala medier:

 • Loomly effektiviserar ditt arbetsflöde, vilket sparar värdefull tid och gör det till en perfekt passform för individer och upptagna influencers precis som du.
 • Automatiserad publicering och påminnelser säkerställer att innehållet går ut i tid utan konstant övervakning. Så du kan investera mer tid i ditt företags kärnverksamhet.
 • Loomlys optimeringstips hjälper företag och marknadsföringsbyråer att skapa inlägg som resonerar med deras målgrupp.
 • Loomlys centrala tillgångsbibliotek är en gamechanger för marknadsföringsbyråer som håller allt innehåll organiserat och lättillgängligt.
 • Plattformens enhetliga vy av flera kalendrar är idealisk för företag och byråer som hanterar innehåll för olika kunder.
 • Det robusta meddelandesystemet tillgodoser effektivt teamsamarbete, vilket är avgörande för marknadsföringsbyråer och varumärken med flera intressenter.
 • Samarbetsflöden för granskning och godkännande säkerställer att alla är på samma sida, vilket är avgörande för företag och marknadsföringsbyråer.
 • Målgruppsinriktning och funktioner efter sponsring är guld för varumärken och marknadsföringsbyråer för att nå rätt personer.
 • Realtidsanalyser erbjuder värdefulla insikter efter prestanda, vilket ger alla användare möjlighet att förfina sina strategier för bättre resultat.

Vad är Hootsuite?

Hootsuite är en premiumplattform för hantering av sociala medier. Det anses vara en av snabbrörarna inom segmentet för automatiserade sociala medieprodukter. Det låter dig integrera nästan alla sociala medieplattformskonton i en centraliserad app.

Så du behöver inte logga in på enskilda sociala mediekanaler. Istället lägger du upp, kommenterar, svarar och gör mer på många sociala kanaler som Pinterest, YouTube, LinkedIn, Facebook och många fler.

Enligt Datanyze, Hootsuite har en marknadsandel på hela 20,37 % inom marknadsföringssektorn för sociala medier. Rapporten säger också att det finns 3828+ varumärken och byråer som använder denna plattform för hantering av sociala medier för regelbundna inlägg i sociala medier och aktiviteter för publikengagemang.

Hootsuites varumärkesvärde är tydligt när du jämför dess prissättning med andra liknande verktyg för sociala medier. Dess prenumerationer kommer med en hög kostnad.

Du får dock det bästa värdet för dina pengar med toppmoderna funktioner för social mediahantering som obegränsade inlägg, automatiserade arbetsflöden, AI-baserad schemaläggningstid för innehåll, OwlyWriter AI och så vidare.

Stora varumärken och statliga organisationer som Melia Hotels, U-Haul, Insurance Australia Group Limited (IAG), Georgia State University, Nokia, Sodexo Universities, etc., använder Hootsuite för att hantera sina frekventa aktiviteter på sociala medier.

Hootsuites roll som en plattform för hantering av sociala medier

Hootsuite spelar helt enkelt rollen som en tredje part mellan dig och dina sociala medier hanterar på olika sociala medier nätverk. Hootsuite har etablerat ett starkt partnerskap med de flesta sociala medienätverk. Den får säker API-åtkomst till dessa sociala webbplatser så att du kan ansluta sociala mediekonton till Hootsuite.

Så du kan komma åt olika utspridda handtag för sociala medier från en centraliserad programvara som fungerar på webbläsare och mobilappar. Detta är den primära rollen för Hootsuite, det vill säga att arbeta som en kanalsamlare för sociala medier.

Förutom detta finns det många andra tekniska funktioner som de som nämns nedan:

 • Publicera innehåll på alla sociala mediekanaler från en webbapp
 • Schemalägga innehållspublicering för automatisk publicering
 • AI-baserad upptäckt av publiceringsscheman för sociala medier som genererar flest likes, delningar och kommentarer
 • Svara på kundsvar
 • Övervaka nästan alla aktiviteter i sociala mediers ekosystem som påverkar din varumärkesimage positivt eller negativt
 • Hantera alla reklamaktiviteter på sociala medier direkt från Hootsuite
 • Hantera organiskt och betalt innehåll i sociala medier i ett innehållshanteringssystem
 • Spåra statistik som betyder mest för ditt varumärke och marknadsföringskampanjer på sociala medier
 • Skapa rapporter för företagare, kunder, influencers och så vidare
 • Integrera appar med plattformen för sömlös hantering av mer innehåll och arbetsflöden
 • Över 150 verktygsintegrationer som Mailchimp, Google Business, Hubspot och mer

I ett nötskal, Hootsuite är allt du behöver för att säkerställa att du tillför värde till ditt företag eller din byrå på följande sätt:

Erbjud social omsorg till din publik

Hootsuite är tillgängligt för nästan alla sociala medier. Så du kan hjälpa eller ta hand om din publik i 200+ länder på 6 populära språk.

Skapa social handel

Du kan starta ditt återförsäljningsspel för sociala medier genom att använda olika Hootsuite-teknologiprodukter som meddelandesystem, konversations-AI, etc. Kunder kan slutföra shoppingen direkt från Facebook- eller Messenger-chattar och uppleva en fantastisk användarupplevelse.

Marknadsför varumärket

Du kan minska kostnaderna för att marknadsföra ditt företag genom att använda sociala medieverktyg från Hootsuite, som innehållsidéer, inlägg, publicering, kommentarer och många fler. För ett litet till medelstort företag räcker det med en erfaren social media manager för att lyckas med ditt marknadsföringsspel.

Fördelar med att använda Hootsuite

Så här är Hootsuite fördelaktigt för din marknadsföringsbyrå eller ditt företag:

 • Du kan länka många sociala konton, från 10 till 50 konton per användare.
 • Du kan organisera din Hootsuite-kontoåtkomst efter avdelningar och team och inkludera rollbaserad åtkomst för smidigt samarbete.
 • Hootsuite tillåter utarbetande, schemaläggning och publicering av innehåll från ett centralt användargränssnitt.
 • Du kan också skapa en utarbetad social media-kalender för hela månaden, kvartalet, året, etc., för att fokusera på verksamhetens kärnansvar.
 • Konsekventa varumärkestillgångar på innehållet och det visuella betyder mycket. Det kan du säkerställa genom att flytta inlägg för publicering genom ett arbetsflöde för godkännande.
 • Hootsuites AI kommer att rekommendera när innehåll ska publiceras för maximalt engagemang och räckvidd.
 • Använd ad-hoc-hanteringsaktiviteter för sociala medier som att stänga av en specifik typ av inlägg efter att ha fått kritiska kommentarer.
 • Det finns ett royaltyfritt bildbibliotek som du kan använda för att skapa innehåll.

Loomly vs. Hootsuite

Jag har testat både Loomly och Hootsuite rigoröst för olika hanteringsuppgifter för sociala medier. Sedan skapade jag följande tabell som jämförde deras funktioner och funktioner. Tabellen nedan hjälper dig att bestämma om du behöver Loomly eller Hootsuite:

Funktioner LoomlyHootsuiteSociala kontonLägg till minst 10 sociala mediehandtag i grundplanen och kan ha fler än 50 i Enterprise-planen. Det tillåter maximalt 10 sociala konton i Pro-planen och 50 i Enterprise-planen.
Mer än 50 sociala hanteringar kräver ytterligare betalningarAnvändarkontonSpännvidd från 2 till 31+Omfång från 1 till 5Rollbaserad åtkomst Låter dig skapa olika åtkomstvillkor med hjälp av funktionen för anpassade roller Funktionen för avdelningsorganisation underlättar anpassad åtkomst, hanterar behörigheter, skapar anpassade arbetsflöden, etc.Sociala mediaannonseringInte tillgängligMedia Skapande och redigering Det finns ett avancerat verktyg för medieskapande som kallas Lomly Media Studio. Det erbjuder design med Canva men inget inbyggt verktyg för innehållsskapande Automatiserad länkspårningInte tillgängligTillgängligtExportera innehållTillgängligt som PDFInte tillgängligtOptimeringsförslagTillgängligtBegränsadeAI-baserade tipsInte tillgängligTillgängligtInnehållBasUtforskaTillgängligtTillgängligtInnehållBasUtforskaTillgängligTillgängligTillgängligTillgängligTreva Innehållspipeline och godkännande arbetsflöde Tillgängligt för alla nivåerEndast tillgängligt för Team- och Enterprise-användareKampanjhanteringInte tillgängligTillgänglig i Enterprise-planen

Använd fall av Loomly

Det finns många användningsfall av Loomly, men följande är de mest populära:

#1. Fjärrlag

Kreativa fjärrteam kan använda Loomly på olika unika sätt. För det första kan du använda dess innehållsredigerare för samarbete i realtid för att designa inlägg på sociala medier på ett kollektivt sätt. Fjärrstyrda och distribuerade team kan också använda innehållskalendern online för att skapa inlägg som passar bra med varumärkesriktlinjer och kreativa policyer.

#2. Frilansare

Loomly är det perfekta verktyget för innehållshantering för sociala medier för frilansare. Dess prenumerationer börjar på bara $26/användare/månad. Så det här är en bra plattform för spelningsarbetare att samarbeta med sina kunder och hålla dem uppdaterade. Som frilansare kan du skapa ett centraliserat bibliotek med grafik, grafik och marknadsföringskopior för olika kunder.

#3. Lokala företag

Om du är en småföretagare och är starkt beroende av Google Business, då är Looly rätt verktyg för hantering av sociala medier för dig.

Anta att du säljer globalt och att du måste ha en närvaro på sociala medier separat för dessa globala marknader; du kan göra det genom att skapa olika innehållskalendrar på Loomly. Du kan också snabbt svara på kundfrågor eftersom integrationer med Loomly och Google Business tillåter meddelanden i realtid.

Användningsfall av Hootsuite

Nedan hittar du några användningsfall av Hootsuite:

#1. Content Management och publicering

Hootsuite effektiviserar innehållshanteringen genom att erbjuda en centraliserad instrumentpanel för att hantera olika sociala medieplattformar. Det låter dig schemalägga inlägg, vilket säkerställer en konsekvent onlinenärvaro.

Du kan kurera, redigera och publicera innehåll från ett ställe. Detta är idealiskt för företag och marknadsförare som söker en enda plattform för att övervaka innehållsskapande och distribution över olika sociala kanaler.

#2. Socialt lyssnande och kundengagemang

Hootsuite tillhandahåller kraftfulla sociala lyssningsverktyg som gör att du kan övervaka varumärkesomnämnanden, trendämnen och kundsamtal i realtid. Denna unika funktion ger dig möjlighet att svara snabbt på kundförfrågningar och engagera dig effektivt med din publik.

#3. Analys och datadrivet beslutsfattande

Hootsuites analysfunktioner ger insikter i sociala medier betald eller obetald marknadsföringsprestanda. Du kan spåra nyckelprestandaindikatorer, mäta kampanjens framgång och analysera publikens beteende.

Detta datadrivna användningsfall är ovärderligt för företag som vill förfina sina sociala mediestrategier, optimera innehåll och fördela resurser effektivt baserat på djupgående analyser.

Loomly vs. Hootsuite: The Verdict

Ur en liten, medelstor och nystartad företagsanvändares synvinkel är Loomly mycket enklare att använda än Hootsuite. Det är också billigare än Hoostsuite. Så om du är intresserad av valuta för pengarna och ett enkelt användargränssnitt, välj Loomly. Det erbjuder en begränsad 15 dagars gratis provperiod erbjudande som du kan ta del av just nu.

Tvärtom kan du bara använda Hootsuite-plattformen till sin fulla kapacitet om du hanterar flera kunder som en marknadsföringsbyrå för sociala medier. Den erbjuder en 30 dagars gratis prövotid som du bör vara tillgänglig snabbt innan den är borta.

Du kan också utforska några bästa hanteringsverktyg för sociala medier för att hantera flera konton.