Så här ändrar du appikoner på iPhone: Den ultimata steg-för-steg-guiden

Jag har ändrat hur appikonerna ser ut på min iPhone, här är en guide som hjälper dig att ändra appikoner på iPhone också!

Vad tror du att din telefon betyder för dig? Ett sätt att uttrycka dig själv, en statussymbol, ett kommunikationsmedel eller helt enkelt en pryl?🤔

Tja, nuförtiden har våra telefoner blivit en nödvändighet istället för en lyx, och en stor fet jätte dominerar marknaden – iPhone.

Känd för sin eleganta design och användargränssnitt, har iPhone framstått som en trendsättare som ansvarsfullt sätter en klassisk status vid varje lansering.

Även om det är känt för att tillfredsställa sina användare, var en sak som tidigare inte var en möjlighet att anpassa ikoner som en Android-telefon. Men det är mycket möjligt nu, tack vare de senaste uppdateringarna! 🥳

Oavsett om du vill ge din hemskärm ett unikt utseende eller helt enkelt föredrar att anpassa dina telefonikoner för att uttrycka din stil och preferenser, är att ändra ikonerna ett roligt och kreativt sätt att anpassa din enhet.

Nu när du kan använda den här funktionen för din iPhone har jag sammanställt en steg-för-steg-guide för att utföra processen sömlöst utan krångel.

Varför ändra eller anpassa iPhone-appikoner?

Även om det är en självklarhet att det är ett kreativt sätt att forma om iPhone för att passa din personlighet, ville användare (inklusive jag!) specifikt ha den här funktionen av följande skäl:

  • Personalisering: De vanliga ikonerna på iPhones kan vara tråkiga, repetitiva och oestetiska. Genom att anpassa dem kan du lägga till en personlig touch till din enhet, vilket gör dem levande, unika och skräddarsydda efter dina preferenser.
  • Estetiskt tilltalande: Det bidrar också till att förbättra den övergripande estetiken på din hemskärm. Du kan skapa nya teman, färgscheman och teckensnitt som passar dem med din ikondesign och ge din iPhone ett fräscht och tilltalande utseende.
  • Förbättrad tillgänglighet: Anpassade ikoner kan hjälpa dig att hitta och känna igen dina mest och minst använda appar. Du kan anpassa dem så att de är visuellt distinkta och minska tiden för att söka efter appar på din startskärm. Du kan till och med dela upp dem i undermappar för ett sorterat och fokuserat tillvägagångssätt.
  • Kreativitet: Om du älskar att göra gör-det-själv och är en sugen på kreativitet, kommer du att återkomma till att anpassa dina ikoner gång på gång.

iPhone har många funktioner för appar, från att dölja appar som du inte vill se till nu denna extra anpassning. Med det sagt, låt oss hoppa in i steg-för-steg-processen för att ändra ikonerna på din iPhone!

Hur man ändrar appikoner på iPhone

⚠️Det första och viktigaste steget är att ha appen Genvägar installerad på din iPhone.

Om inte kan du ladda ner appen Genvägar från App Store. Apple introducerade genvägsappen som ett medium för sina användare att anpassa olika aspekter av enheten utan att jailbreaka den eller installera tredjepartsapplikationer.

Du kan använda den för att göra om eller ändra appikoner från biblioteket som finns i appen. Det bästa är att du kan välja en designad ikon och en bild för att anpassa dina befintliga appikoner. Här är stegen för det:

Steg 1: Ladda ner, installera och öppna appen Genvägar på din iPhone.

Steg 2: Tryck på +-ikonen i det övre högra hörnet för att skapa en ny genväg.

Steg 3: Lägg till Open App till din genväg.

Steg 4: Skriv nu appnamnet du vill anpassa ikonen i sökfältet. För det här exemplet kommer jag att välja App Store-appen.

Steg 5: Tryck på Dela-ikonen.

Steg 6: Välj Lägg till på startskärmen.

Steg 7: Du kan ändra appikonen genom att trycka på miniatyrbilden efter att ha bytt namn på genvägen till lämpligt appnamn.

Och voila! Din nya appikon läggs nu till på din startskärm.

Du kan följa samma procedur för att anpassa resten av ikonerna.

Nu när du har två ikoner för samma app kan du ta bort den ursprungliga appen från startskärmen för att undvika förvirring.

Läs också: Användbara sätt att ta bort appar på iPhone

Anpassa iPhone-appikoner med appar från tredje part

Även om appen Genvägar är ett utmärkt sätt att anpassa dina ikoner, kanske du vill utöva din kreativitet mer för att ändra utseendet och känslan för ikonerna. För att ge dig mer kontroll över anpassningarna kan du använda appar från tredje part. Här är några av de bästa:

#1. X Icon Changer

X Icon Changer är en mångsidig och användarvänlig app som är gratis att använda. Du kan använda den för att anpassa iPhone-appikoner och skapa en vacker och personlig startskärm.

Den låter dig välja från ett omfattande bibliotek med appikoner och teman som täcker olika stilar, färger och design. Om du vill infoga anpassade bilder eller ikoner kan du göra det genom att helt enkelt importera dem till appen.

En av de unika funktionerna i appen är ikonmaskering. Det ger dina ikoner ett mer konsekvent och sammanhållet utseende. Du kan välja mellan olika maskeringsstilar för att få alla dina ikoner att se ut som om de tillhör samma tema.

Inte att förglömma, det ger också widgetanpassning för att göra din startskärm till den visuella konsten du väljer. Denna app är kompatibel med alla iOS-enheter och versioner. Glöm inte att kolla communityutrymmet för några fantastiska ikonpaket och designinspirationer.

#2. Widgetsmith

Medan Widgetsmith är känd för widgetanpassningar, folk vet sällan att den gör ett utmärkt jobb med att anpassa dina appikoner. Du kan skapa anpassade ikoner genom att välja typsnitt, färger och stilar som passar dina preferenser.

Appen har också andra verktyg, som en väderprognos, en tidszonsomvandlare och en kalender. Tryck bara på widgeten för att aktivera verktygen och koppla in dem till din startskärm. Alternativt kan du integrera den här appen med Health-appen för att övervaka dina steg och annan data.

Widgetsmith är det perfekta valet för någon som vill ANVÄNDA mer än bara en ikonanpassningsapp.

#3. Ikonväxlare

Gör om din tråkiga iPhone-startskärm med Ikonväxlareen app med ett enormt bibliotek med ikoner som kan anpassas.

Den tillhandahåller en rad färger som platt, gradient och färdigtillverkad för att hjälpa dig med olika färgkombinationer. Du kan också gå all out med dess mörka katt-, gyllene och rosa glitterikonpaket.

Icon Changer har minialternativ för varje widget, så att du kan anpassa allt från A till Ö. Dessutom har den ikonmaskering för att maskera samma stil till hela din samling.

Utvecklarna av denna app kommer med ständiga förbättringar och uppdateringar för att säkerställa att din estetik alltid är på plats.

Läs också: Vill du ha mer anpassning? Så här ändrar du ditt Airdrop-namn enkelt!

Avslutande tankar

Att anpassa dina iPhone-ikoner är ett personligt val som huvudsakligen är valt att höja din iPhones övergripande estetik. Du kan välja att göra det med hjälp av genvägsappen eller tredjepartsappar om du vill ha mer kontroll.

Så fortsätt, omfamna din kreativitet och uttryck din stil, för du vill inte bli uttråkad med det du spenderar mest tid på – din alldeles egna iPhone.

Ta bort en kontakt av misstag? Oroa dig inte, vi har dig täckt. Lär dig hur du återställer raderade kontakter på iPhone och Android!