Hur man använder Hotjar med Google Analytics för bättre insikter

Du har konfigurerat din Google Analytics-egendom för första gången och undrar vad du ska göra härnäst! Integrera Google Analytics-data med Hotjar för att förutsäga webbplatsens prestanda, åtgärda kundupplevelseproblem och optimera försäljningstrattar.

Google Analytics är ett kraftfullt dataanalysverktyg för webbplatsövervakning. Den har en svindlande marknadsandel på 89 %, enligt en nyligen publicerad rapport av 6sinne. Ändå är Google Analytics bara bra om du vill upptäcka eftersläpande indikatorer eller tidigare data för din webbplats eller e-handelsplattform.

Å andra sidan, Hotjar, som har en mer 3,5 % andel på webbanalysmarknaden är trenden av en annan anledning. Det låter dig förutsäga kundbeteende, implementera funktioner du förutsäger och öka webbplatstrafiken eller försäljningstrattaktiviteter.

För att övervinna bristerna med Google Analytics, prova att integrera GA med ditt Hotjar-konto just nu och upplev skillnaden. Nedan hittar du allt du behöver veta tillsammans med steg-för-steg-guider och tips som fungerar.

Vad är Hotjar?

Hotjar är en plattform för kundupplevelseinsikt för varumärkeswebbplatser, bloggsajter, e-handelssajter, webbappar och allt annat som kommer med en värd hyperlänk eller URL. Det ger verktyg för spårning av produktupplevelser som värmekartor, inspelning, feedback, undersökningar, intervjuer och trattar i en enkel webbapp.

Därför kan du upptäcka problem med webbplatsen eller e-handelsplattformen som minskar webbplatstrafik eller konverteringar, skapa en förutsägbar lösning och implementera den på din webbplats till ett överkomligt pris.

Det bästa med Hotjar är dess omfattande inlärningsresurser, som interaktiva inlärningskurser, videohandledningar och hjälpcenterartiklar. Således, om du är en webbplatsföretagare med begränsad kundupplevelsehantering, kan du enkelt träna dig själv på Hotjar gratis och bli en mästare i denna handel.

Huvudfunktioner i Hotjar

Här är de viktigaste funktionerna och funktionerna i Hotjar som hjälper dig att fixa din webbplats trafik och konverteringssiffror:

 • Observera verktygsuppsättningen: Den består av värmekartan och inspelningsverktygen. Heatmap visar de mest klickade elementen på din webbplats. Inspelningsverktyget gör att du som användare kan spela in dina sessioner på webbplatsen och hitta förbättringsmöjligheter.
 • Fråga verktygsuppsättning: Den har ett AI-verktyg som hjälper dig att köra undersökningar och feedbackkampanjer på din webbplats för att veta vad dina kunder har att säga.
 • Engagera verktygsuppsättning: Hotjar-intervjufunktionen låter dig engagera dina kunder i en-till-en-konversationer. Här kan du komma åt kvalificerade deltagare och alla andra verktyg för att intervjua en kund.
 • Trattar: Om du använder många trattar för insamling av potentiella kunder, konvertering och försäljning, kan du testa prestandan för dessa med verktyget Trattar.

Vad är Google Analytics?

Google Analytics (GA) genererar realtidsdata för dina webbplatser, webbappar och mobilappar som körs på olika enheter och nås från olika platser i världen. Webbplatsdata som unika besökare, månadsanvändare, frekventa användare, prenumererade besökare, genomsnittlig engagemangstid, totala intäkter etc. kommer från GA-verktyget.

Om du är expert på dataanalys och webbplatshantering kanske du vill använda Google Analytics. Det gör det möjligt för dig att samla in handlingsbara insikter från rå webbplatsdata så att du kan utforma unika webbplatstrafik och försäljningsförbättringsplaner. Det hjälper dig också att välja var du ska investera mest om du väljer att satsa på betald marknadsföring online för att öka trafiken på webbplatsen eller mobilappen.

Nyckelfunktioner i Google Analytics

Nedan hittar du de viktigaste funktionerna i GA-verktyget:

 • Googles modelleringsfunktioner ger dig automatisering kring uppgifter som svar på dina frågor, proaktiva insikter och integritetssäker modellering.
 • Skapa djupgående rapporter för användarengagemang med dina appar och webbplatser i segment som rapporter om användarförvärv, rapporter om användarengagemang, rapporter om intäktsgenerering för webbplatser/appar, etc.
 • Lär dig mer om den korrekta avkastningen på investeringen för betalda reklamkampanjer som du kör på Google Sök eller andra Googles annonsnätverk.
 • Det låter dig skapa datavisualiseringar för trattutforskning, sökvägsutforskning, kohortutforskning, användarlivstid, användarutforskning, etc.

Hotjar vs. Google Analytics

Du kan lära dig skillnaderna mellan webbanalysverktygen Hotjar och Google Analytics i följande tabell:

FeatureHotjarGoogle AnalyticsSyfteAnvändarbeteendeanalysWebbplatstrafikanalys och kvantitativ datainsamling AnvändargränssnittAnvändarvänligt; visuell feedback Datatung; komplext gränssnitt Datainsamling Värmekartor, sessionsinspelningar, feedback och enkäter Trafik, demografi och händelser Besökarinsikter Beteende, feedback och undersökningar Trafikkällor, avvisningsfrekvens, etc. Realtidsdata Realtidsdata endast om användarinteraktion med en webbplats eftersom Heatmaps Ger realtidsdata AnvändarupplevelseFoc på användarupplevelse Fokuserar på webbtrafikanalysOmvandlingsspårningBegränsad konverteringsspårningOmfattande konverteringsspårningPrismodellPrenumerationsbaseradGratis- och premiumversioner

Varför behöver du använda Hotjar och Google Analytics tillsammans?

Här är anledningen till att du behöver integrera GA i Hotjar för samma webbegendom för att på bästa sätt kunna använda dessa avancerade webbanalysverktyg:

 • Hotjar fokuserar på användarbeteende genom värmekartor, sessionsinspelningar och undersökningar, medan Google Analytics tillhandahåller detaljerad kvantitativ statistik. Tillsammans ger de dig både kvalitativa och kvantitativa insikter.
 • Du kan tillämpa filter genom värmekartor och inspelningar av händelser på Hotjar, och verktyget filtrerar automatiskt GA-egenskapsdata därefter. Så du kan enkelt korrelera rådata som genereras av GA med de kvalitativa resultaten från Hotjar.
 • Hotjar hjälper dig att förstå användarinteraktioner och smärtpunkter genom värmekartor och sessionsinspelningar. Däremot tillhandahåller Google Analytics data om avvisningsfrekvenser och sidvisningar. Du kan kombinera dessa webbplatsdatapunkter för att förbättra webbplatsens UI och UX.
 • Du kan använda Google Analytics för att samla in konverteringsdata på din webbplats och mobilapp. Om värdena är lägre än förväntat kan du köra feedback- och enkätkampanjer genom Hotjar för att lära dig kundernas problem direkt från dem.
 • Att kombinera data från Hotjar och Google Analytics kan hjälpa dig att köra effektivare A/B-tester. Du kan använda Hotjar för att identifiera problematiska områden och Google Analytics för att mäta effekten av förändringar på nyckeltal.
 • Hotjars funktioner, som värmekartor och sessionsinspelningar, kan lokalisera användbarhetsproblem, medan Google Analytics kan bekräfta deras inverkan på avvisningsfrekvens och sessionslängd.
 • Att verifiera riktigheten av webbplatsanalysdata är ett avgörande steg när man ska genomföra stora förändringar på en stabil webbplats. Således, när du ser minskad konvertering på Google Analytics, bör Hotjar Heatmaps och Funnel-analys också spegla samma resultat. Men om du ser helt olika resultat i dessa två verktyg måste datainsamlingsmodellen vara felaktig.
 • Hur man ansluter Hotjar med Google Analytics

  Om du vill koppla din Google Analytics-egendom till Hotjar-kontot kan du bara göra det från Hotjar-appen. Google Analytics låter dig inte integrera appar från tredje part som Hotjar, förutom Googles egna appar som Google Ads, Google Play Links, Search Console Links, etc.

  Ett annat sätt att integrera Hotjar och Google Analytics är att använda ”If This Then That” eller IFTTT-protokollet som de som erbjuds av Zapier, IFTTT, Pabbly, etc.

  Nedan hittar du kraven och stegen du måste känna till:

  Krav för att ansluta Hotjar med Google Analytics

  Här är förutsättningarna för Hotjar- och GA-integrering:

 • Du måste äga en Business- eller Scale-prenumeration för Hotjar-verktyget. Integrationen fungerar inte på Hotjar-prenumerationer som Plus och Basic.
 • Om du har implementerat GA för din webbplats via Google Tag Manager eller någon annan tagghanteringslösning fungerar inte integrationen.
 • Du bör redan konfigurera GA-egenskapen för målwebbplatsen direkt i GA-verktyget.
 • Du måste också lägga till Google Analytics-verktyget direkt i webbplatskoden och inte använda några plugin-program från tredje part.
 • Universal Analytics-funktioner som Google Analytics-mål fungerar inte eftersom dessa togs bort i juli 2023.
 • Om du skapade webbplatshändelser direkt på GA-verktyget kommer Hotjar att kunna upptäcka dessa. Men när du skapar händelser någon annanstans och skickar dem vidare till GA, kan Hotjar inte upptäcka händelserna.
 • #1. Hotjars integration med Google Analytics

 • Öppna Hotjar-webbappen.
 • Klicka på rullgardinsmenyn för webbplatsen ovanför knappen Översikt.
 • Välj målwebbplatsen.
 • Klicka nu på ikonen Integrationer i det övre högra hörnet av webbappen.
 • Skriv Google Analytics i sökrutan.
 • Klicka på Anslut när du ser GA-integrationen.
 • På skärmen Google Analytics by Hotjar aktiverar du följande växlingsobjekt:
  • Skicka dina Google Analytics-händelser till Hotjar: Skapa evenemang automatiskt
  • Skicka Hotjar-användar-ID:n till Google Analytics: Dela automatiskt Hotjar-användar-ID:n
 • När du har anslutit framgångsrikt klickar du på Hotjar-analysalternativ som inspelningar, värmekartor, undersökningar etc. och använder relevanta GA-filter för att använda GA-data i Hotjar.
 • #2. Använder Zapier

 • Logga in på ditt Zapier-konto.
 • Besök nu detta Hotjar + Google Analytics-integrationer föremål på Zapier.
 • Klicka på rullgardinsmenyn Välj en utlösare och välj valfritt utlösarobjekt.
 • På samma sätt klickar du på rullgardinsmenyn Välj en åtgärd och väljer en åtgärd som du vill att antingen Hotjar eller Google Analytics ska utföra.
 • Klicka på knappen Anslut mina appar.
 • Du bör nu se Zapier-duken med dina valda triggers och åtgärder som involverar Hotjar och GA.
 • Klicka på varje appikon och logga in på dina konton i Hotjar och GA.
 • Klicka slutligen på Publicera för att börja använda Zap.
 • Bästa tipsen för att använda Hotjars Google Analytics-integrering

  Nedan hittar du några tips du kan följa:

 • När du använder GA-genererade händelser för att titta på inspelningar på Hotjar, skapa en Hotjar-specifika anpassade dimensioner från sidan Admin > Anpassade definitioner.
 • Använd anpassade händelser i Google Analytics för att spåra specifika användarinteraktioner på din webbplats.
 • Använd Google Analytics-segment för att analysera användarbeteende i specifika grupper och identifiera mönster.
 • Kombinera Hotjar-data med Google Analytics för att få en heltäckande bild av användarnas beteende och feedback.
 • Lägg över Hotjars värmekartor ovanpå Google Analytics-data för att se var användare klickar och hur det överensstämmer med dina trafikkällor.
 • Kör A/B-tester och använd Google Analytics för att mäta effekten på dina nyckeltal. Kombinera också med Hotjar för att samla in användarfeedback om varianter.
 • Skapa kanaler i Google Analytics för att spåra användarens resa och identifiera avlämningspunkter. Använd nu Hotjar för att undersöka varför användare överger processen innan de slutför trattens sökväg.
 • Hur man korrelerar data från Hotjar och Google Analytics

  Nedan hittar du några verkliga exempel där jag använde Hotjar- och GA-data tillsammans för att förbättra kundupplevelsen och webbplatsens prestanda.

  Dessa exempel hjälper dig också att förstå hur du genererar handlingsbara insikter genom att korrelera data från båda webbanalysplattformarna:

  Sidor med hög avvisningsfrekvens med sessionsinspelningar

  Anta att din e-handelswebbplats har en hög avvisningsfrekvens vilket inte är bra för din webbplatsintäkter. Avvisningsfrekvensdata kan enkelt samlas in med hjälp av GA-verktyget. Nu, för att ta reda på vad som får användarna att lämna webbplatsen så fort de landar på den, kan du använda Hotjars sessionsinspelningar.

  Ta reda på sessionerna där användare lämnade webbplatsen för tidigt och analysera hur dessa användare interagerar med webbplatsen. Navigerar de snabbt bort? Kämpar du för att hitta information? Detta kan hjälpa dig att lokalisera grundorsaken och lösa problemet med avvisningsfrekvensen.

  Rulla djup och engagemang med värmekartor och tid på sidan

  Om GA-verktyget visar att tiden på sidan för en specifik bloggsida är för låg, indikerar det ett problem med bloggwebbplatsen eller en specifik bloggartikel som du spårar. För att bekräfta resultaten av Google Analytics, använd Hotjar-integration för att analysera hur användare rullar på bloggsidan. Här kan du välja Hotjars Heatmap-verktyg.

  En låg tid på sidan indikerar att besökarna inte når slutet av bloggsidan. En Hotjar Heatmap bör också bekräfta det. När den är bekräftad, gör ändringar i artikeln, gör den mer engagerande, etc., för att säkerställa att användarna rullar till slutet.

  Analys av omvandlingsfrekvens med feedbackundersökningar

  När Google Analytics-data indikerar att konverteringsfrekvensen är för låg för en kassasida kan du använda den informationen för att köra Hotjars Feedback-kampanj.

  Du kan identifiera specifika användarsessioner där konverteringarna är för låga och skapa ett mönster. Använd nu Hotjar AI för att köra proaktiva feedback- och undersökningskampanjer för att samla in användarnas åsikter från sådana avbokningar av kassan i framtiden.

  Slutsats

  När du ser en minskning av webbplatstrafik eller konverteringsfrekvens eller en perfekt försäljningstratt som inte fungerar plötsligt, går du till webbanalysverktyg. Google Analytics är det mest pålitliga och prisvärda alternativet. Det genererar dock bara numeriska värden, inga synliga eller korrekta orsaker till den låga prestandan.

  Här måste du kombinera GA-data med Hotjar för att få svar på prestandafallet och hur man fixar det. Följ Hotjar- och GA-integreringsstegen och toppar som nämns ovan för att förbättra webbplatsens prestanda med säkerhet.

  Nästa upp, lär dig om Google Analytics-alternativen för att fatta ett välgrundat köpbeslut.