En komplett guide till hur du använder funktionen för mentalt välbefinnande i Apples hälsoapp

Viktiga takeaways

  • Apples hälsoapp i iOS 17 innehåller funktioner för mental hälsa som humörspårning, träningsminuter, sömndata och ett frågeformulär för mental hälsa.
  • Att svara på frågeformuläret för mental hälsa kan hjälpa dig att bedöma risker för ångest och depression, tillhandahålla resurser och låta dig exportera dina resultat.
  • Appen låter dig också spåra ditt sinnestillstånd och logga känslor och tillhandahåller informativa artiklar som hjälper dig att förstå och förbättra din mentala hälsa.

Apple lade till funktioner för mental hälsa till sin Hälsa-app med lanseringen av iOS 17. Du kan komma åt dessa funktioner från avsnittet Mentalt välbefinnande och hålla reda på ditt sinnestillstånd, ångestrisk, medvetna minuter och mer.

Här kommer vi att diskutera allt du behöver veta för att komma igång med Apples funktion för mentalt välbefinnande på din iPhone eller iPad.

Vad du kan se i avsnittet Mentalt välbefinnande

Du hittar en rad olika data i avsnittet Mentalt välbefinnande, som börjar med dina träningsminuter, som visar den tid du spenderar på att röra dig snabbt eller träna, och sömndata, som visar tiden du tillbringade i sängen under flera dagar.

Om du har en Apple Watch ihopkopplad med din iPhone och använder den dagligen, blir dina träningsminuter och sömndata mer exakta, eftersom dess sensorer gör att du kan spåra sådan data bättre.

Om du scrollar ner en bit i samma meny hittar du även medvetna minuter, sinnestillstånd och tid i dagsljus. En av de bästa funktionerna du kan hitta i det här avsnittet är dock ett omfattande frågeformulär för mental hälsa och en förfinad humörspårare för att hjälpa dig förstå din mentala hälsa bättre.

När du bläddrar förbi dessa funktioner hittar du en Om-sektion som enbart är dedikerad till att tillhandahålla information och öka medvetenheten genom informativa artiklar och forskning.

Gör enkäten om mental hälsa

Nu när du har en allmän sammanfattning av layouten för avsnittet Mentalt välbefinnande och vad det innehåller, låt oss börja använda det efter bästa förmåga. Vi föreslår att du börjar med att utvärdera din nuvarande psykiska hälsa för att veta var du står innan du bestämmer dig för hur du ska gå vidare. Det bästa sättet att göra det skulle vara genom att svara på frågeformuläret för mental hälsa och ställa in din iPhones spårare för mental hälsa.

Allt du behöver göra är att scrolla ner i avsnittet Mentalt välbefinnande och trycka på den blå knappen Ta frågeformulär. Tryck sedan på Börja och svara på alla dina frågor. Välj Klar för att se dina resultat, som visar dig en skala som förutsäger din ångestrisk och depressionsrisk, råd om hur du går tillväga, låter dig exportera en PDF med dina resultat för senare användning och tillhandahålla flera resurser om du behöver hjälp.

När du är klar kommer din ångestrisk och depressionsrisk att visas överst i avsnittet Mentalt välbefinnande. Du kan trycka på dem för att svara på separata frågeformulär för ångest och depression för vidare utvärdering.

Håll koll på ditt sinnestillstånd

Nu när du har besvarat alla frågeformulär för mental hälsa kan du börja använda några av funktionerna för spårning av mental hälsa, med början med State of Mind.

State of Mind spårar exakt vad namnet säger: hur du känner dig under dagen och vilka känslor du upplever vid en viss tidpunkt. Öppna State of Mind och tryck sedan på Kom igång för att logga data. När du trycker på Börja kommer du att bli tillfrågad om du vill logga en känsla eller stämning. Välj din preferens och tryck på Nästa. Följ anvisningarna till slutet och tryck på Klar.

Om du inte är bäst på att regelbundet logga data kan du Aktivera påminnelser i slutet av ditt inlägg. När du ser tillbaka på dessa data kommer det att hjälpa dig att reflektera över dina känslomönster, identifiera triggers och hjälpa dig att beslutsamt gå in i en handlingsplan om det behövs. Om du inte tycker att detta är tillräckligt kan du alltid optimera din Apple Watch för att stödja din mentala hälsa också.

Andra data du kan lägga till

Träning och solljus är direkt kopplade till frisättningen av serotonin i din kropp, vilket är ansvarigt för känslor av allmänt välbefinnande och lycka. Det är därför Apples hälsoapp håller reda på dina träningsminuter och tid i dagsljus.

Du kan också lägga till sömndata, vilket låter dig se den genomsnittliga tiden du har spenderat i sängen under veckan. Dessa data registreras vanligtvis automatiskt, men du kan också lägga till dem manuellt genom att gå till viloläge och sedan trycka på Lägg till data i det övre högra hörnet. Slutligen har vi ett avsnitt för Mindful Minutes, som appen beskriver som ett ”tillstånd av aktiv, öppen uppmärksamhet på nuet” och ”att leva i nuet.”

Att vara medveten om din sömncykel, träningsrutin, tiden du har spenderat utomhus, graden av medvetenhet om din omgivning, dina känslor och humör är ett utmärkt sätt att starta din mentala hälsoresa, och du kan komplettera den genom att ladda ner några av de bästa mobilapparna för kurser i mental välmående.

Läs om tillgängliga artiklar

Vi lever i en värld som drivs av information och idéer, och de som besitter kunskap är onekligen mäktiga. Det är de som kan navigera i utmaningar, fatta välgrundade beslut och åstadkomma positiva förändringar. Att läsa fyndigt material är avgörande för att konsumera viktig kunskap.

Du hittar några artiklar längst ner i avsnittet Mentalt välbefinnande. Vanliga problem med psykisk hälsa, hur du tar hand om din mentala hälsa och vikten av sömn och dagsljus är några exempel. Dessa artiklar erbjuder värdefulla insikter och perspektiv och hjälper dig att utnyttja den kunskap du behöver för att hålla koll på din mentala hälsa.

Allt du behöver göra är att trycka på artiklarna för att börja läsa. Vissa artiklar har även externa länkar till Apples supportresurser som leder dig till en sida med organisationer som kan ge dig den hjälp du behöver.

Börja din friskvårdsresa med Apples funktion för mentalt välbefinnande

Apples engagemang för att förbättra användarnas välbefinnande är uppenbart med iOS 17-uppdateringen, eftersom den ger funktioner för mental hälsa till den inbyggda Health-appen. Flera frågeformulär, humörspårare och högkvalitativa artiklar ger användare möjlighet att få djupare insikter om deras mentala hälsa.

Om du vill ge dig ut på din mentala hälsoresa och inte vet var du ska börja, kan avsnittet Mentalt välbefinnande i Apples hälsoapp visa sig vara en användbar följeslagare och guide.