Så får du studentrabatt för YouTube Premium

Viktiga takeaways

 • Studenter kan spara pengar på YouTube Premium genom att registrera sig för studentprenumerationen, som erbjuder samma funktioner till ett rabatterat pris.
 • För att registrera sig måste studenter verifiera sin registreringsstatus genom att tillhandahålla sina personliga uppgifter och ladda upp relevanta dokument som bevis.
 • Studentrabatten är tillgänglig i upp till fyra år, och studenter måste validera sin status årligen för att fortsätta få rabatten.

Är du student och har inte råd med den individuella prenumerationen på YouTube Premium? Du kan få en anständig rabatt och spara lite pengar genom att registrera dig för YouTube Premium-studentprenumerationen.

Så här registrerar du dig för ett YouTube Premium-studentmedlemskap.

Så här registrerar du dig för ett YouTube Premium-studentmedlemskap

Att registrera sig för ett studentmedlemskap är enkelt, öppna bara YouTube i din webbläsare och följ stegen nedan:

 • Klicka på din profil i det övre högra hörnet och scrolla ner till Köp och medlemskap.
 • Välj Läs mer under Premium.
 • Klicka på knappen som säger Prova det gratis, välj studentplanen och tryck på Bekräfta. Annars scrollar du ner på sidan och väljer alternativet Prova gratis under studentplanen.
 • Nu måste du verifiera din studentstatus genom att fylla i alla dina uppgifter inklusive ditt namn, efternamn, födelsedatum, e-postadress, land och universitets- eller högskolenamn. Tyvärr, om din skola inte finns på listan över alternativ, betyder det att du inte är berättigad till studentplanen.
 • När du har skrivit in alla dina uppgifter väljer du Verifiera min studentstatus.
 • Du måste sedan logga in på din universitetswebbplats för att bevisa att du faktiskt är student.
 • För att slutföra verifieringen kommer du dessutom att få ett e-postmeddelande för uppladdning av dokument som bevis på registrering. Dokumentet måste innehålla ditt fullständiga namn, skola och inskrivningsdatum. Ett klassschema, skol-ID-kort eller skolundervisningskvitto är några dokumentexempel som SheerID föreslår.
 • När du har hittat lämpliga dokument för att bevisa att du är en verifierad student, ladda upp dem och klicka på Fortsätt.
 • Nu behöver du bara vänta på att YouTube granskar allt och skickar ett bekräftelsemail. Om du har verifierats, gå vidare till YouTube, följ de första stegen och lägg till dina betalningsuppgifter för att slutföra köpet.

  Vad studenter behöver veta om YouTube Premium Studentmedlemskap

  För det första, om du vill registrera dig för YouTube Premium-studentmedlemskapet måste du se till att du är registrerad vid ett av de verifierade universiteten eller högskolorna. Från och med nu är studentplanen tillgänglig på mer än 70 platser runt om i världen, inklusive USA.

  När du registrerar dig för ett studentmedlemskap innehåller det alla samma funktioner som ett vanligt individuellt YouTube Premium-medlemskap, men till ett rabatterat pris. Dessutom, om det är första gången du registrerar dig för en YouTube-prenumeration, får du till och med en gratis provperiod på en månad.

  Att registrera dig innebär att du kan titta på videor och lyssna på musik utan annonser och ladda ner YouTube-videor för offlinevisning. Dessutom kan du njuta av nedladdningar offline och tillgång till YouTube Music samtidigt som du är en budgetmedveten student.

  Det är viktigt att komma ihåg att du måste verifiera din studentstatus varje år för att behålla din studentplan. För att bekräfta din studentstatus, se till att hålla utkik efter ett meddelande mot slutet av din årsplan. Härifrån måste du göra om samma steg med SheerID för att verifiera och bekräfta att du fortfarande är kvalificerad för studentrabatten.

  Dessutom har du bara tillgång till studentrabatten i fyra år. Så om du går ut skolan eller studerar längre än fyra år måste du välja det vanliga YouTube Premium-medlemskapet eller inget medlemskap alls.

  YouTube ger studenter rabatt på ett premiumabonnemang

  I slutet av dagen är att få en studentrabatt för ett YouTube Premium-medlemskap en enkel process som ger studenter möjlighet att få tillgång till YouTube Premium-funktioner till ett mer överkomligt pris.

  Så se till att följa de beskrivna stegen för att starta ditt YouTube Premium-studentmedlemskap för att förbättra din YouTube-upplevelse och börja spara pengar som student på nolltid.